Το τέλος του Gegenpress (?)

Στα 6 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ΟΛΟΙ οι αντίπαλοι της Liverpool έχουν διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα στο γήπεδο από τους παίκτες του Klopp.

Από όλους τους αντιπάλους της μέχρι στιγμής, η Liverpool δεν έχει μπορέσει να διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα στο γήπεδο από κανέναν. Συνολικά, η διαφορά κυμαίνεται από τα 1.7 μέχρι τα 7 λιγότερα διανυθέντα χιλιόμετρα, με έναν μέσο όρο στα 3.4 χιλιόμετρα ανά παιχνίδι. Ένα στατιστικό που προκαλεί… ΣΟΚ στους φιλάθλους της ομάδας, βλέποντας την πιο παθητική και στατική Liverpool επί εποχής Klopp.

Το gegenpress φαίνεται πως έχει πεθάνει για την Liverpool, και αυτό φαίνεται τόσο με το γυμνό μάτι, όσο και αντικατοπτρίζεται από διάφορα στατιστικά. Ένα από αυτά, είναι το γεγονός πως σε κάθε φετινό παιχνίδι της Premier League, η Liverpool έχει διανύσει λιγότερα χιλιόμετρα από τον αντίπαλο. Σε ό,τι αφορά το δικό μας κομμάτι, το κομμάτι της Liverpool, αυτό αντικατοπτρίζεται και στα συνολικά pressures της ομάδας:

Όλα, μα όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τη χρονιά 2017/18 και μετά, από την πρώτη δηλαδή ολόκληρη χρονιά του Klopp, σε κάθε παιχνίδι η Liverpool είχε τουλάχιστον 140 πιέσεις σε όλο το γήπεδο. Φέτος, οι πιέσεις σε όλο το γήπεδο της Liverpool είναι μόλις 111, δηλαδή κατά ένα ποσοστό 21% περίπου λιγότερες. Σε αντιστοιχία, το περσινό νούμερο για τις πιέσεις στο τελευατίο 1/3 του γηπέδου ήταν 45, σε σχέση με τις 34 φετινές, έναν αριθμό μειωμένο κατά 25%.

Είναι κάτι το οποίο έχει δουλευτεί στην προπόνηση; Δεν μπορεί το gegenpress να υποστηριχθεί λόγω των απουσιών του κέντρου; Δεν είναι δική μας δουλειά αυτή, ωστόσο ο Klopp και οι αναλυτές του πρέπει να βρουν κάποια εναλλακτική στον τρόπο παιχνιδιού της Liverpool, αν θέλουν να διεκδικήσουν το οτιδήποτε από τη φετινή χρονιά. Είναι αυτή είναι η επαναφορά του πολυδιαφημισμένου «intensity», είτε αυτή είναι η μετάβαση σε ένα ποδόσφαιρο κατοχής με πολύ μεγαλύτερη όμως αποτελεσματικότητα από αυτή που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στο χορτάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *