Klopp: «Ελπίζω να δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν»

Ο Jurgen Klopp ευελπιστεί οι Reds στο αυριανό παιχνίδι να δώσουν το κάτι παραπάνω απέναντι στη Wolves, σε μια εβδομάδα που έρχονται 2 πολύ σημαντικά παιχνίδια για τη Liverpool.

Οι Reds φιλοξενούν τη Wolverhampton Wanderers στο Anfield την Τετάρτη το βράδυ, ενώ την Κυριακή το απόγευμα, η αρχαιότερη αντίπαλων των Κόκκινων, Manchester United, κάνει το ταξίδι στο Liverpool.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για τον Virgil van Dijk που βρέθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της FIFA…

«Δε νομίζω ότι μπήκε στην ενδεκάδα λόγω των τελευταίων 4-5 εμφανίσεων, αλλά για αυτά που έκανε όλο το χρόνο, και νομίζω το άξιζε απόλυτα. Προφανώς και ο ίδιος το ευχαριστήθηκε, φάνηκε από τις αντιδράσεις του, οπότε αυτό είναι ωραίο. Ήταν εκεί. Με ρώτησε αν μπορούσε να πάει και εννοείται ότι του είπα να πάει, κανένα πρόβλημα, όλα καλά. Έχω βρεθεί κι εγώ εκεί, είναι ένα ωραίο γεγονός. Οπότε αξίζει να βρίσκεσαι εκεί».

Για το γεγονός ότι ο Virgil van Dijk προσπαθεί να επανέλθει στα υψηλά standard του, μετά τον τραυματισμό…

«Είναι απολύτως φυσιολογικό, παίκτες τραυματίζονται και μετά επιστρέφουν. Και μετά με το πρώτο παιχνίδι που θα επιστρέψουν, ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι, ο κόσμος θα πει ότι δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ακόμη. Εντάξει, δώστε του 3 μέρες ακόμη και τότε θα είναι. Πως μπορεί να λειτουργήσει αυτό; Τα παλαιότερα χρόνια έλεγαν ότι για να επιστρέψεις στην καλύτερη δυνατή σου κατάσταση χρειάζεσαι τον ίδιο χρόνο που ήσουν εκτός, ευτυχώς δεν είναι αλήθεια αυτό – τη δεκαετία του 90 αυτό πίστευε ο κόσμος. Το γνωρίζω από προσωπική πείρα όταν είχα μακροχρόνιο τραυματισμό και μου είχαν πει αυτό το πράγμα – εντάξει τότε θα είναι μια δύσκολη περίοδος. Αλλά δεν είναι καθόλου έτσι, είναι απολύτως φυσιολογικό να βρίσκεις ρυθμό και τέτοια πράγματα και είναι πάντα σημαντικό να έχεις λεπτά στα πόδια σου. Κρινόμαστε κάθε μέρα για πράγματα που βλέπει ο κόσμος εκείνη τη στιγμή και αυτό είναι μετά. Αλλά δε θεωρώ ότι είναι τόσο δύσκολο να το αγνοήσεις αυτό και απλά να το δουλέψεις όλο αυτό, μετά συνεχίζεις και θα επανέλθεις στα standard σου και όλα θα είναι καλά».

Για ακόμη μια καθοριστική εβδομάδα με δύο πολύ σημαντικά εντός έδρας παιχνίδια να ακολουθούν…

«Είναι μια πολύ σημαντική εβδομάδα, δε χρειάζεται να την κάνουμε μικρότερη, δε μπορούμε να τα αγνοήσουμε αυτά τα παιχνίδια, πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό; Έχουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια, αύριο δόξα το Θεό, μόνο ένα…, αλλά ναι, θα ήθελα πολύ να δώσουμε μια μικρή ώθηση στη σεζόν μας αυτήν την εβδομάδα και χρειαζόμαστε αποτελέσματα για αυτό και για να πάρεις καλό αποτέλεσμα χρειάζεσαι και καλές εμφανίσεις. Τίποτα δε μου έδωσε την εντύπωση μετά το τελευταίο παιχνίδι, στις προπονήσεις ότι δεν έχουμε καμία ευκαιρία. Στις λίγες προπονήσεις που κάναμε, ήμασταν σε καλή κατάσταση. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε, και οι παίκτες μαζί ότι αύριο το βράδυ πρέπει να τα δώσουμε όλα απέναντι σε μια όμαδα που νομίζω έχουμε παίξει μαζί της περισσότερο από κάθε άλλη. Είναι καλό, γνωρίζουμε πολλά ο ένας για τον άλλο, φυσικά και εκείνοι ξέρουν αρκετά για εμάς. Ξέρουμε ότι δε θα είναι εύκολο αλλά αυτή δεν είναι η πληροφορία που ξαφνιάζει περισσότερο, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι και είμαι σίγουρος ότι το Anfield θα είναι – οπότε μετά πρέπει εμείς να κάνουμε το κομμάτι μας».

Για το αν είναι δύσκολο να προετοιμάζεσαι όταν παίζεις με μία ομάδα 4 φορές στα τελευταία 11 παιχνίδια…

«Όχι, δεν είναι πιο δύσκολο. Δεν το κάνει πιο δύσκολο. Είδαμε τα τελευταία παιχνίδια τους με διαφορετικές ενδεκάδες από ότι όταν έπαιξαν με εμάς. Οπότε είναι μια μίξη απο πληροφορίες από τα τελευταία παιχνίδια και τα παιχνίδια που παίξαμε μεταξύ μας. Αυτό είναι όλο. Δεν το κάνει όμως πιο δύσκολο, είναι λίγο παράξενο αλλά δε συμβαίνει πρώτη φορά. Από ότι θυμάμαι είχαμε κάτι παρόμοιο με την Arsenal όπου παίξαμε δύο φορές σε 4 μέρες για διαφορετικές διοργανώσεις. Οπότε όλοι έχουμε κάτι τέτοιο ανά καιρούς, είναι απολύτως εντάξει».

Για τη βαρύτητα της επιστροφής του Diogo Jota και το πιθανό αντίκτυπο που μπορεί να έχει…

«Είναι τεράστια. Ο Diogo είναι ένας φανταστικός παίκτης. Ήταν τραυματίας οπότε χρειάζεται να βρει ρυθμό τώρα. Νομίζω ότι τον βοήθησε αρκετά που ξεκίνησε βασικός, από άποψη ρυθμού. Ναι ήταν κουρασμένος μετά το παιχνίδι, είναι ξεκάθαρο. Είναι το ίδιο και με τον Diogo, πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσει το σώμα του, και μετά εξαρτάται από μας για το ποιος θα ξεκινήσει. Σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο και αύριο αν δε συμβεί κάτι. Είναι world class παίκτης, είναι προσαρμόσιμος, μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις μπροστά. Οπότε, αυτό είναι πολύ βοηθητικό σε αυτήν την περίοδο που έχουμε αρκετά παιχνίδια».

Για το τελευταίο παιχνίδι με τη Wolves…

«Δε χρειάζεται να ξανανιώσω αυτό το συναίσθημα, οι παίκτες το ξέρουν ούτως ή άλλως. Αλλά υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που μπορούμε να πάρουμε από εκείνο το παιχνίδι. Σε τι βαθμό, θα το δούμε. Θα θέλαμε και πρέπει – κάτι που κάνουμε συνήθως – να επικεντρωθούμε σε εμάς. Το τελευταίο παιχνίδι με την Palace είναι το ίδιο σημαντικό όσο το τελευταίο παιχνίδι με τη Wolves. Είναι διαφορετικές πληροφορίες αλλά είναι το ίδιο σημαντικές. Η δουλειά μου είναι να σιγουρευτώ ποιες πληροφορίες πρέπει να δώσω στους παίκτες μου, επειδή τις έχω όλες και είναι αρκετές οπότε πρέπει να κρίνω ποιες θα δώσω στα παιδιά. Και ένα κομμάτι θα είναι – χωρίς να χρειαστεί να το πω – το παιχνίδι που χάσαμε 3-0. Δεν ήταν μια ωραία μέρα, μάλιστα ήταν το ακριβώς αντίθετο. Αλλά η κύρια διαφορά είναι ότι παίζουμε στο Anfield και θα πρέπει να το κάνουμε να μετρήσει. Δε νομίζω ότι η Wolves θα έρθει εδώ και ο προπονητής τους θα πει ‘Τους κερδίσαμε 3-0 την τελευταία φορά που παίξαμε, οπότε δεν υπάρχει ανησυχία’. Είναι διαφορετικά παιχνίδια, οπότε ακόμη και 2 ή 3 εβδομάδες μεταξύ των παιχνιδιών είναι μεγάλη περίοδος. Οπότε δεν έχει και πολύ νόημα αυτό».

Για τα 3 σερί clean sheets στην Premier League…

«Μεταξύ αυτών των παιχνιδιών δεχθήκαμε πέντε – δε μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό τελείως, ακόμη και αν είναι η Real Madrid. Γενικότερα, το αμυντικό κομμάτι ήταν εντάξει. Τα περισσότερα πράγματα είναι εντάξει αλλά πρέπει να τα πάμε στο επόμενο επίπεδο. Μου αρέσει πολύ όταν ο Ali κάνει αποκρούσεις, αλλά δε θα είχα κανένα πρόβλημα αν δε χρειαζόταν να κάνει και καθόλου – και όχι επειδή δέχεται αρκετές ευκαιρίες αλλά επειδή δεν έχουν σουτ στον στόχο. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να αμυνθείς. Μπορείς να κρατήσεις ένα clean sheet και ο τερματοφύλακας να έχει κάνει 20 επεμβάσεις ή να μην έχει δει καν τη μπάλα, οπότε αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά».

«Μπορούμε να βελτιωθούμε σε πολλά κομμάτια, το ξέρουμε αυτό, αλλά όταν κρατάς ένα clean sheet κάποια πράγματα πήγαν ακριβώς όπως έπρεπε και είναι ο κύριος λόγος θα έλεγα για να κερδίσεις, επειδή δε δέχεσαι γκολ. Θα πρέπει να σκοράρεις ένα γκολ, και από όλα τα αποτελέσματα που έχουν γκολ, είναι το ευκολότερο. Επειδή αν χρειάζεσαι πέντε είναι πιο δύσκολο. Αλλά ένα, με την ποιότητα που έχουμε και μπορούμε να βγάλουμε στο γήπεδο, νομίζω ότι μπορεί να συμβεί. Με βάση αυτό, θα ήθελα να συνεχίσουμε, αλλά και πάλι όλα είναι καλά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *