Ώρα ντέρμπι στο Anfield! (Pregame)

Μετά τη μεσοβδόμαδη αναμέτρηση κόντρα στην Porto για το Champions League, η Liverpool επιστρέφει στις εγχώριες υποχρεώσεις της Premier League και αντιμετωπίζει τη Manchester City με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την κρατήσει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Οι Reds φιλοξενούν στο Anfield τους πρωταθλητές Αγγλίας, ένα ζευγάρι που έχει προσφέρει ουκ ολίγες συγκινήσεις τα τελευταία χρόνια και για τις 2 πλευρές. Η ομάδα μας καλείται να επιβεβαιώσει και πάλι πως άφησε πίσω της την κακή περσινή σεζόν ενώ οι «Πολίτες» του Pep Guardiola θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα παρακολουθήσουμε μια μεγάλη μάχη!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Liverpool v Manchester City:

Διοργάνωση: Premier League

Έδρα: Anfield

Ημερομηνία: 03.10.2021

Ώρα έναρξης: 18.30

Κανάλι τηλεοπτικής μετάδοσης: COSMOTE Sport 3 HD

Διαιτητής: Paul Tierney

Διαιτητής VAR: Stuart Attwell

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Η Liverpool επικράτησε άνετα της Porto στο Champions League την περασμένη Τρίτη με σκορ 1-5. Οι Reds άνοιξαν το σκορ με τον Mohamed Salah από κοντά στο 18′ έπειτα από σουτ του Jones και απόκρουση του Costa. Στα τέλη του 1ου μέρους ο Sadio Mane διπλασίασε τα τέρματα της Liverpool με πλασέ σε κενή εστία που προήλθε από σέντρα του Milner και κακή εκτίμηση του Costa. Μόλις συμπληρώθηκε 1 ώρα παιχνιδιού ο Jones έκλεψε τη μπάλα και πάσαρε τη σωστή στιγμή στον Salah που από θέση τετ α τετ πλάσαρε εύστοχα. Στη συνέχεια, ο Jurgen Klopp έκανε αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του με σκοπό να ξεκουράσει τους παίκτες του και η Porto μείωσε στο σκορ με κεφαλιά του Taremi. Ωστόσο, η Liverpool δε σταμάτησε εκεί και ο «φρέσκος» Bobby Firmino σημείωσε 2 τέρματα για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά την Premier League, τελευταία φορά αγωνίστηκε το περασμένο Σάββατο (25.09) κόντρα στην Brentford και αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3.

Ο Jurgen Klopp δε θα έχει στη διάθεσή του τους Alexander-Arnold, Thiago, Elliott λόγω τραυματισμών.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η City ταξίδεψε στο Παρίσι μεσοβδόμαδα για να αγωνιστεί κόντρα στην Paris Saint-Germain και δέχτηκε την ήττα με 2-0 χάρη στα γκολ των Gueye και Messi, χωρίς παρ’ όλα αυτά να έχει κακή εικόνα. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, οι «πολίτες» πέρασαν νικηφόρα πριν 1 εβδομάδα από το Stamford Bridge κερδίζοντας την Chelsea με 0-1.

Ο Pep Guardiola δε θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει στο ντέρμπι τους Oleksandr Zinchenko και Ilkay Gundogan, αμφότερους λόγω τραυματισμών.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Τελευταία φορά που οι 2 ομάδες διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους ήταν στις 7 Φεβρουαρίου του 2021 σε μια βραδιά που οι Reds θα ήθελαν να ξεχάσουν αφού ηττήθηκαν με σκορ 1-4. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Gundogan (2), Sterling, Foden. Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Salah με εκτέλεση πέναλτι.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ:

Οι 2 ομάδες έχουν βρεθεί σε 106 επίσημες αναμετρήσεις. Η ομάδα μας έχει πανηγυρίσει 55 φορές, 21 φορές γνώρισε την ήττα ενώ 30 ματς έληξαν ισόπαλα.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool: Alisson – Milner, Matip, van Dijk, Robertson – Fabinho, Henderson, Jones – Salah, Mane, Firmino

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – Rodri, Bernardo Silva – Grealish, De Bruyne, Sterling – Jesus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *