Μαχαιριά στο 90+6′ | Tottenham 2-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool έπαιζε με 9 παίκτες από το 69′ κόντρα στην Tottenham, της ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Diaz και ενώ φαινόταν ότι θα φύγει με το 1-1 από το Λονδίνο, ο Matip με αυτογκόλ στο 90+6′ έκανε δώρο τη νίκη στην Tottenham (2-1), αφήνοντας τη Liverpool στην 4η θέση της Premier League με 16 βαθμούς.

Επόμενο ματς για τους Reds την Πέμπτη 5/10 (22:00) με την Union Saint-Gilloise στο Anfield για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Το αήττητο της Liverpool έλαβε τέλος. Οι Reds ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσουν την Tottenham για την 7η αγωνιστική της Premier League, έμειναν με δύο παίκτες λιγότερους από το 69ο λεπτό (Jones-Jota), πάλεψε μέχρι το τέλος για να μείνει όρθια (ενώ είχε πετύχει γκολ με τον Diaz που ακυρώθηκε) αλλά στο τέλος λύγισε, με τον Matip να πετυχαίνει αυτογκόλ και να δίνει τη νίκη στους Spurs με 2-1 στο 90+6′.

Η Liverpool έπεσε στην 4η θέση με 16 βαθμούς πίσω από Manchester City (18 β.) και Tottenham-Arsenal (17 β.).

Η ομάδα του Klopp απείλησε πρώτη στο 13ο λεπτό με Gakpo-Robertson αλλά ο Vicario απέκρουσε και τις δύο προσπάθειες. Πριν τη μισή ώρα παιχνιδιού ωστόσο, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, όταν μετά από παρέμβαση του VAR, ο Jones αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Bissouma.

Στο 34ο λεπτό είχαμε την πρώτη επίμαχη φάση. Ο Salah έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Diaz πάτησε περιοχή και με εντυπωσιακό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός έδωσε οφσάιντ και ο VAR συμφώνησε, όμως οι Reds διαμαρτύρονται πως ο Κολομβιανός καλυπτόταν από τον Romero.

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 36ο λεπτό. Ο Madisson βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Richarlison, αυτός έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Son από κοντά έκανε το 1-0.

Ο Richarlison στο 43ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, σημαδεύοντας το δοκάρι και η Liverpool έφερε το ματς στα ίσα πριν το ημίχρονο. Ο Diaz έκανε τη σέντρα, ο van Dijk βρήκε με κεφαλιά πάσα τον Gakpo, ο οποίος κοντρόλαρε και ολοκλήρωσε υπέροχα τη φάση, σκοράροντας για το 1-1 στο 45+4′.

Η Tottenham πατούσε καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο και έχασε νέα ευκαιρία για γκολ στο 49ο λεπτό με τον Madisson και δύο λεπτά αργότερα με τον Son, αλλά ο Alisson με καίριες επεμβάσεις κράτησε όρθια τη Liverpool.

Το δεύτερο μέρος δεν κύλησε καλά για τους Reds, καθώς ο Jota μπήκε στο ματς με την έναρξη του β’ μέρους, δέχτηκε κίτρινη κάρτα στο 68ο λεπτό για ένα φάουλ που δεν έγινε ποτέ και ένα λεπτό αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τη Liverpool με 9 παίκτες.

Ο Klopp αναγκάστηκε να προσαρμόσει το σύστημα σε 5-3-0 ώστε να κλείσει τα κενά και να διεκδικήσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Και έφτασε πολύ κοντά στο να το καταφέρει. Οι Reds μπλόκαραν τους Spurs, ωστόσο λύγισαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Porro έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Matip έστειλε κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, χαρίζοντας έτσι τη νίκη στην Tottenham.


Οι συνθέσεις

Tottenham: Vicario; Porro, Romero, Van de Ven, Udogie; Sarr, Bissouma; Kulusevski, Maddison, Son; Richarlison

Subs: Forster, Royal, Phillips, Davies, Skipp, Hojbjerg, Solomon, Veliz, Donley

Liverpool: Alisson; Gomez (Alexander-Arnold 73′), Matip, Van Dijk, Robertson; Mac Allister (Gravenberch 80′), Szoboszlai, Jones; Salah (Endo 73′), Gakpo (Jota 46′), Diaz (Konate 73′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *