Το πρώτο late drama της σεζόν | Liverpool 2-1 Newcastle: Match Review

Η Liverpool βρισκόταν αγκαλιά με νέα απώλεια στην Premier League, αλλά χάρη σε γκολ του (εορτάζοντα) Fabio Carvalho στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε δύσκολα μια σπουδαία νίκη στο Anfield 2-1 κόντρα στη Newcastle.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο 3/9 (14:30) με την Everton στο Goodison Park για την 6η αγωνιστική της Premier League.

Σας έλειψε το late drama; Δεν μπορεί να μη σας έλειψε…

Η Newcastle δυσκόλεψε απίστευτα τη Liverpool στο Anfield για την 5η αγωνιστική της Premier League κι ενώ όλα έδειχναν πως οι Reds θα μετρήσουν ακόμη μία απώλεια βαθμών φέτος, ο Fabio Carvalho σκόραρε στο 90+8′ και λύτρωσε την ομάδα του Jurgen Klopp (2-1).

Ο Isak άνοιξε το σκορ για τη Newcastle στο πρώτο ημίχρονο, ο Firmino ισοφάρισε για τους Reds και ο Carvalho σκόραρε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για το τελικό 2-1. Το καλύτερο δώρο για τα 20ά του γενέθλια (γεννημένος στις 30 Αυγούστου του 2002).

Με τη δεύτερη σερί νίκη της, η Liverpool βρίσκεται στην 5η θέση με 8 βαθμούς και στο -7 από την πρωτοπόρο Arsenal (15 β.).


Ο Isak «πάγωσε» το Anfield

Ο Klopp παρέταξε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με το ματς κόντρα στη Bournemouth, με τους Reds να ξεκινούν δυνατά στο ματς και να απειλούν για πρώτη φορά στο 3ο λεπτό με το σουτ του Salah να περνάει άουτ.

Η Newcastle ανέβασε ρυθμούς και έγινε απειλητική με τους Isak (11’) και Fraser (18’), χωρίς όμως να ανησυχούν τον Alisson.

Από τη μεριά της, η Liverpool συνέχισε να πιέζει και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 38ο λεπτό, με τον Diaz να περνάει τον Pope αλλά το σουτ που έκανε εκτός ισορροπίας πέρασε άουτ.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα. Μετά από λάθος πάσα του Alexander-Arnold στη μεσαία γραμμή, η Newcastle βγήκε στην αντεπίθεση με τον Longstaff να βρίσκει τον Isak στα δεξιά της περιοχής κι αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Alisson για το 0-1.


Asboulte scenes με την απόλυτη ανατροπή στο 90+8′!

Ο σκοπός ήταν ξεκάθαρος στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου για τη Liverpool: να βρει άμεσα την ισοφάριση.

Μπορεί να τα… χρειάστηκε στο 54ο λεπτό όταν ο Isak σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μπορεί οι τελικές προσπάθειες να μην ήταν οι επιθυμητές στα καρέ του Pope, ωστόσο στο 72ο λεπτό η Liverpool έφερε το ματς στα ίσα.

Οι Reds βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Salah βρήκε τον Firmino στα δεξιά της περιοχής και ο Βραζιλιάνος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Όπως αναμενόταν, η Liverpool ανέβασε ακόμα περισσότερο ρυθμό, Milner-Τσιμίκας-Carvalho πέρασαν στο ματς, με τον Diaz να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ανατροπή. Στο 79ο λεπτό έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Pope έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Newcastle μπλόκαρε την μπάλα μετά την κεφαλιά του Diaz.

Οι Reds είχαν κλείσει τη Newcastle στην περιοχή της, έχαναν ευκαιρίες κι εκεί που όλα έδειχναν ότι πάνε για νέα απώλεια βαθμών, τότε συνέβη το late drama.

Τα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν 5, ωστόσο η κίνηση των παικτών της Newcastle να κάνουν… καθυστερήσεις στις καθυστερήσεις τους γύρισε μπούμερανγκ. Στην τελευταία φάση του ματς, στο 90+8′, μετά από κόρνερ του Milner, ο Salah προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά, η άμυνα της Newcastle δεν λειτούργησε σωστά και με δυνατό γυριστό σουτ από τη μικρή περιοχή ο Carvalho νίκησε τον Pope για το τελικό 2-1, χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στη Liverpool.

Περιττό να πούμε τι συνέβη μετά το γκολ στο Anfield…


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Milner 71′), Gomez, Van Dijk, Robertson (Tsimikas 71′); Fabinho, Henderson (Carvalho 70′), Elliott; Salah, Diaz, Firmino

Newcastle: Pope; Trippier, Lascelles, Burn, Targett; Joelinton, Willock, Longstaff; Almiron (Anderson 84′), Fraser (Murphy 64′), Isak (Wood 64′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *