Έτοιμος για τη φιέστα ο Klopp: «Πολύ σημαντική μέρα, αλλά όχι η τελευταία σημαντική για μας»

Ενθουσιασμένος για αυτό που πρόκειται να συμβεί το βράδυ της Τετάρτης εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Liverpool, Jurgen Klopp.

Η Liverpool αντιμετωπίζει το βράδυ της Τετάρτη (22/07, 22:15) την Τσέλσι, στο πλαίσιο της 37ης και προτελευταίας αγωνιστικής της φετινής Premier League.

Είναι η τελευταία αναμέτρηση των «κόκκινων» στο Anfield και γι’ αυτό έχει σχεδιαστεί ειδική τελετή απονομής και φιέστας των πρωταθλητών, που θα σηκώσουν το τρόπαιο σε μια εξέδρα εντός του Kop.

Για το ματς και την απονομή μίλησε στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο Jurgen Klopp.

Διαβάστε αναλυτικά τι ανέφερε…

Για την αναμέτρηση κόντρα στην Chelsea:

«Το γνωρίζαμε ήδη εδώ και λίγες εβδομάδες ότι θα είναι η απόλυτη πρόκληση, το να είσαι πρωταθλητής και ύστερα να παίζεις σε αυτό το πρωτάθλημα κόντρα στις ομάδες που μάχονται για τόσο πολλά, με την ποιότητα που έχουν και τους στόχους που κυνηγούν ακόμα – αλλά αυτό (σ.σ. με την Chelsea) τώρα είναι ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση.

Στις άλλες μου ομάδες, σκέφτηκα πως ήταν όταν κέρδιζα κάτι και πάντα ήταν μια πρόκληση… αλλά είναι ποδόσφαιρο και στα παιδιά αρέσει και αγαπούν αυτό που κάνουν, και μέχρι εδώ είμαι εντελώς ικανοποιημένος με τη συμπεριφορά που επιδείξαμε και τέτοια. Αυτά είναι όλα θετικά και περιμένω ένα καλό παιχνίδι από εμάς και – δυστυχώς – ένα καλό παιχνίδι και από την Chelsea επίσης, και στο τέλος θα δούμε τι ακριβώς θα συμβεί.

Δεν είναι το ευκολότερο παιχνίδι για το οποίο προετοίμασα την ομάδα, για να είμαι ειλικρινής, γιατί αύριο βράδυ (22/07) υπάρχουν δύο πράγματα. Συνήθως δε χρειάζεται να σκέφτομαι για κάτι άλλο εκτός από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, το οποίο με βοηθά πολύ γιατί πραγματικά μπορώ να εστιάζω. Θα προσπαθήσω να το καταφέρω και τώρα και ξέρω ότι και τα παιδιά θα το προσπαθήσουν επίσης. Στην τελική, μπορούμε να νικήσουμε μόνο όταν είμαστε στο 100% μας και θα δούμε αν αυτό είναι πιθανό αύριο βράδυ. Έχουμε να κυνηγήσουμε κάτι πάντως, δεν πηγαίνουμε εκεί μόνο για να περιμένουμε πότε θα αρχίσει η φιέστα. Πρέπει να υπερασπιστούμε ένα ρεκόρ, ένα εντός έδρας ρεκόρ, τέτοια πράγματα, οπότε έχουμε κι εμείς στόχους. Και πάλι, πρέπει να δούμε, όπως κάνουμε πάντα, πώς θα τα καταφέρουμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι τα παιδιά θα κάνουν μια πολύ καλή εμφάνιση εκεί έξω στο γήπεδο αλλά το αν θα είναι αρκετή πρέπει να το δείξουμε αύριο (22/07) βράδυ».

Για τα συναισθήματα στην σκέψη του τροπαίου και τον αρχηγό να το σηκώνει:

«Προφανώς δεν γνωρίζω ακόμα αλλά θα προσπαθήσω να είμαι προετοιμασμένος περίπου. Για μένα αυτό είναι κάπως δύσκολο, είναι μία δοκιμασία. Προηγείται ένας ποδοσφαρικός αγώνας, ένας πολύ σημαντικός αγώνας, πριν από αυτό, αλλά δεν μπορώ και δεν θέλω να αγνοήσω όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό και όλοι όσοι ανήκουν σε αυτό τον σύλλογο, οπότε στο γήπεδο θα είναι τα πράγματα ακριβώς όμορφα όπως θα έπρεπε να είναι. Θα είμαι σε ήρεμη κατάσταση. Σε μία επαγγελματική ανάλυση, είναι 100% μία από τις σπουδαιότερες ημέρες της ζωής μου, το να σηκώσω στα χέρια μου αυτό το τρόπαιο που όλοι περίμεναν για τόσο καιρό. Νομίζω ότι δύο ή τρία χρόνια πριν κανείς δεν το πίστευε αυτό για εμάς, ειδικά με όσα αντιμετωπίσαμε και τους αντιπάλους που είχαμε απέναντί μας. Θα είμαι βαθιά περήφανος για τα παιδιά αυτά και για όλα αυτά που έκαναν για τον σύλλογο. Είναι ένα ορόσημο και έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα, μία πολύ σπουδαία μέρα αλλά όχι η τελευταία σημαντική για εμάς. Αλλά θα είμαστε σε πολύ καλή διάθεση 100%».

Σχετικά με το πως είναι που η ομάδα του είναι πρωταθλήτρια από τις 25 Ιουνίου:

«Είναι προφανώς διαφορετικό καθώς αυτή η απόφαση πάρθηκε εκείνο το βράδυ. Αλλά το ότι γενικά θα συνέβαινε ήταν κάτι που δεν μας ξάφνοιασε. Αλλά το πως θα επιδράσει πάνω μου προτού συμβεί; Το αύριο είναι πολύ διαφορετικό. Είμαστε πρωταθλητές περίπου ένα μήνα τώρα, αλλά η ουσία είναι το τι κάνουμε για αυτό. Είναι κάτι σαν τα Χριστούγεννα που γνωρίζεις ήδη για το ειδικό δώρο που ζήτησες πριν το πάρεις… συνεχίζεις να περιμένεις με τον ίδιο ενθουσιασμό! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Ποτέ δεν έχω αγγίξει το συγκεκριμένο τρόπαιο για τους ευνόητους λόγους, οπότε αυτό το κάνει πιο όμορφο. Είμαι απόλυτα χαρούμενος που τα παιδιά έχουν αυτή τη στιγμή δική τους γιατί την αξίζουν πιο πολύ από τον καθένα. Την αξίζουν γιατί δούλεψαν απίστευτα σκληρά, αντιμετώπισαν τόσα πολλά εμπόδια τα τελευταία χρόνια. Κερδίσαμε τον τίτλο αυτή την χρονιά αλλά ήμασταν σε προετοιμασία τα προηγούμενα δύο, τρία χρόνια. Ήταν μεγάλη η αναμονή και θα είναι μία άκρως συναισθηματική στιγμή για όλους. Το πόσο θα μας αγγίξει τον καθένα; Δεν το ξέρω γιατί έτσι λειτουργούν τα συναισθήματα, πρέπει να περιμένεις μέχρι να αρχίζεις να τα αισθάνεσαι».

Για την συμμετοχή του Sir Kenny Dalglish στην απονομή του τροπαίου:

«Είναι υπέροχο, απόλυτα υπέροχο. Κατευθείαν μετά το παιχνίδι, όταν γίναμε πρωταθλητές και ήμασταν εκεί στο ξενοδοχείο και είχαμε όλες τις διάφορες υποχρεώσεις να εκτελέσουμε, είδα τον Kenny και τον Graem Souness να κάθονται εκεί στο στούντιο, όπου κι αν ήταν αυτό, και πόσα πολλά σήμαινε για εκείνους επίσης, ήταν πολύ ωραίο να το βλέπεις αυτό. Αυτό ο σύλλογος σε αγγίζει, σε επηρεάζει και – ακόμα κι αν το ήθελες – δε νομίζω ότι θα μπορούσες να τον απεκδυθείς ποτέ. Αυτός ο σύλλογος είναι τόσο μεγάλος και συναισθηματικός, που μένει μαζί σου για πάντα. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο Kenny θα συμμετάσχει. Το είπα και εκείνη την ώρα – το αξίζει. Το καλύτερο παρατσούκλι στον κόσμο – ίσως το πιο άξια κερδισμένο ψευδώνυμο που βγήκε ποτέ – ο Βασιλιάς Kenny θα είναι στο στάδιο, θα είναι ακριβώς εκεί που οφείλει να είναι όταν η Liverpool κερδίζει κάτι. Και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.

Όσο χαρούμενος ήμουν – αλήθεια, το εννοώ – για τον Steven Gerrard. Ανταλλάξαμε κάποια μηνύματα μέσα στην καραντίνα, αλλά και μετά επίσης. Σημαίνει τόσα πολλά για εκείνον, σημαίνει τόσα πολλά για τον Κάρα και τους υπόλοιπους, ως παραδείγματα για όλους εκείνους τους παίκτες  που στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει τόσο πολύ. Ξέρουν ακριβώς τι κατάφερε η ομάδα μας, ξέρουν ακριβώς πόσο έντονη αισθάνεσαι την πίεση όταν πλησιάζεις να το καταφέρεις.

Και τα παιδιά, τα δικά μου παιδιά τώρα, τα κατάφεραν απίστευτα καλά. Είμαι χαρούμενος που (σ.σ. οι παλαίμαχοι) το αναγνωρίζουν και που η ομάδα μου αναγνωρίζει ακριβώς πόσα σημαίνει γα εκείνους – αυή τη γενιά παικτών – επειδή ήταν τρομεροί επίσης και έχουν τεράστια, τεράστια καρδιά Liverpool. Οπότε είναι αφιερωμένο και σε όλους εκείνους επίσης».

Για την σημασία του τροπαίου προς όλο τον κόσμο που υποστηρίζει τον σύλλογο:

«Ελπίζω πραγματικοί οι φίλαθλοι μας να γνωρίζουν ότι εννοούμε την φράση μας ότι είναι για αυτούς. Είναι εκατό τοις εκατό για εσάς. Παράδειγμα κερδίσαμε χωρίς μαθηματική ακρίβεια το πρωτάθλημα πριν την καραντίνα και απλά το εξασφαλίσαμε και αυτό μετά το πέρας της. Είμαι πολύ χαρούμενος με τα παιδιά μου και το τι έχουν κάνει. Ασφαλώς και δεν είμαι με όλα τα αποτελέσματα αλλά και πάλι με αυτά που έκαναν τα παιδιά παραμένω ικανοποιημένος. Αυτό μου δείχνει ότι έχουν μπει γερά οι βάσεις για να παραμείνουμε μία πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα. Αλλά αυτό δείχνει ότι όταν δουλεύουμε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα, αν πραγματικά είμαστε και λειτουργούμε σαν ομάδα όλα είναι πιθανά να τα κάνουμε. Αυτό ακριβώς συνέβει αυτα τα τρία χρόνια, από την στιγμή που βρίσκομαι εδώ αισθάνομαι αυτή την ζεστή αγάπη του κόσμου.

Σαφώς και είναι δύσκολη η κατάσταση τώρα και πάρτε και παράδειγμα με την άνοδο της Leeds, τις φωτογραφίες και τα όσα συνέβησαν. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι λάθος αλλά είναι κάπως λάθος γιατί είμαστε άνθρωποι αλλά δεν ήταν σωστό. Δεν πρέπει να δικαιολογούμαστε και να πούμε να το κάνουμε και εμείς αφού το έκαναν και αυτοί. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε έτσι. Είναι τα πράγματα πολύ διαφορετικά αν δούμε πίσω τριάντα χρόνια.  Αλλά και πάλι σας το υπόσχομαι θα υπάρξει πάρτυ, που ο καθένας από εμάς αξίζει, στον κατάλληλο χρόνο. Κυριολεκτικά με την πρώτη ευκαιρία θα την αρπάξουμε και θα κάνουμε αυτό που αρμόζει αναλόγως. Αλλά για την ώρα πρέπει να συμπεριφερθούμε σωστά. Έτσι έχουν τα πράγματα. Το γήπεδο είναι ασφαλές μέρος. Δείτε τις φωτογραφίες και νιώστε την στιγμή με τον πιο προσιτό τρόπο για την ώρα. Τρεις μήνες πριν κανείς δεν έλεγε ότι αυτό θα συνέβαινε, τώρα όμως γνωρίζουμε ότι μπορεί αυτό να συμβεί, το έχουμε μπροστά μας και πρέπει να πράξουμε σωστά. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω να κάνετε. Καταλαβαίνω ότι είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός. Αλλά είχαμε περισσότερες και μεγαλύτερες προκλήσεις με τον σύλλογο μας. Αυτή τη φορά είμαστε πολύ προετοιμασμένοι για αυτό. Οπότε μείνετε σπίτι, πανηγυρίστε το σε ασφαλές περιβάλλον με τις οικογένειές σας. Και τέλος, κρατήστε στο μυαλό  σας ότι θα είμαστε μαζί, όλοι μαζί, όταν μπορέσουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *