Δεν μπορούσαν, δεν μπορούν και ούτε πρόκειται να μπορέσουν παραπάνω | Manchester City 4-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool προηγήθηκε στο Etihad κόντρα στη Manchester City αλλά ως συνήθως βρήκε τρόπο να εξαφανιστεί με αποτέλεσμα να δεχτεί 4 γκολ στο υποτιθέμενο ντέρμπι της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds την Τρίτη 4/4 (22:00) με την Chelsea στο Stamford Bridge για την 30ή αγωνιστική αγωνιστική της Premier League.

Επανεκκίνηση Premier League με τα γνωστά για τη Liverpool. Πρώτα προβάδισμα, μετά ήττα. Ενώ βρισκόταν μπροστά στο σκορ από το 17ο λεπτό με τον Salah, δέχτηκε την ισοφάριση πριν το ημίχρονο, πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό στο δεύτερο 45λεπτο η Manchester City έκανε την ανατροπή και χωρίς καν να προσπαθήσει έφτασε στο βαρύ 4-1 στο ντέρμπι (που μόνο τέτοιο δεν ήταν) της 29ης αγωνιστικής.

Για άλλη μια φορά φέτος οι Reds έδειξαν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπό συνθήκες πίεσης. Αυτή ήταν η 5η ήττα της σε 10 αγώνες το 2023 που την έριξε στην 8η θέση με 42 βαθμούς (στο -7 από την 4η Tottenham με ματς λιγότερο αλλά με ματς περισσότερο από την 5η Newcastle (47 β.) και την 6η Brighton (43 β.).

Η Liverpool είχε παράπονα από τον ρέφερι σε δύο περιπτώσεις: για μαρκάρισμα του Rodri στον Gakpo στο 34ο λεπτό (είχε μόλις δεχτεί κίτρινη κάρτα ένα λεπτό νωρίτερα και θα ήταν η δεύτερη) και για μη καταλογισμό πέναλτι στο 59ο λεπτό σε μαρκάρισμα του Ake στον Gakpo.

Στο 17ο λεπτό ο Salah άνοιξε το σκορ για τους Reds με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή, με τους παίκτες του Guardiola να αντιδρούν άμεσα. Έχασαν ευκαιρίες με τους Gundogan και Mahrez (σουτ στο δοκάρι του Alisson), ισοφάρισαν τελικά στο 28ο λεπτό με τον Grealish να βρίσκει τον Alvarez, ο οποίος σκόραρε σε κενό τέρμα (1-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μηχανές» της City πήραν μπρος κυριολεκτικά από το ξεκίνημα. Στο 46ο λεπτό, η άμυνα της Liverpool αποδιοργανώθηκε εντελώς, ο Mahrez βρήκε τον De Bruyne και σαν σε προπόνηση έκανε το 2-1.

Οκτώ λεπτά αργότερα οι παίκτες του Guardiola πέτυχαν και 3ο τέρμα όταν ο Mahrez βρήκε μέσα στην περιοχή τον Alvarez, εκείνος προσπάθησε να σουτάρει, με τον Alexander-Arnold να διώχνει αρχικά, αλλά στη συνέχεια ο Gundogan έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Η Liverpool είχε εξαφανιστεί από το Etihad και το σόου της City ολοκλήρωσε ο Grealish ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στο 74ο λεπτό.


Οι συνθέσεις

Man City: Ederson; Stones, Akanji, Dias, Ake; Rodri (Bernardo 83′), Gundogan, De Bruyne; Mahrez, Grealish (Palmer 89′), Alvarez

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson (Tsimikas 70′); Fabinho, Henderson; Elliott (Oxlade-Chamberlain 70′), Gakpo (Milner 82′), Jota (Firmino 70′); Salah (Nunez 70′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *