Klopp: «Δεν άλλαξε κάτι – πάλι πρέπει να κερδίσουμε όλα μας τα παιχνίδια»

Ο Γερμανός coach των Reds τόνισε ότι ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, από το αποτέλεσμα του οποίο δεν άλλαξε κάτι, καθώς οι Reds πρέπει να κερδίσουν όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια τους.

Η Liverpool βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει τόσο με τον Jota όσο και με τον Mane, τα γκολ των De Bruyne και Gabriel Jesus.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για την κίνησή του να πάει να χαιρετίσει τον κόσμο της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα…

«Έψαχνα τη γυναίκα μου, για να είμαι ειλικρινής! Ήταν εκεί κάπου στο ενδιάμεσο και ήθελα να βεβαιωθώ ότι ήταν ακόμα καλά. Δεν ήταν για να γιορτάσουμε κάτι, ήταν απλώς για να δείξω εκτίμηση, να πω ευχαριστώ. Νομίζω ότι η υποστήριξη ήταν, και πάλι, απλά απίστευτη. Μπορούσαμε να ηρεμήσουμε ελαφρώς το κοινό της City με το ποδόσφαιρο που παίζαμε σε στιγμές, αλλά υπήρχαν και άλλες στιγμές που τους κρατούσαμε σε εγρήγορση. Μου άρεσε το παιχνίδι, και από πλευράς ατμόσφαιρας. Τίποτα δεν άλλαξε, πραγματικά. Παίζεις 95 λεπτά απίστευτα έντονου ποδοσφαίρου και είσαι τόσο έξυπνος όσο πριν, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα πολύ καλά νέα. Αν κερδίζαμε σήμερα, κάτι που θα ήταν δυνατό, αλλά θα ήταν πιθανό και να χάσουμε, θα ήμασταν δύο βαθμούς μπροστά αλλά δεν θα άλλαζε τίποτα. Πρέπει να είμαστε σχεδόν τέλειοι για να νικήσουμε αυτήν την ομάδα σε ένα παιχνίδι και σε μια σεζόν επίσης. Θα δούμε. Όχι, δεν τη βρήκα, αλλά ήταν εκεί, οπότε όλα καλά».

Για το αν ήταν δυσαρεστημένος με την εμφάνιση της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο…

«Δεν είμαι δυσαρεστημένος, αλλά ήξερα ότι μπορούσαμε να βελτιωθούμε. Δεν είναι ότι μπήκα στα αποδυτήρια και είπα: ‘Πώς παίζουμε έτισ;’ Ξέρω πόσο έντονο είναι ένα τέτοιο παιχνίδι. Το επίπεδο συγκέντρωσης σε αυτά τα παιχνίδια είναι απίστευτο, για να είμαι ειλικρινής. Έχω πει μερικές φορές, είναι σαν δύο πυγμάχοι βαρέων βαρών, και τη στιγμή που αφήνεις τα χέρια σου κάτω, δέχεσαι ένα τέτοιο χτύπημα στη μέση του προσώπου σου και μετά πρέπει να σηκωθείς ξανά, για να προσπαθήσεις να πάρεις ξανά τον έλεγχο, και αυτό έγινε. Αυτό που είπαμε στο ημίχρονο – και αυτό που λέγαμε ήδη πριν από το παιχνίδι – ήταν για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αμυνθούμε γιατί έπρεπε να είμαστε εκεί πιο γενναίοι σε αυτές τις στιγμές. Ο Hendo τα πήγε εξαιρετικά καλά όταν ανέβηκε σε αυτές τις καταστάσεις».

«Όταν δεν το είχαμε αυτό και δεν μπορούσαμε να ασκήσουμε πίεση στην μπάλα, τότε ήμασταν πολύ ψηλά, αλλά όχι πολύ ψηλά ώστε να παραμείνουμε πολύ ψηλά, ο χρόνος των τρεξίματών τους ήταν εξαιρετικός και γι’ αυτό ήταν πραγματικά δύσκολο . Αλλά μου άρεσαν πολλά και αυτό ήταν στην πραγματικότητα το κύριο μήνυμα στο ημίχρονο ότι όταν ελέγχαμε το παιχνίδι τους προκαλούσαμε περισσότερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά στα μεταξύ μας παιχνίδια. Αυτό είναι πραγματικά καλό – βελτιωθήκαμε σε αυτό το τμήμα και ήταν καλό για εμάς, αλλά φυσικά θα μου άρεσε αν το κάναμε πιο συχνά. Η κατάσταση γύρω από το πρώτο γκολ και όταν βάλαμε το δεύτερο γκολ, και τα δύο ήταν απλώς κορυφαία επίγνωση, κορυφαία γκολ και όλα αυτά τα πράγματα. Έπειτα είχαμε 15 λεπτά όπου είχαμε τον έλεγχο, αλλά μετά επέστρεψαν και πάλι δυναμικά στο παιχνίδι. Θα μπορούσατε να δείτε και τις δύο ομάδες να θέλουν για ένα ή δύο λεπτά να πάρουν μια βαθιά ανάσα και μετά να συνεχίσουν ξανά. Ένα τεράστιο παιχνίδι».

Για την τακτική προσέγγιση της Manchester City και το αν είναι παρόμοια με το στυλ παιχνιδιού της Liverpool…

«Καλοδεχούμενη, δεν μας ανήκει το στυλ, οπότε είναι εντάξει. Είναι απλά έξυπνο. Ποιος νοιάζεται, η City παίζει πάντα έξυπνα μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Όταν έχεις τα τρεξίματα που έχουν, δεν θα μπορούσα να το σεβαστώ περισσότερο. Ο Kevin De Bruyne, τι παίκτης… είναι εύκολο να παίξεις την πάσα, αλλά το timing που το κάνουν δεν είναι κακό, για να είμαι ειλικρινής. Μου άρεσε αυτό. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε κι εμείς, αλλά είχαμε αγωνιστική διάθεση. Είναι όλα καλά, πραγματικά. Όπως είπα, βελτιωθήκαμε και έχει να κάνει με τη νίκη σε αγώνες ποδοσφαίρου και όχι με το να εμφανίζεσαι, ποιο στυλ θέλεις να προωθήσεις. Ναι, υπήρξαν στιγμές που δεν ήταν όπως είναι συνήθως, αλλά σκέφτηκα ότι παλέψαμε αρκετά».

Για το αν η Liverpool ήταν στο mood του παιχνιδιού…

«Παίζαμε πολύ λιγότερες μακρινές μπαλιές από ό,τι συνήθως, γι’ αυτό θέλαμε να παίζουμε μεταξύ των γραμμών, μέσα από τις γραμμές, τέτοια πράγματα επειδή το ελέγχουμε. Η τελευταία γραμμή της City αμύνεται πολύ καλά τις μπαλιές στην πλάτη, είναι πραγματικά μαζί, σωματικά είναι όλοι γρήγοροι, όλα αυτά τα πράγματα, οπότε θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Το σχέδιο ήταν να παίξουμε, όπως κάναμε. Κοιτάξτε, το πρώτο γκολ που βάλαμε… παρόμοια γκολ έχουμε πετύχει απέναντι στη City. Είμαι σίγουρος ότι υπήρχε ένα γκολ, ήταν ένα εκτός έδρας παιχνίδι εδώ και χάσαμε 2-1, όταν ο Bobby σκόραρε μετά από ασίστ του Robbo μετά από εξαιρετική σέντρα που είχε ξεκινήσει από τον Trent για τον Robbo. Είχαμε την μπάλα πριν από αυτό νομίζω για 25 ή 30 πάσες – δεν ήταν τόσο συχνό αυτό σήμερα, αλλά ήταν παρόμοιο γκολ, οπότε αυτό θέλουμε να κάνουμε, αυτό πρέπει να κάνουμε. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν είναι τέλεια: δεν είμαστε, η City είναι ίσως η πιο κοντινή στο τέλειο, αλλά δεν είναι τέλεια, οπότε έπρεπε να την αναγκάσουμε να κάνει μερικά λάθη».

Για το αν πιστεύει ότι τόσο η Liverpool όσο και η City πρέπει να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια τους για να κατακτήσουν την Premier League…

«Ναι, νομίζω ότι μάλλον έτσι είναι. Όπως είπα, δεν άλλαξε τίποτα για εμάς. Το ξέραμε τον Ιανουάριο. Ξέραμε τον Ιανουάριο ότι αν θέλαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να κερδίσουμε 18 παιχνίδια και αν υπάρχει ένα που μπορούμε να φέρουμε ισοπαλία ήταν σήμερα. Φέραμε ισοπαλία και τώρα για να δούμε. Τώρα έχουμε δύο τεράστια παιχνίδια για εμάς: έχουμε την Benfica την Τετάρτη και τη City ξανά το Σάββατο και μετά αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα ντέρμπι μας. Αλλά είναι πραγματικά ωραίο, είναι καλό, είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε, είμαστε κοντά σε μια απίστευτη ομάδα».

«Τα αγόρια μου έδειξαν σήμερα ότι είμαστε πολύ, πολύ καλή ομάδα και έχω ήδη πει, αν δεν έχεις τύχη στη ζωή, τότε δε μπορείς να ελπίζεις. Ετσι είναι. Έχουμε αυτήν την κατάσταση και είχαμε παρόμοια κατάσταση πριν από τρία χρόνια. Ένας βαθμός λιγότερος, αλλά αυτός δεν ήταν ένας βαθμός, ήταν στην πραγματικότητα χιλιοστά που αποφάσισαν τον τίτλο εδώ και στην Burnley. Αυτή είναι η κατάσταση και δεν έχουμε καμία επιρροή σε αυτό. Όλοι ξέρουμε ότι σε καταστάσεις που χρειάζεσαι, δεν νομίζω ότι έχεις τύχη με τις διαιτητικές αποφάσεις, αλλά τουλάχιστον θες τις σωστές αποφάσεις, όλα αυτά τα πράγματα. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε, αυτό που πρέπει να είμαστε, πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τελειότητα για να κερδίσουμε επτά παιχνίδια στην Premier League, κάτι που είναι απολύτως τρελό. Αλλά αυτός είναι προφανώς ο μόνος τρόπος για να νικήσετε αυτήν την ομάδα αν είναι αρκετό, γιατί αν τα κερδίσει και η City επίσης είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Για το αν εκτιμάει και απολαμβάνει ή όχι τέτοια παιχνίδια λόγω της έντασης που έχουν…

«Δεν είναι ότι η κύρια διάθεση είναι η χαρά, αλλά ναι, απολαμβάνω στιγμές, απολύτως. Σέβομαι πολύ αυτό που κάνουν, οπότε μπορώ ακόμη και να απολαμβάνω τέτοιες στιγμές, ειδικά όταν δεν σκοράρουν. Αλλά όταν βλέπω την πάσα και βλέπω το τρέξιμο σκέφτομαι «ουάου» γιατί είναι σημαντικό – θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι διαφορετικό εκείνη τη στιγμή ή όχι; Ναι, μπορώ να απολαμβάνω στιγμές, αλλά δεν είναι η γενική διάθεση, έχει να κάνει με τη δουλειά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *