Klopp: «Πρέπει να δείξουμε ότι θέλουμε πολύ το παιχνίδι»

«Πρέπει να εμφανιστούμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό από το παιχνίδι» ήταν το μήνυμα του Jurgen Klopp για το αυριανό ντέρμπι με τη Manchester City.

Οι Reds θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Pep Guardiola στο Etihad το μεσημέρι του Σαββάτου, στην τελική ευθεία για τη φετινή σεζόν.

Παιχνίδια με την Chelsea και την Arsenal ακολουθούν αμέσως μετά σε διάστημα 8 μερών, με την ομάδα του Klopp να στοχεύει σε πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα για να αγωνίζεται και του χρόνου στο Champions League.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή και οι δύο ομάδες θέλουν τους 3 βαθμούς για τελείως διαφορετικούς λόγους…

«Ναι, είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, και είναι το ένα πράγμα που δεν έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, επειδή προφανώς είναι και για μας αλλά και για τη City ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Οπότε, εκτός από αυτό, δεν είμαι σίγουρος αν αυτήν τη στιγμή είναι πιο ωραίο να παλεύεις για τίτλο ή οτιδήποτε, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι πρέπει να κερδίζουμε παιχνίδια. Και συνηθώς παίρνεις αυτό που αξίζεις αν δουλεύεις σκληρά, και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

«Αλλά γνωρίζουμε ότι είναι ένα τεράστιο παιχνίδι, και έρχεται μια μεγάλη εβδομάδα επίσης για μας. Αλλά προφανώς για αύριο, αξίζουν όλη την προσοχή μας, δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε τα επόμενα παιχνίδια. Έτσι προσεγγίζουμε το παιχνίδι. Τα παιδιά έχουν επιστρέψει – κάποιοι προπονήθηκαν τώρα για πρώτη φορά, και έτσι είναι όταν λείπουν με τις εθνικές τους, αλλά δεν είναι διαφορετικά τα πράγματα για τη City, το ίδιο είναι και για εκείνους. Οπότε θα δούμε. Είναι ξεκάθαρο, με τη City πρέπει να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πρέπει να αμυνθείς σε πολύ υψηλό επίπεδο και φυσικά να παίξεις και ποδόσφαιρο. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό – με την κυριαρχία που μπορούν να δείξουν, είναι πολύ δύσκολο να μην ξεχάσεις ότι στα δικά σου καλά διαστήματα πρέπει να παίξεις ποδόσφαιρο και αυτό νομίζω ότι κάναμε όταν είχαμε καλά παιχνίδια. Αυτό είναι όλο».

Για το αν νιώθει την ανδρεναλίνη με 3 μεγάλα παιχνίδια σε μία εβδομάδα…

«Ναι, σίγουρα, είναι σαν μια εβδομάδα που παίζουμε στο Champions League. Το ξέρω ότι έχουμε αποκλειστεί αλλά αν φτάσεις μακριά στο Champions League, υπάρχει πιθανότητα να παίξεις με αγγλική ομάδα μεσοβδόμαδα, και όλα αυτά. Αυτά τα πράγματα είναι πάντα πιθανά και μας είχε συμβεί στο παρελθόν. Ναι είμαι ενθουσιασμένος, δε μπορώ να το κρύψω. Φυσικά δεν είμαστε χαζοί, ξέρουμε ότι το τελευταίο μας παιχνίδι που ήταν με τη Real Madrid, δεν ήταν καλό όπως και το αμέσως προηγούμενο ήταν με τη Bournemouth, που επίσης δεν ήταν καλό. Το πιο προηγούμενο ήταν με τη United που ήταν world-class. Οπότε πρέπει να παρουσιαστούμε όπως σε εκείνο το παιχνίδι ή να αντιδράσουμε για τα δύο κακά παιχνίδια που είχαμε αμέσως μετά. Οπότε η City δε μπορεί να γνωρίζει, αλλά θα πρέπει να μας περιμένει να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, και πρέπει να εμφανιστούμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό από το παιχνίδι, δεν υπάρχει κάτι άλλο για μας. Η αλήθεια είναι ότι θες να παίζεις αυτά τα παιχνίδια – παίζουμε κάθε χρόνο με τη City, την Chelsea και την Arsenal αλλά όταν γίνεται σε μια εβδομάδα είναι αρκετά ξεχωριστό. Ναι είναι δύσκολα παιχνίδια, αλλά έτσι είναι η κατάσταση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Οι περισσότεροι από τους παίκτες μου είναι υγιείς, οπότε ας προσπαθήσουμε να τους φέρουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και πάμε να τα δώσουμε όλα».

Για το αν η διακοπή για τις εθνικές ήρθε σε καλή στιγμή για τη Liverpool ώστε να κάνει ‘reset’…

«Για μένα, ναι. Ήμουν ήδη έτοιμος χωρίς να αναλύσω το παιχνίδι μέσα στη Μαδρίτη ξανά. Δε χρειάζεται καν να ξαναμιλήσω για αυτό, αλλά σίγουρα δε θέλουμε να είμαστε αυτό που δείξαμε, οπωσδήποτε όχι. Δεν έχω πρόβλημα με το να αποκλείομαι από τη Real Madrid – οχί επίσης και ότι δε θα μπορούσα να το συνηθίσω στην καριέρα μου – αλλά μπορείς να παίξεις και να χάσεις εκεί, αλλά πρέπει να δείξεις περισσότερα από όσα δείξαμε εμείς εκείνο το βράδυ. Δε μπορέσαμε – δεν είναι ότι τα παιδιά δεν ήθελαν, δε μπορέσαμε και φυσικά αυτό είναι δική μου ευθύνη. Αλλά και πάλι δε μου άρεσε εκείνο το παιχνίδι. Ήμουν έτοιμος, και είμαι έτοιμος ξανά, αυτό είναι το ωραίο κομμάτι από όλο αυτό – χρειάζεσαι λίγες μέρες για να ηρεμήσεις και μετά να συνεχίσεις ξανά. Έχουν μείνει δύο ακόμη μήνες για να τελειώσει η σεζόν, μπορούμε ακόμη να πετύχουμε πράγματα ή ακόμη και τίποτα, αλλά ήδη έχουμε αρχίσει να κάνουμε τα πλάνα μας για τη νέα σεζόν. Αυτό είναι η αρχή, τίποτα άλλο, αλλά είναι μια σημαντική αρχή».

Για το αν χρησιμοποίησε τη διακοπή για τις εθνικές, ώστε να προετοιμάσει την ομάδα για την τελική ευθεία της σεζόν 22/23

«Θα ήταν ιδανικό να προετοιμάσω όλη την ομάδα αυτές τις δύο εβδομάδες – αυτό θα ήταν τέλειο, ή να έδινα μερικές μέρες άδεια και μετά να συνεχίσουμε δυναμικά. Αλλά ναι, ιστορικά, έχουμε κλείσει πολύ δυνατά τις σεζόν μας. Πέρσι φυσικά είχαμε την κατάσταση όπου διεκδικήσαμε τα πάντα, φέτος κατακτήσαμε στην αρχή ένα, αλλά μείναμε εκτός από όλα τα άλλα. Δεν ήταν ποτέ εύκολο αυτό που κάναμε στο παρελθόν, αλλά αν δώσεις έστω και λίγο λιγότερο για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε είναι σίγουρο ότι θα μείνεις εκτός διεκδίκησης τίτλων. Το ξέρω ότι για τον καθένα γύρω μας ισχύει αυτό, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρο – εφόσον είμαστε εκτός από όλους τους τίτλους, πλέον η τετράδα είναι αυτό που μας έχει απομείνει και κάτι που μπορούμε να κηνυγήσουμε. Δεν είναι η ιδανική κατάσταση ακόμη και για την τετράδα, αλλά εφόσον μπορούμε ακόμη να παλέψουμε, όλα είναι πιθανά. Δεν έχουμε την καλύτερη δυνατή θέση αλλά όσο πιο πολλά παιχνίδια κερδίζουμε τόσο μεγαλύτερη πίεση θα ασκούμε σε αυτούς που είναι από πάνω μας στη βαθμολογία. Στο τέλος φυσικά έχει να κάνει με το πως θα αποδώσουμε, και πως θα μπούμε σε αυτό το mood – δηλαδή να κηνυγήσουμε με ότι έχουμε και δεν έχουμε – και να συνεχίσουμε από εκεί».

Για τον λόγο που το ρεκόρ της Liverpool με τις ομάδες στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα δεν είναι καλό…

«Ο κύριος λόγος είναι επειδή δεν παίξαμε αρκετά καλά. Είχαμε πάρα πολλές ευκαιρίες απέναντι στη Nottingham Forest – δεν κάναμε το σούπερ παιχνίδι, αλλά είχαμε πολλές ευκαιρίες. Δέχτηκε ένα περίεργο γκολ. Ήταν μήνες πριν, αλλά ήταν έτσι – έβαλαν το γκολ τους, είχαμε ευκαιρίες όπως στιγμές από στημένες φάσεις, ο Virg είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία από πολύ κοντά και άλλα τέτοια. Νομίζω ότι με τη Bournemouth ήταν αρκετά παρόμοιο. Είχαμε τις στιγμές μας, δεν παίξαμε εξαιρετικά καλά, αλλά ήμασταν η καλύτερη πλευρά. Τελικά δεν ήταν αρκετά καλό. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, όλα είναι τακτοποιημένα και υπάρχει αυτοπεποίθηση και τέτοια πράγματα, τελειώνεις αυτές τις καταστάσεις, κανείς δεν μιλάει για αυτό γιατί στο κεφάλι ενός παίκτη είναι διαφορετικά τα πράγματα αν πάει η μπάλα στα δίχτυα ή όχι. Γενικά, αν δεν σκοράρεις, πρέπει απλώς να προσπαθήσεις περισσότερο, να δοκιμάσεις διαφορετικά πράγματα, να ξαναπάς και να τελειώσεις το παιχνίδι όταν έχεις την ευκαιρία».

«Το πρόβλημα στο παιχνίδι με τη Bournemouth είναι ότι όλα άλλαξαν πάλι αφού βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 1-0 και αυτή είναι και λίγο η ιστορία της σεζόν. Στην αρχή με ρωτούσατε συνεχώς γιατί πρέπει πρώτα να δεχτούμε γκολ και μετά να ξυπνήσουμε. Τώρα χάνουμε με 1-0 και όλα αλλάζουν προς την άλλη κατεύθυνση. Και τα δύο δεν έχουν και πολύ νόημα, αλλά είναι κάπως μέρος της ιστορίας. Αυτός ήταν ο λόγος: η αντίδρασή μας μετά το 1-0. Το 1-0 είναι μόνο το αποτέλεσμα και τίποτα άλλο – είναι μόνο μια πληροφορία στο παιχνίδι – τελείωσαν μια κατάσταση και εμείς όχι, αλλά ας πάμε από εκεί. Στο τέλος χάσαμε το πέναλτι. Είμαι σίγουρος ότι αν η μπάλα δεν πήγαινε στο χέρι σε αυτή την κατάσταση, τότε η κεφαλιά του Diogo πήγαινε στα δίχτυα αν το παρακολουθήσατε. Τότε θα προτιμούσα να μην υπήρχε το χέρι! Αυτές είναι οι καταστάσεις, υπάρχουν τόσες πολλές εξηγήσεις για τις ήττες – υπάρχουν πάντα πολλές, πολλές, πολλές εξηγήσεις, αλλά δεν μπορείς καν να συγκρίνεις το παιχνίδι με τη Nottingham Forest και το παιχνίδι με τη Bournemouth. Και στα δύο παιχνίδια έπρεπε να είχαμε κερδίσει, αλλά δεν το κάναμε. Έπρεπε να κερδίσουμε λόγω της απόδοσης, ακόμα κι αν δεν ήταν η καλύτερη».

«Στα άλλα παιχνίδια, είχαμε καλύτερη απόδοση, οπότε αυτή είναι η εύκολη εξήγηση. Στο παρελθόν, όταν είχαμε αυτά τα προβλήματα, ήταν επειδή δυσκολευτήκαμε λίγο στην κατοχή απέναντι σε ομάδες που αμύνονταν βαθιά. Παρεμπιπτόντως, κάθε ομάδα το κάνει αυτό, αλλά βελτιωθήκαμε πολύ σε αυτό. Αυτό το μέρος του παιχνιδιού δεν ήταν το πρόβλημα στα παιχνίδια που χάσαμε γιατί δημιουργήσαμε, κρατήσαμε την μπάλα, η κατοχή ήταν σωστή, οι πάσες ήταν σωστές, αλλά δεν τελειώσαμε σωστά τις ευκαιρίες μας και αντιδράσαμε άσχημα ως ομάδα όταν βρισκόμασταν πίσω στο σκορ με 1-0. Γινόμασταν πολύ βιαστικοί».

Για το αν η διακοπή για τις εθνικές χρησιμοποιήθηκε για να γίνουν πλάνα για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν αλλά και της επόμενης…

«Αυτό είναι στην πραγματικότητα το μόνο πράγμα που κάνουμε σε τέτοιες διακοπές, εκτός από λίγες μέρες άδειας. Δεν προγραμματίζω προπονήσεις γιατί δεν ξέρω ποιος επιστρέφει και πώς και πότε και τέτοια πράγματα. Ναι, αυτό κάνουμε. Μας έκανε καλό, θέλω να πιστεύω. Από την πλευρά του παικτών, θετικό θα έλεγα. Είναι συζητήσεις, δεν είναι αποφάσεις. Είναι συζητήσεις, αλλά είμαστε απασχολημένοι, [όπως] μπορείτε να φανταστείτε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *