Προβάδισμα για τα ημιτελικά, μυαλό στο Πρωτάθλημα | Liverpool 2-0 Porto: Match Review

Με δύο γρήγορα γκολ και με κυνική εμφάνιση, η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 την Πόρτο στο Άνφιλντ, έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League και επικεντρώνεται πάλι στον μεγάλο της στόχο που δεν είναι άλλος από το Πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή με την Τσέλσι (14/4, 18:30 – Cosmote Sport 1 HD) στο Άνφιλντ για την 34η αγωνιστική της Premier League.

Προημιτελικά Uefa Champions League

Πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να ιδρώσει η Λίβερπουλ. Με γκολ των Κεϊτά και Φιρμίνο από νωρίς, οι Reds δεν έπαιξαν καθηλωτικό ποδόσφαιρο απέναντι στην Πόρτο αλλά επικράτησαν 2-0 στον πρώτο προημιτελικό του Champions League και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Την Τετάρτη 17/4 (22:00) η ρεβάνς στην Πορτογαλία.


Ιδανικό ξεκίνημα με δύο γκολ νωρίς

Οι Reds ήθελαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα, μπήκαν… φουριόζοι στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

Το σουτ του Μαρεγκά στο 2′ έφυγε πολλά μέτρα άουτ για την Πόρτο και στο 5′ ο Μανέ έκανε κίνηση από τα αριστερά, έδωσε στον Φιρμίνο, αυτός έστρωσε ιδανικά στον Κεϊτά, κι αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 1-0 με τον Κασίγιας να ήταν ανήμπορος να αντιδράσει.

Η Πόρτο προσπαθούσε να βρει απάντηση στο γκολ του Κεϊτά αλλά η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο Σαλάχ έφτασε δύο φορές κοντά στο δεύτερο γκολ των Reds αλλά ούτε στο 18′ κατάφερε να νικήσει τον Κασίγιας (μπλόκαρε ο Ισπανός) αλλά ούτε και στο 22′ (τρομερό λάθος των αμυντικών της Πόρτο, ο Σαλάχ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας αλλά το πλασέ του κατέληξε βασανιστικά άουτ).

Η Λίβερπουλ πίεζε για το δεύτερο γκολ και το πέτυχε λίγο αργότερα. Ο Χέντερσον πέρασε με υπέροχο τρόπο κάθετα στον Άρνολντ κι ο νεαρός έδωσε έτοιμο γκολ στον Φιρμίνο που έσπρωξε απλά την μπάλα στην κενή εστία για το 2-0 στο 26′.

Η Πόρτο ανέβηκε στα επόμενα λεπτά και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Μαρεγκά αλλά ο Άλισον δήλωσε πάρον. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έδιωξε πρώτα τη σουτάρα του Μαρεγκά στο 30′ και στο 31′ ο Μαρεγκά ήταν ξεχασμένος στην περιοχή της Λίβερπουλ αλλά το γυριστό που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Άλισον.

Στο μεταξύ, ανάμεσα στις δύο φάσεις, οι Πορτογάλοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Άρνολντ στην περιοχή αλλά ο διαιτητής, κάνοντας χρήση του VAR, έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η Λίβερπουλ απάντησε στις χαμένες ευκαιρίες με τον Χέντερσον να κάνειο τη σέντρα από τα δεξιά και τον Φιρμίνο να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ στο 34′. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους.


Πέτυχε τον στόχο της με διαχείριση παιχνιδιού

Οι Reds ξεκίνησαν δυναμικά και στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μανέ στο 48′ αλλά ο Σενεγαλέζος υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, με τη φάση να είναι οριακή.

Η Λίβερπουλ έψαχνε κι ένα τρίτο γκολ για να τη φέρει αγκαλιά με την πρόκριση αλλά η Πόρτο δεν την άφηνε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Κλοπ είχε ευκαιρίες για το 3-0 αλλά ο Σαλάχ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (52′, 62′).

Όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός έπεφτε. Η μόνη φορά που οι Πορτογάλοι έφτασαν κοντά στα καρέ του Άλισον και απείλησαν με αξιώσεις ήταν στο 69′ με τον Μαρεγκά να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, να κάνει το συρτό σουτ υπό την πίεση του Λόβρεν, με τον Άλισον να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια, ενώ στην επόμενη φάση ο Μανέ έκανε ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η Λίβερπουλ έπαιζε προσεκτικά και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Να σημειωθεί ότι ο Σαλάχ στο 84′, στην προσπάθειά του να διεκδικήσει την μπάλα, βρήκε με τις τάπες τον Ντανίλο, η φάση δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Λαόθ και ο Αιγύπτιος γλίτωσε σίγουρη αποβολή.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ (73′ Οριζί), Φιρμίνο (82′ Στάριτζ)

Πόρτο: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα (77′ Φερνάντο), Φελίπε, Μιλιτάο, Άλεξ Τέγες, Κορόνα, Ντανίλο Περέιρα, Όλιβερ Τόρες (74′ Μπρούνο Κόστα), Οτάβιο, Μαρεγκά, Τικίνιο Σοάρες (62′ Μπραχίμι)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *