Ένας Shaqiri… φέρνει την άνοιξη! | Βαθμολογίες: Liverpool – Fulham 2-0

Με τις αλλαγές του Klopp σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (Fabinho και Shaqiri) να κάνουν τη διαφορά, η Liverpool κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα στη Fulham με 2-0.

Η φρεσκάδα που πρόσφερε στην ομάδα ο Shaqiri αλλά και οι κάθετες μπαλιές του, σε συνδυασμό με την άψογη παρουσία του Fabinho, έδωσαν νέα πνοή στη Liverpool που χωρίς να ενθουσιάσει πήρε μια σημαντική νίκη πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Klopp ήταν αυτή τη φορά σοβαρή στο γήπεδο και δεν έδωσε πολλά δικαιώματα βγάζοντας καλές φάσεις και μερικές όμορφες συνεργασίες. Στους διακριθέντες επίσης ο Robertson που με το πάθος του βοήθησε πολύ την ομάδα. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις βαθμολογίες για τους παίκτες μας:

Alisson | 7.5

Ήταν σταθερός όπου χρειάστηκε, ενώ είχε και μερικές καλές επεμβάσεις στις λίγες φορές που απείλησε η Fulham. Καλός και πάλι με τη μπάλα στα πόδια έχοντας και μια καλή σκέψη να παίξει γρήγορα για τον Alexander Arnold στη φάση του γκολ, οπού σκόραρε τελικά ο Salah!

TAA | 7.5 

Ενώ ήταν καλός στο πρώτο μέρος έπεσε λίγο μετά το πρώτο 20λεπτο. Κάνει όμως ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο όπου δεν είχε κανένα πρόβλημα αμυντικά και βοηθώντας πολύ τον Salah από τα άκρα, δίνοντάς του και ασίστ νωρίτερα. Στα αρνητικά του τα κακά στημένα που εκτέλεσε για ακόμα ένα ματς.

Virgil Van Dijk | 8

Επανήλθε στα υψηλά του στάνταρ μετά το εφιαλτικό ματς στο Βελιγράδι. Πήρε όλες τις μονομαχίες, ήταν σταθερός, έβγαλες κάποιες ωραίες μπαλιές ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και και δεν είχε κάποιο σημαντικό λάθος. Πολλά ανεβάσματα στα τελευταία ματς όπως και σήμερα που είχε και τελικές προσπάθειες αλλά και μια απίστευτη ντρίπλα.

Gomez | 7.5

Είχε μερικά προβλήματα που τον ανάγκασαν να σταματήσει τους αντιπάλους του 2 φορές με φάουλ σε αντεπίθεση στο χώρο του κέντρου, παίρνοντας και 1 κάρτα. Κατά τ’ άλλα ήταν πολύ καλός, αλάνθαστος αμυντικά, ενώ ανέβηκε με τη μπάλα στα πόδια όταν βρήκε χώρο.

Robertson | 8.5

Η εικόνα του Σκωτσέζου στο γήπεδο μιλάει από μόνη της. Πέρα από ένα μικρό κενό διάστημα στο πρώτο μέρος ήταν άψογος και πάλι. Έτρεχε συνεχώς, πίεζε με κάθε ευκαιρία, ενώ ευθύνεται και για τις λίγες καλές στιγμές του Mane επιθετικά σε μεγάλο βαθμό. Έδωσε μια υπέροχη ασίστ στον Shaqiri για το 2-0 και αμυντικά δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Fabinho | 8.5

Η επιλογή του Klopp να τον συμπεριλάβει στην αρχική ενδεκάδα σίγουρα τον δικαίωσε. Ο Βραζιλιάνος έκανε όσα πρέπει να κάνει ένα σύγχρονο 6αρι στο γήπεδο. Έκοβε συνεχώς ανακτώντας πολλές φορές την κατοχή για την ομάδα, ενώ είχε και μεγάλη συνεισφορά στην καλή κυκλοφορία της μπάλας. Θα βρει ρυθμό και σταθερότητα στην απόδοσή του με τα παιχνίδια και τις ευκαιρίες που παίρνει όπως σήμερα.

Wijnaldum | 7

Δεν ενθουσίασε αλλά όπου χρειάστηκε ήταν ουσιαστικός δίνοντας γρήγορα τη μπάλα. Φάνηκε σίγουρα λιγότερο απ’ ότι σε άλλα παιχνίδια, αλλά σε αυτό βοήθησε η πολύ καλή παρουσία του Fabinho και του Shaqiri στο χώρο του κέντρου.

Shaqiri | 8.5 (MOTM)

Πολύ καλό ματς που δίνει ακόμα πιο πολλούς πόντους στον Shaqiri για τη βασική ενδεκάδα. Έξυπνες τοποθετήσεις και με τη μπάλα να περνά συνεχώς από τα πόδια του στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Έδωσε ταχύτητα, γρήγορη εναλλαγή της μπάλας και κάθετες μπαλιές, δηλάδή όσα έλειπαν από τη Liverpool στο χώρο του κέντρου. Αν κανείς προσθέσει σ’ αυτά το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε καθαρίζοντας τη νίκη, καταλαβαίνει πόσο πολύτιμος ήταν για άλλο ένα παιχνίδι.

Salah | 8

Έχει ανοδική πορεία και αυτό το βγάζει σε κάθε ματς σκοράροντας ολοένα και πιο συχνά. Ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα της Fulham, πήρε αρκετές προσπάθειες και κινούνταν συνεχώς δημιουργώντας ευκαιρίες. Το γκολ του ήταν σίγουρα πολύ κρίσιμο για την εξέλιξη της αναμέτρησης, ενώ πλέον δοκιμάζει και να ντριπλάρει περισσότερο, δείγμα της βελτιωμένης ψυχολογίας του.

Mane | 5.5

Άλλο ένα μάλλον κακό ματς για τον Σενεγαλέζο που έχει χάσει την σπιρτάδα του. Χαμένα κοντρόλ, εύκολο πούλημα της μπάλας και περιττές ενέργειες χωρίς ουσία. Ανέβηκε λίγο στο δεύτερο μέρος και είχε καλύτερη συνεργασία με τον Robertson από τα άκρα έχοντας και ένα καλό σουτ.

Firmino | 6.5

Δεν έχει πιάσει ακόμα τα περσινά στάνταρ απόδοσης. Γύριζε πολύ πίσω βοηθώντας στην ανάπτυξη και δίνοντας την ευκαιρία στους Salah και Shaqiri να πατούν περιοχή. Τίποτα το ξεχωριστό όμως με τις λιγοστές ατομικές προσπάθειες που επιχείρησε να μη του βγαίνουν. Είχε πάντως συμμετοχή στο παιχνίδι και δεν ήταν κακός.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Henderson | 6

Λίγα πράγματα πρόλαβε να δείξει ο αρχηγός για το διάστημα που αγωνίστηκε αφού το ματς είχε κριθεί πριν την είσοδό του ουσιαστικά. Κράτησε τη μπάλα, έδωσε ηρεμία και δεν είχε κάποιο λάθος.

Milner | – 

Μια ακόμα συμμετοχή για τον Milner που αγωνίστηκε πολύ λίγο για να κριθεί.

Keita | –

Μπήκε σαν αλλαγή στις καθυστερήσεις του αγώνα και δεν μπορεί να κριθεί.

Klopp | 8

Η ομάδα του πήρε το τρίποντο χωρίς να δυσκολευτεί υπερβολικά, αλλά παίζοντας ανά διαστήματα αρκετά καλά. Έδειξε τη σοβαρότητα που έλειπε μεσοβδόμαδα, ενώ οι αλλαγές του σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα έκαναν τη διαφορά. Έδωσε χρόνο και στον προερχόμενο από τραυματισμό Henderson για να πάρει σιγά σιγά τα πατήματά του και να επιστρέψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *