Το ντέρμπι της κορυφής! (Pregame)

Δεν είναι απλά ένα ντέρμπι. Είναι ένα ντέρμπι απέναντι στους πρωταθλητές, στους συγκάτοικους της Liverpool στην πρώτη θέση. Είναι το ντέρμπι που θα δείξει στον κόσμο μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος. Είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της σεζόν μέχρι στιγμής, και ένα παιχνίδι κομβικό για την συνέχεια της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 
Liverpool vs Manchester City
Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield 
Ημερομηνία: 07.10.2018
Ώρα έναρξης: 18:30
Διαιτητής: Martin Atkinson
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Μετά την πρώτη ήττα στην σεζόν, στο League Cup, ήρθε και η πρώτη ήττα στο Champions League. Μεσοβδόμαδα η Liverpool πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών και αν και φαινόταν πως θα γλίτωνε κάπως, στο 90′ ο Insigne με κοντινή προβολή έδωσε απολύτως δίκαια τους τρεις βαθμούς στην Napoli. Οι Κόκκινοι πρέπει, αναμένεται και είναι έτοιμοι να παρουσιαστούν εντελώς διαφορετικά σήμερα.

Ο Naby Keita που αποχώρησε με πρόβλημα στην πλάτη την Τετάρτη και προσκομίστηκε σε νοσοκομείο, αναμένεται να είναι κανονικά διαθέσιμος για το παιχνίδι.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Manchester City του Pep Guardiola είναι το φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα. Η περσινή ιστορία είναι γνωστή. Οι Citizens βρισκόντουσαν σε ένα δικό τους ξεχωριστό επίπεδο και σπάζοντας κάθε πιθανό ρεκόρ κατέκτησαν το πρωτάθλημα με απίστευτα μεγάλη άνεση, με τους Aguero, Sane, Sterling και Jesus να σκοράρουν όποτε και όπως ήθελαν, έχοντας τους De Bruyne και Silva να τους σερβίρουν το ένα γκολ μετά το άλλο.

Στο εξαιρετικά δυνατό ρόστερ της, η City πρόσθεσε και τον Riyad Mahrez το καλοκαίρι δαπανώντας το ποσό των 61 εκατομμυρίων λιρών, δίνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο βάθος στο ποιοτικότατο δυναμικό της.

Η City έχει ξεκινήσει εξαιρετικά το πρωτάθλημα, μετρώντας 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Αυτή την στιγμή ισοβαθμεί με την Liverpool στους 19 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση χάρη στην μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Pep Guardiola δεν υπολογίζει στους Fabian Delph, Eliaquim Mangala και στον Claudio Bravo που θα λείψει για πολύ μεγάλο διάστημα. Ο Kevin De Bruyne πιθανότατα δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος -τουλάχιστον για την αρχική σύνθεση- καθώς είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμό στο γόνατο. Τέλος, οι Benjamin Mendy και Ilkay Gundogan θεωρούνται αμφίβολοι για την απογευματινή αναμέτρηση.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Τέσσερις φορές σε μία σεζόν τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, παίζοντας -συνήθως- εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Πρώτη και χειρότερη, η αναμέτρηση στο Etihad για το πρωτάθλημα, όταν και η Liverpool έφυγε με το πάρα πολύ βαρύ 5-0 από το Manchester. Ακολούθησε μεταμόρφωση στο Κόκκινο στρατόπεδο και τον Ιανουάριο οι Reds πήραν την εκδίκηση τους επικρατώντας με 4-3 της City για το πρωτάθλημα.

Τρεις μήνες αργότερα, η κληρωτίδα του Champions League έφερε τις δύο ομάδες και πάλι αντιμέτωπες. Αυτή την φορά, οι Reds με μια πραγματικά εξαιρετική εμφάνιση διέλυσαν την City με 3-0 στο Anfield, ενώ στην ρεβάνς του Etihad η Liverpool έφυγε και πάλι νικήτρια με με σκορ 1-2.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool. Μπροστά του θα βρεθούν οι Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk και Robertson.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Milner, Henderson και Wijnaldum. 

Την επιθετική γραμμή θα αποτελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Manchester City (3-5-2): Ederson – Stones, Kompany, Laporte – Walker, Gundogan, Fernandinho, Silva, Mendy – Jesus, Aguero  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *