Τεράστια πρόκριση με δραπέτευση από το Λονδίνο | Arsenal 0-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool δυσκολεύτηκε αρκετά στο ντέρμπι με την Arsenal στο Emirates, αλλά με δύο γκολ από το 80′ και μετά πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο (0-2) και πήρε μεγάλη πρόκριση για τους «32» του FA Cup.

Επόμενο ματς για τους Reds την Τετάρτη 10/1 (22:00) με τη Fulham στο Anfield για το πρώτο ματς των ημιτελικών του Carabao Cup.

Τρία δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες, ένα τσουβάλι από επεμβάσεις, αλλά τελικά η πρόκριση κρίθηκε ουσιαστικά από ένα… αυτογκόλ!

Arsenal και Liverpool επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών σε μια αναμέτρηση που φαινόταν να οδεύει προς επαναληπτικό, αλλά οι Reds χτύπησαν δις μετά το 80ό λεπτό και τιμώρησαν τους Gunners, παίρνοντας τη νίκη στο Λονδίνο με 2-0 και μαζί το εισιτήριο για τον 4ο Γύρο του FA Cup.

Το μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «64» ήταν μοιρασμένο, με την Arsenal να έχει δοκάρι στο 12ο λεπτό σε προσπάθεια του Odegaard να σκοράρει, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε άουτ. Η ομάδα του Klopp απάντησε στα δοκάρια με τον Alexander-Arnold στο 45ο λεπτό να σημαδεύει το οριζόντιο με φοβερό σουτ από την άκρη της μεγάλης περιοχής.

Ο 23χρονος Kiwior έμελλε να εξελιχθεί σε μοιραίο για την Arsenal, καθώς στο 80ό λεπτό έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα σ΄ ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο του ματς, δίνοντας το προβάδισμα στους Reds (0-1).

Οι Λονδρέζοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Diaz «κλείδωσε» την πρόκριση, διαμορφώνοντας το τελικό 0-2.


Οι συνθέσεις

Arsenal: Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Kiwior; Jorginho, Rice, Odegaard; Saka, Nelson, Havertz

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Quansah, Gomez; Mac Allister (Gravenberch 59′), Gakpo (Jota 59′), Jones (Clark 75′); Elliott (Bradley 75′), Diaz, Nunez

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *