Πρώτη νίκη με μια δόση περιπέτειας | Liverpool 3-1 Bournemouth: Match Review

Η Liverpool βρέθηκε να χάνει από τη Bournemouth από το 3ο λεπτό στο πρώτο της φετινό ματς στο Anfield, αλλά έκανε την ανατροπή πριν το ημίχρονο και επικράτησε με 3-1, παίρνοντας την πρώτη της νίκη στην Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds την Κυριακή 27/8 (18:30) με τη Newcastle στο St. James’ Park για την 3η αγωνιστική της Premier League.

Το Anfield άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά τη νέα σεζόν, η Liverpool μπήκε με το… αριστερό καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό από τη Bournemouth, αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους Reds, οι οποίοι έκαναν την ανατροπή πριν το ημίχρονο (Diaz, Salah) και με τον Jota στο δεύτερο μέρος να σκοράρει και εκείνος, η ομάδα του Klopp επικράτησε με 3-1 και πήρε το πρώτο της τρίποντο φέτος.

Από το 58ο λεπτό η Liverpool αγωνιζόταν με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Mac Allister με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στα αξιοσημείωτα, ο Salah έφτασε τα 187 γκολ με τη Liverpool, ξεπέρασε τον Steven Gerrard και βρίσκεται στην 5η θέση των all-time scorers του συλλόγου.

Η Liverpool τα βρήκε… σκούρα στην αρχή αφού έμεινε πίσω στο σκορ από το 3ο λεπτό με φοβερή κούρσα και τελείωμα του Semenyo (0-1), ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν ακυρώθηκε γκολ της Bournemouth.

Οι Reds έβγαλαν αντίδραση και έφεραν το ματς στα ίσα με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο. Μπορεί ο Jota να αστόχησε στο 24ο λεπτό, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Diaz βρήκε στόχο με τρομερό γυριστό στην κίνηση μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 1-1.

Δεν άργησε να έρθει και η ανατροπή. Ο Rothwell ανέτρεψε τον Szobozlai μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, με τον Salah αρχικά να νικιέται από τον Neto, αλλά στη συνέχεια να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 2-1 στο 36ο λεπτό.

Οι Reds ήταν ανώτεροι και στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου και θα μπορούσαν να είχαν αυξήσει το προβάδισμά τους αν Salah και Jota έβρισκαν στόχο από πλεονεκτική θέση.

Το ματς πήγε να στραβώσει για τη Liverpool στο 58ο λεπτό, καθώς ο Mac Allister αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα (και πρώτη στην καριέρα του) για σκληρό (;) μαρκάρισμα στον Christie, ωστόσο ο Jota σκόραρε στο 62ο λεπτό για το 3-1 και ηρέμησε κάπως το κλίμα.

Βέβαια, ηρεμία και Liverpool δεν πάνε σχεδόν ποτέ μαζί. Το τελευταίο μισάωρο η Bournemouth, παίζοντας και με παίκτη παραπάνω, βρέθηκε αρκετές φορές στην περιοχή των Reds και έχασε καλές ευκαιρίες, αλλά ο Alisson δήλωσε το παρών όπου χρειάστηκε και με εξαιρετικές αποκρούσες κράτησε το 3-1 ως το τέλος.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Gomez 75′), Konate, Van Dijk, Robertson; Mac Allister, Szoboszlai, Gakpo (Endo 63′); Salah (Tsimikas 86′), Diaz (Nunez 86′), Jota (Elliott 76′)

Bournemouth: Neto; Aarons, Zabarnyi, Senesi (Traore 84′), Kerkez; Rothwell (Kelly 76′), Billing; Semenyo (Brooks 76′), Christie (Moore 63′), Anthony (Kluivert 63′); Solanke

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *