Από τεσσάρα σε τεσσάρα κι ακόμα μόνη πρώτη | Liverpool 4-1 Luton: Match Review

Για ένα ημίχρονο η Liverpool έβαλε δύσκολα στον εαυτό της, αλλά στο δεύτερο πήρε μπρος και σταμάτησε στα 4 γκολ απέναντι στη Luton (4-1) στο Anfield, πέτυχε την 3η διαδοχική της νίκη και παρέμεινε μόνη στην κορυφή και στο +4 από τη Manchester City με ματς περισσότερο 12 αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds την Κυριακή 25/2 (17:00) με την Chelsea στο Wembley για τον τελικό του Carabao Cup.

Η Liverpool παρατάχθηκε με μισή ομάδα (χωρίς υπερβολές) απέναντι στη Luton, τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο, όπου δέχτηκε γκολ νωρίς, αλλά στο δεύτερο μέρος ξέσπασε και πέτυχε 4 τέρματα με 4 διαφορετικούς σκόρερ για να πάρει τη νίκη με 4-1 στο Anfield (και 3η διαδοχική στην Premier League) και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή.

Με 12 αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος, η Liverpool βρίσκεται στην πρώτη θέση με 60 βαθμούς και στο +4 από τη Manchester City (2η θέση, 56 β.), έχοντας ματς περισσότερο.

Οι Reds απείλησαν μόλις στο 5ο λεπτό με το άστοχο σουτ του Diaz, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στην πρώτη τους φάση στο ματς. Στο 12ο λεπτό ο Chong έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Kelleher απέκρουσε δύσκολα και από κοντά ο Ogbene έκανε το 0-1 για τη Luton με κεφαλιά. Η Liverpool έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 32ο λεπτό αλλά ο Diaz αστόχησε με κεφαλιά.

Οι Reds βγήκαν με άλλον αέρα στο δεύτερο 45λεπτο και πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Στο 56ο λεπτό ο Mac Allister εκτέλεσε το κόρνερ και ο van Dijk έκανε το 1-1 με κεφαλιά, ενώ στο 58ο λεπτό, πάλι από ασίστ του Mac Allister, αυτή τη φορά ο Gakpo με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν στο 71ο λεπτό. Ο Robertson έκλεψε ψηλά την μπάλα, βρήκε τον Diaz, ο οποίος «άδειασε» τον Mengi και με δυνατό σουτ έγραψε το 3-1.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Elliott με πλασέ από το ύψος του πέναλτι στο 90ό λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Bradley (Robertson 67′), Quansah, Van Dijk, Gomez; Endo, Mac Allister (McConnell 88′), Gravenberch (Clark 78′); Elliott, Diaz (Danns 88′), Gakpo

Luton: Kaminski; Mengi, Osho, Bell; Ogbene, Lokonga (Mpanzu 46′), Barkley, Doughty (Kabore 74′); Morris, Chong (Clark 63′); Woodrow (Townsend 58′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *