Για ακόμη μια φορά, για το έκτο! (Pregame)

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η Liverpool διεκδικεί το Champions League! Στις 22:00, απέναντι στην Tottenham οι Reds θα τα δώσουν όλα για να κατακτήσουν το κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Tottenham vs Liverpool

Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Wanda Metropolitano
Ημερομηνία: 01.06.2019
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Damir Skomina
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD / EΡΤ

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Τρεις ολόκληρες εβδομάδες έχουν περάσει από την τελευταία αναμέτρηση που έδωσε η Liverpool, η οποία φυσικά είναι αυτή με την Wolves στον επίλογο του πρωταθλήματος. Για να στεφθεί πρωταθλήτρια, πέρα από το να νικήσει, έπρεπε ταυτόχρονα η Brighton να κάνει ένα θαύμα και να κόψει βαθμούς από την Manchester City. Οι Reds έκαναν την δουλειά τους, επικράτησαν με 2-0, όπως την δουλειά της έκαναν και οι Citizens, κατακτώντας έτσι το πρωτάθλημα με ένα βαθμό περισσότερο από τους 97 που μάζεψε η Liverpool.

Απογοήτευση δεν υπήρχε σε μεγάλο βαθμό καθώς η ομάδα του Jurgen Klopp έκανε μια μαγική σεζόν απλά στο τέλος στάθηκε άτυχη, και με τον τεράστιο τελικό του Champions League να απομένει ξεκούρασε για λίγο τους παίχτες του και έπειτα ταξίδεψαν όλοι μαζί στην Marbella της Ισπανίας για μια μικρή προετοιμασία. Οι μέρες πέρασαν και κάπως έτσι, σε μερικές ώρες, η Liverpool αγωνίζεται στον τελικό.

Για την αναμέτρηση, ο Jurgen Klopp υπολογίζει κανονικά στον Firmino, όχι όμως στον Naby Keita ο οποίος αντιμετωπίζει ακόμα τον τραυματισμό του. Η υπόλοιπη ομάδα είναι διαθέσιμη.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Tottenham τερμάτισε στην 4η θέση της Premier League και έτσι εξασφάλισε μια θέση και στο επόμενο Champions League. Οι Spurs μέχρι τον Ιανουάριο βρισκόντουσαν κοντά στην κορυφή μαζί με Manchester City και Liverpool, έχοντας περάσει μάλιστα τους μετέπειτα πρωταθλητές για μία αγωνιστική. Κάπου εκεί ήρθε η κατάρρευση, καθώς ”μίλησε” το ρηχό ρόστερ της ομάδας λόγω της μη πραγματοποίησης καλοκαιρινών μεταγραφών. Στις τελευταίες αγωνιστικές, η Tottenham έδειχνε ανίκανη να μαζέψει βαθμούς και το εφιαλτικό σενάριο να χάσει και το εισιτήριο του Champions League άρχισε να φαίνεται αληθινό, όμως οι αντίπαλοι της ήταν ακόμη χειρότεροι σε αυτόν τον τομέα και έτσι οι Spurs κατέκτησαν την 4η θέση.

Όσον αφορά το Champions League, οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν με 2 ήττες και 1 ισοπαλία και φαινόταν πως θα πουν πρόωρο αντίο στην διοργάνωση. Στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων αντιμετώπιζαν την Barcelona στην Καταλονία και η Inter αντιμετώπιζε την Eindhoven στο Μιλάνο. Οι Άγγλοι χρειαζόντουσαν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Ιταλούς για να συνεχίσουν στην διοργάνωση, πράγμα που έγινε. Ο Lucas Moura στο 85΄έδωσε τον βαθμό στην Tottenham και η Inter κόλλησε στο 1-1 με τους Ολλανδούς, γεγονός που χάρισε την πρόκριση στους Spurs.

Στην συνέχεια της διοργάνωσης η Tottenham απέκλεισε με συνολικό σκορ 4-0 την Borussia Dortmund και ακολούθησε Αγγλικός εμφύλιος με την Manchester City. Στο Λονδίνο οι φετινοί φιναλίστ επικράτησαν με 1-0, και ηττήθηκαν στον Αγγλικό βορρά με 4-3 σε ένα δραματικό βράδυ παίρνοντας έτσι την θέση στα ημιτελικά. Εκεί βρήκαν απέναντι τους την τρομερή φετινή έκπληξη, τον Ajax ο οποίος πήρε σπουδαίο διπλό με 0-1 στο Λονδίνο και στην ρεβάνς του Amsterdam προηγούταν με 2-0 πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Εκεί μίλησε και πάλι ο Lucas Moura με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά. Και ενώ φαινόταν πως οι Ολλανδοί θα καταφέρουν να κρατήσουν στα χέρια τους την πρόκριση, στο τελευταίο -κυριολεκτικά- δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων ο Moura πετυχαίνοντας το τρίτο του προσωπικό γκολ έστειλε την Tottenham στους εφτά ουρανούς και στον τελικό της Μαδρίτης.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Πιθανότατα δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Ben Davies, ο Wanyama θα επανεξεταστεί αργότερα, ενώ Kane, Vertonghen, Sanchez και Winks δείχνουν να έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τους.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Και στις δύο φετινές αναμετρήσεις η Liverpool έχει αναδειχθεί νικήτρια με σκορ 2-1. Τον Σεπτέμβριο, στο Wembley, οι Reds χάρη σε γκολ των Wijnaldum και Firmino και με τον Lamela να μειώνει στις καθυστερήσεις, έφυγαν από το Λονδίνο με τους τρείς βαθμούς.

Στο Anfield, την τελευταία μέρα του Μαρτίου, η Liverpool προηγήθηκε χάρη σε γκολ του Firmino, με τον Moura να ισοφαρίζει στο δεύτερο μέρος. Στο 90΄ μια κεφαλιά του Salah αποκρούστηκε από τον Lloris, κόντραρε στον Alderweireld και κατέληξε βασανιστικά στα δίχτυα του Γάλλο για το τελικό 2-1.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool, έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk και Robertson.

Στον χώρο του κέντρου θα αγωνιστούν οι Henderson, Fabinho και Wijnaldum, με τον Milner να διεκδικεί επίσης θέση.

Την επιθετική τριπλέτα θα αποτελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Tottenham (4-3-1-2): Lloris – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko, Winks, Eriksen – Alli – Kane, Moura

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *