Χτύπησε στο τέλος κάθε ημιχρόνου (Crystal Palace 0-2 Liverpool)

Νικηφόρο και το δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος, πρώτο εκτός έδρας κόντρα στην Crystal Palace για την ομάδα μας.

Δεν μπορεί να φύγει από το παιχνίδι ευτυχισμένη για τρομερό ποδόσφαιρο η Liverpool, αλλά φεύγει με τη χαρά των τριών βαθμών και της άκρως ικανοποιητικής αμυντικής λειτουργίας. Το δίδυμο Gomez-Van Dijk στάθηκε εξαιρετικά κόντρα στην ταχύτητα του Wilfried Zaha και τον εναέριο κίνδυνο του Benteke, ενώ ο Alisson ήταν εκεί όσες φορές χρείαστηκε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε αναγνωριστικούς ρυθμούς με την ομάδα μας να έχει την κατοχή, χωρίς να μπορεί όμως να δημιουργήσει απειλή για την εστία του Henessey. Η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 22′ όταν ο Keita έκανε ένα πανέμορφο γύρισμα στην άμυνα για να αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο, έφερε την μπάλα μπροστά και βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Salah ο οποίος προσπάθησε να κρεμάσει τον Ουαλό κήπερ, αλλά είδε την μπάλα να πάει πάνω από τα δοκάρια.

Η πρώτη μεγάλη απειλή από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 25′ όταν ένα πολύ καλό μακρινό σουτ του Townsend κατέληξε στην οριζόντια δοκό της εστίας του Alisson. Απάντησε στη φάση αυτή η Liverpool όταν δύο λεπτά αργότερα, ο Keita είχε καλή ευκαιρία από πλάγια στην περιοχή, το σουτ όμως είχε αποκρούσει ο τερματοφύλακας της Palace.

Ήταν σε εκείνο το σημείο που το παιχνίδι είχε βρει ρυθμό με τις δύο ομάδες να ανταλάσσουν κάποιες ευκαιρίες, κυρίως στην αντεπίθεση. Το highlight του διαστήματος εκείνου ήταν στο 31′ όταν ο Zaha φαινόταν έτοιμος να βγει στην πλάτη της άμυνας για να πάει σε τετ-α-τετ αλλά ο Gomez τον σταμάτησε με ένα εξαιρετικό τάκλιν.

Με το τέμπο να πέφτει ξανά σε πιο ήπιους ρυθμούς, ήρθε η φάση που έμελλε να φέρει το πρώτο γκολ του παιχνιδιού, όταν ο Salah με πλάτη τον Sakho στην περιοχή έψαχνε να γυρίσει στο αριστερό του, όμως το μαρκάρισμα του Γάλλου ήταν αντικανονικό και έτσι ο Michael Oliver έδειξε στην άσπρη βούλα. Εκτελεστής ο James Milner και 0-1 στο 45ο λεπτό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη φάση στο 48′, όταν σε αντεπίθεση ο Robertson βρήκε τον Salah που κατάφερε να αποφύγει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, το κοντρόλ του όμως τον έφερε πλάγια στην περιοχή, κατάφερε να γυρίσει στον Keita αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 53′ όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Milivojevic ανάγκασε τον Alisson στην απόκρουση του αγώνα για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Χωρίς μεγάλες ευκαιρίες συνεχίστηκε το παιχνίδι στο επόμενο περίπου 20λεπτο, με την Palace να κερδίζει μέτρα και να κρατάει μπάλα και την Liverpool να ψάχνει τις αντεπιθέσεις, με την επιθετική τριπλέτα να υστερεί στην τελική πάσα και να σπαταλάει αρκετές καλές προϋποθέσεις.

Στο 75′ με τον Firmino να βγάζει την κάθετη μπαλιά και τον Salah φάτσα με τον Henessey, o Wan-Bissaka ανατρέπει τον Αιγύπτιο-εσκεμμένα-και ορθώς αποβάλλεται από το παιχνίδι.


Ένα φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο Lallana στο 90′ έφερε κόρνερ για τους γηπεδούχους, κάτι που έδωσε χώρο για μια αντεπίθεση όπου ο Salah απλά έδωσε την μπάλα στον Mane και τον είδε να κάνει τα υπόλοιπα, παιρνώντας και τον τερματοφύλακα για να γράψει το τελικό 0-2, σκοράροντας παράλληλα το τρίτο γκολ σε δύο αγώνες, παιρνώντας και στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Sergio Aguero και τον Richarlison.

“Επαγγελματική” εμφάνιση και σημαντικό τρίποντο διατηρώντας ανέπαφη την εστία της σε μια δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια πολλά υποσχόμενη για τη φετινή σεζόν Crystal Palace.

11άδες:

CRY: Henessey – Wan-Bissaka, Tomkins, Sakho, van Aanholt – Townsend (79′ Ward) , Milivojevic , McArthur , Schlupp (83′ Meyer) – Zaha , Benteke (70′ Sorloth).

LIV: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Milner (67′ Henderson), Keita (87′ Lallana) – Mane , Salah , Firmino (90+4′ Sturridge).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *