Αντίο στο 2018 με ντέρμπι! (Pregame)

Το 2018 ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά για την ομάδα του Jurgen Klopp. Απόψε, οι Reds λένε αντίο σε αυτή την χρονιά και σκοπεύουν να την κλείσουν όμορφα, όπως την άρχισαν, τότε με εκείνο το γκολ του Ragnar Klavan στο 94′ εναντίον της Burnley.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 

Liverpool vs Arsenal
Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 29.12.2018
Ώρα έναρξης: 19:30
Διαιτητής: Michael Oliver
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Σε ένα Anfield που έβραζε, η Liverpool επικράτησε πριν από τρεις μέρες της Newcastle με 4-0 και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, βρίσκεται πλέον στην κορυφή με 6 και 7 βαθμούς διαφορά από Tottenham και Manchester City ταυτόχρονα. Απόψε, οι Reds δίνουν έναν τεράστιο αγώνα στο Merseyside, τον τελευταίο του 2018 και μοναδικός στόχος για ακόμα μια φορά είναι οι τρεις βαθμοί.

Για την σημερινή αναμέτρηση, ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους James Milner, Joe Gomez και Joel Matip. Να σημειωθεί πως ο Alex Oxlade-Chamberlain ειπώθηκε πως είναι πιθανό να επιστρέψει στις προπονήσεις τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, προφανώς όμως χωρίς καμία απολύτως βιαστική κίνηση.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Καλή επιθετικά, αλλά και κακή αμυντικά η Arsenal του Unai Emery, βρίσκεται στην 5η θέση, έχοντας την 4η καλύτερη επίθεση με 41 τέρματα στο ενεργητικό της και 25 στο παθητικό της. Ξεκίνησε άσχημα στο πρωτάθλημα με 2 συνεχόμενες ήττες, κάνοντας στην συνέχεια ένα σερί 7 νικών. Στο ρόστερ της διαθέτει τον νυν πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Pierre-Emerick Aubameyang ο οποίος μετράει 13 γκολ.

Στόχος των Λονδρέζων είναι η επιστροφή στο Champions League με το πλάνο του Unai Emery να είναι μακρυπρόθεσμο. Αυτή την στιγμή οι Gunners βρίσκονται στο -2 από την 4η Chelsea. 

Σε αυτή την περίοδο η Arsenal περνάει ένα μικρό ντεφορμάρισμα, καθώς πολύ πρόσφατη είναι η ήττα από την Southampton, η ισοπαλία με την Brighton και ο αποκλεισμός από το EFL Cup από την Tottenham, ενώ γενικά δείχνει εξαντλημένη τελευταία. Παρόλα αυτά, πρόκειται πάντα για έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Η Arsenal θα παραταχτεί στο Anfield χωρίς τους Mesut Ozil, Henrikh Mkhitaryan, Hector Bellerin, Skhodran Mustafi, Rob Holding, Danny Welbeck και Κωνσταντίνο Μαυροπάνο. 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Τον Νοέμβριο σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο Emirates, Liverpool και Arsenal αναδείχτηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1. 

Ο James Milner βρήκε δίχτυα στο 61′, με τον Alexandre Lacazette να ισοφαρίζει στο 82′. Οι Reds είχαν περισσότερες ευκαιρίες, κυριάρχησαν, είχαν και γκολ που ακυρώθηκε λάθος ως offside αλλά στάθηκαν άτυχοι και έφυγαν μόνο με τον βαθμό από το Λονδίνο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool, έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk και Robertson.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Wijnaldum, Henderson και Keita.

Την επίθεση θα συντελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Keita – Salah, Firmino, Mane

Arsenal (4-3-1-2): Leno – Lichsteiner, Koscienly, Sokratis, Kolasinac – Guendouzi, Torreira, Xhaka – Ramsey – Aubameyang, Lacazette

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *