Αυτή την Premier League ποιος θα την πάρει; | Manchester City 2-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη στη ματσάρα του Etihad, μένοντας στο 2-2 με τη Manchester City και το κυνήγι συνεχίζεται, με τους Reds να βρίσκονται στο -1 από την κορυφή 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη 13/4 (22:00) με τη Benfica στο Anfield για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League.

Manchester City και Liverpool μας χάρισαν μια χορταστική ματσάρα στο Etihad, αλλά νικήτρια δεν υπήρξε, καθώς οι δύο διεκδικήτριες του τίτλου έμειναν στο 2-2 για την 32η αγωνιστική της Premier League, με τους Citizens (74 β.) να διατηρούν το +1 από την ομάδα του Jurgen Klopp (73 β.) 7 στροφές πριν το φινάλε της σεζόν.

Ο De Bruyne άνοιξε το σκορ για τη City, ο Jota ισοφάρισε άμεσα, με τον Jesus να δίνει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Guardiola πριν την ανάπαυλα. Οι Reds ξεκίνησαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισαν γρήγορα με τον Mane. Το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος και έτσι το τρελό κυνήγι στο φετινό πρωτάθλημα συνεχίζεται.


Το πρόγραμμα της Manchester City μέχρι το τέλος

(Δεν έχει οριστεί ημερομηνία) – Wolves (Εκτός)

20/4 – Brighton (Εντός)

· 23/4 – Watford (Εντός)

· 30/4 – Leeds (Εκτός)

· 7/5 – Newcastle (Εντός)

· 15/5 – West Ham (Εκτός)

· 22/5 – Aston Villa (Εντός)


Το πρόγραμμα της Liverpool μέχρι το τέλος

(Δεν έχει οριστεί ημερομηνία) – Aston Villa (Εκτός)

· 19/4 – Manchester United (Εντός)

· 24/4 – Everton (Εντός)

· 30/4 – Newcastle (Εκτός)

· 7/5 – Tottenham (Εντός)

· 15/5 – Southampton (Εκτός)

· 22/5 – Wolves (Εντός)


Ανώτερη η City, πήρε δύο φορές το προβάδισμα

Η Manchester City πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά, πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα και έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 4ο λεπτό. Ο De Bruyne έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ωστόσο ο Alisson σταμάτησε από πολύ κοντά τον Sterling που δεν μπόρεσε να ευστοχήσει.

Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, οι Citizens κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο De Bruyne βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Matip και να καταλήγει στα δίχτυα του Alisson για το 1-0 στο 5ο λεπτό.

Η απάντηση της Liverpool ήταν άμεση. Ο Robertson έκανε τη σέντρα από τα αριστερά βρίσκοντας τον Alexander-Arnold, αυτός έδωσε έξυπνα στον Jota μέσα στην περιοχή και ο Πορτογάλος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Ederson για το 1-1 στο 13ο λεπτό. Γκολ No. 15 για τον Jota στη φετινή Premier League.

Η City ανέκτησε ξανά τον έλεγχο μετά το 20λεπτο, χάνοντας ευκαιρίες με τους De Bruyne (29′) και Cancelo (35′) και κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 37ο λεπτό, ο Cancelo έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Jesus πετάχτηκε στην πλάτη του Alexander-Arnold και με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-1.

Δίκαιο το προβάδισμα της City στο πρώτο μέρος, η οποία είχε 7 τελικές, έναντι 2 της Liverpool.


Ισοφάρισε άμεσα ο Mane – Ματσάρα-θρίλερ μέχρι τέλους

Η αρχή του δευτέρου 45λέπτου ανήκε στη Liverpool. Μόλις στα 46″ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Salah βρήκε με φοβερή πάσα τον Mane στην περιοχή, ο οποίος πλάσαρε τον Ederson και έφερε το ματς στα ίσα (2-2), σκοράροντας την ημέρα που έκλεισε τα 30 του χρόνια. Και η ματσάρα πήρε ξανά … φωτιά.

Το γκολ του Σενεγαλέζου ανέβασε αρκετά τη Liverpool, με τους Reds να χτίζουν μομέντουμ και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες με τους Salah και Jota.

Η City ανέκτησε τον έλεγχο με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Στο 61ο λεπτό, ο Van Dijk έδιωξε σωτήρια το σουτ του Jesus και δύο λεπτά αργότερα ο Sterling σκόραρε μέσα από την περιοχή μετά από κάθετη πάσα του De Bruyne, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Klopp πέρασε Diaz, Keita και Firmino για το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, με τη City να γίνεται πιο επικίνδυνη προς το τέλος και να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Mahrez. Ο Αλγερινός σημάδεψε το δοκάρι στο 90ό λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στις καθυστερήσεις επιχείρησε σκαφτό πλάσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει βασανιστικά πάνω από την εστία του Alisson.

Το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος και το κυνήγι για τον τίτλο συνεχίζεται… μέχρι τέλους.

7 αγωνιστικές πριν το φινάλε με τη City στο +1 από τη Liverpool. Αυτή την Premier League ποιος θα την πάρει;


Οι συνθέσεις

Man City: Ederson; Walker, Stones, Laporte, Cancelo; Rodri, Bernardo, De Bruyne; Jesus (Grealish 83′), Foden, Sterling (Mahrez 75′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Keita 78′), Thiago; Salah, Mane (Firmino 84′), Jota (Diaz 70′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *