Για την πρόκριση με όλα της τα όπλα! (Pregame)

Την πρόκριση στους 16 του Champions League ψάχνει σε μερικές ώρες η Liverpool!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 

Salzburg vs Liverpool
Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Red Bull Arena
Ημερομηνία: 10.12.2019
Ώρα έναρξης: 19:55
Διαιτητής: Danny Makkelie
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 2HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Με χαρακτηριστική άνεση η Liverpool πέρασε και από το Bournemouth στο δεύτερο σερί παιχνίδι που ο Jurgen Klopp πραγματοποίησε αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του και ξεκούρασε βασικούς παίχτες που αγωνίζονται αδιάκοπα από την αρχή της σεζόν. Ο Mohamed Salah, που δεν αγωνίστηκε στο πλαίσιο του rotation κόντρα στην Everton, έπαιξε καταλυτικό ρόλο όπως και ο Naby Keita που πήρε την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στην Premier League για την τρέχουσα σεζόν. Έκαστος σημείωσαν ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ τον δρόμο για το 0-3 των Reds είχε ανοίξει ο Alex Oxlade-Chamberlain εκμεταλλευόμενος την εντυπωσιακή ασίστ του αρχηγού, Jordan Henderson.

Στην αποστολή προς την νότια ακτή δεν έλαβαν μέρος οι Wijnaldum και Lallana με μικροπροβλήματα, βάσει των λεγόμενων του Γερμανού τεχνικού, ο οποίος είδε και τον Dejan Lovren να αποχωρεί νωρίς από τον αγωνιστικό χώρο με ενοχλήσεις. O Κροάτης μαζί με τον Gini έχουν ταξιδέψει στην Αυστρία και λογίζονται ως διαθέσιμοι για την κρίσιμη αναμέτρηση της ομάδας τους. Αντίθετα, ο Lallana παρέμεινε στο Merseyside για αποθεραπεία.

Οι Fabinho και Matip παραμένουν πάντα εκτός και δεν θα αγωνιστούν τουλάχιστον μέχρι το 2020 για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Όσον αφορά τα σενάρια πρόκρισης των Reds απόψε, είναι πολύ απλό: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης αν ηττηθεί θα βρεθεί στο Europa League, εκτός και εάν η Genk πάρει διπλό στην Νάπολη, γεγονός που φαντάζει απίθανο. Η Liverpool μπορεί επίσης να προκριθεί αν ηττηθεί με διαφορά ενός γκολ σκοράροντας ταυτόχρονα τουλάχιστον 4 φορές, κάτι που μοιάζει, το λιγότερο, βγαλμένο από ταινία.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Στην κορυφή της Αυστριακής Bundesliga παραμένει η Salzburg και συνεχίζει ακάθεκτη προς έναν ακόμη τίτλο. Αν και βρίσκεται μόλις στο +2 από την 2η LASK, έχει πετύχει 64 γκολ σε 17 αναμετρήσεις, ένα ασύλληπτο νούμερο, 30 περισσότερα από την μοναδική ομάδα που δείχνει ικανή να την απειλήσει. 

Στο Champions League μετράει 7 βαθμούς και ψάχνει μόνο την νίκη απόψε για να προκριθεί στους 16 καλύτερους της διοργάνωσης. Δύο νίκες μετράει απέναντι στην Genk ενώ πήρε και τον βαθμό στον Ιταλικό νότο απέναντι στην Napoli.

Το επιθετικό της ρεκόρ ζαλίζει και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση καθώς μόνο η Bayern και η Tottenham -σε έναν σαφώς ευκολότερο όμιλο- έχουν βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα περισσότερες φορές από την Salzburg που μετράει 16 γκολ σε 5 αναμετρήσεις. 

Φυσικά, οι μεγαλύτερες συζητήσεις και φήμες συνεχίζουν να περιτριγυρίζουν το όνομα του 19χρονου Erling Haaland. Ο Νορβηγός σκοράρει ασταμάτητα σε εγχώριο και Ευρωπαϊκό επίπεδο, αγωνιζόμενος μάλιστα και από τον πάγκο λόγω τραυματισμών. Περισσότερα από τα 8 του γκολ στους ομίλους έχει πετύχει μόνο ο αφηνιασμένος φέτος Robert Lewandowski, ωστόσο σκοράρει συχνότερα από όλους βρίσκοντας εστία ανά, μόλις, 37 λεπτά. 

O Jesse March δεν υπολογίζει στους Farkas, Walke και Bernede, ενώ ο Sekou Koita χαρακτηρίζεται αμφίβολος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Η αναμέτρηση στο Anfield ξεκίνησε ιδανικά για την Liverpool που προηγήθηκε με 3-0 χάρη σε γκολ των Mane, Robertson και Salah. Λίγο πριν το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1, και στην επανάληψη κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 3-3 με την αμυντική γραμμή της Liverpool να κάνει παιδικά λάθη. Λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση των Αυστριακών ο Salah έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους γηπεδούχους και το 4-3 που διαμορφώθηκε αποτέλεσε και το τελικό σκορ. 

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Salzburg (4-3-1-2): Stankovic – Kristensen, Wober, Onguene, Ulmer – Mwepu, Junuzovic, Szoboszlai – Minamino – Hwang, Haaland

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Milner, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *