Αήττητη στο Camp Nou η Liverpool: Αυτή είναι η απίστευτη προϊστορία της στη Βαρκελώνη

Οι Reds έχουν και την… προϊστορία υπέρ τους, στον ημιτελικό με την Barcelona, αφού το Camp Nou τους… ταιριάζει. Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης. 

Με δύο νίκες κόντρα στην Porto (συνολικό σκορ 6-1), η Liverpool πέτυχε το αυτονόητο απέναντι στους Πορτογάλους και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Champions League. Εκεί, θα συναντήσει την Barcelona του Ernesto Valverde και του Lionel Messi, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Camp Nou Πρωτομαγιά.

Η Liverpool έχει την προϊστορία με το μέρος της, πάντως, αφού τις τρεις φορές που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν σε knock-out ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ήταν αυτή που πήρε την πρόκριση. Τα ενδιαφέροντα ρεκόρ, ωστόσο, ενόψει και του πρώτου αγώνα, είναι δύο: οι Reds δεν έχουν ηττηθεί ποτέ στο Camp Nou, ενώ είναι και ο μοναδικός αγγλικός σύλλογος που έχει πάρει το διπλό στη Βαρκελώνη. Δυο φορές!


Πιο αναλυτικά και με χρονολογική σειρά:

Τη σεζόν 1975/76, στον ημιτελικό του Κυπέλλου UEFA, ένα γκολ του John Toshack χάρισε στη Liverpool το διπλό και, σε συνδυασμό με το 1-1 του Anfield (Thompson και Rexach σκόραραν μέσα σε ένα λεπτό), την πρόκριση στον μεγάλο – διπλό – τελικό με αντίπαλο την Club Brugge. Εκεί, οι Reds κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο. 

Tο ίδιο ακριβώς σκηνικό στήθηκε και αρκετά χρόνια αργότερα, τη σεζόν 2000/2001. Η Liverpool έφυγε με το ύπουλο 0-0 από τη Βαρκελώνη και κατάφερε να προκριθεί ξανά στον τελικό χάρη σε γκολ-πέναλτι του Gary McAllister στον επαναληπτικό της Αγγλίας. Φυσικά ακολούθησε ο εκπληκτικός αγώνας με την Αλαβές και η νίκη με 5-4 στην παράταση. 

Η καλή παράδοση συνεχίστηκε και στο Champions League, όταν την αμέσως επόμενη σεζόν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στους ομίλους. Η Barcelona πήρε το διπλό στο Anfield παρά το γεγονός ότι οι Reds προηγήθηκαν με τον Owen (1-3 τελικό), όμως η Liverpool διατήρησε την καλή παράδοση στο Camp Nou, παίρνοντας ξανά ισοπαλία με σκορ 0-0 και αμφότερες τελικά προκρίθηκαν από τον 2ο όμιλο. 

Η τελευταία μονομαχία τους ήρθε τη σεζόν 2006/07 όταν και συναντήθηκαν στους «16» τους Champions League. Η Liverpool ξεκίνησε τη σειρά με ένα αξιομνημόνευτο διπλό στο Camp Nou, με τον Craig Bellamy να σκοράρει και να δίνει assist στον Riise για την ανατροπή μετά το 1-0 από τον Deco! Το 0-1 των μπλαουγκράνα στο Anfield δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει την πρόκριση, με τη Liverpool να συνεχίζει ως τον τελικό της Αθήνας και την ήττα από τη Milan. 

(Στη photo, o Craig Bellamy πιθανώς να λέει «Θύμισε μου πώς σε είπαμε;» στον Carles Puyol) 

*  Με όπλο και την παράδοση, λοιπόν, η ομάδα του Jurgen Klopp δεν βλέπει την ώρα να ξαναβρεθεί στο Camp Nou και να κοντράρει στα ίσα ένα από τα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *