Τιτανομαχία στην Βαρκελώνη! (Pregame)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Liverpool βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League, σαφώς ένα αξιομνημόνευτο συμβάν για την ομάδα. Ακόμα σημαντικότερο γεγονός για την ομάδα θα αποτελούσε μια θέση στον τελικό και απόψε θα δείξει αν μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Barcelona vs Liverpool

Διοργάνωση: Champions League

Έδρα: Camp Nou

Ημερομηνία: 01.05.2019

Ώρα έναρξης: 22:00

Διαιτητής: Bjorn Kuipers

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Τι και αν η Manchester City δεν λέει να σκοντάψει πουθενά, η Liverpool συνεχίζει να κάνει την δουλειά της ακριβώς όπως πρέπει και να αναπνέει στο σβέρκο των πρωταθλητών Αγγλίας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή οι Reds επικράτησαν και της Huddersfield, έφτασαν τους 91 βαθμούς και πραγματοποίησαν μια ικανοποιητική εμφάνιση με τελικό σκορ 5-0. 

Όσο και να πιστεύει ο κόσμος πως το πρωτάθλημα έχει κριθεί, αυτό δεν ισχύει φυσικά σε καμία περίπτωση καθώς απομένουν δύο ενενηντάλεπτα και για τις δύο ομάδες, στα οποία μπορούν να συμβούν τα πάντα. Ωστόσο, απόψε, προσωρινά, ο Jurgen Klopp και οι παίχτες του ξεχνάνε την Premier League και τα δίνουν όλα στην Βαρκελώνη απέναντι στην τοπική ομάδα για να διεκδικήσουν και φέτος την θέση στον τελικό της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Όσον αφορά την εν λόγω αναμέτρηση, ο Γερμανός τεχνικός θα έχει πιθανότατα κανονικά στην διάθεση του τους Roberto Firmino και Fabinho καθώς οι δύο Βραζιλιάνοι δεν δείχνουν να αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Μια από τις ομάδες που σίγουρα δεν χρειάζονται συστάσεις είναι η Barcelona που το Σάββατο κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα Ισπανίας στα πέντε τελευταία χρόνια. Με άφθονη ποιότητα σε κάθε θέση, ένα γιγάντιο γήπεδο, τεράστια ονόματα ιστορικά και μη, σίγουρα αποτελεί μια ομάδα που μπορεί να χαρακτηριστεί ύψιστης κλάσης τόσο ιστορικά αλλά και παροντικά.

Το Champions League αποτελεί μια διοργάνωση που της πάει πολύ με τις 4 κατακτήσεις από τις 5 της ιστορίας της να έχουν έρθει από το 2006. Μετά τον αποκλεισμό-σοκ από την Roma πέρυσι, οι Καταλανοί δείχνουν πιο πεινασμένοι από ποτέ για να κερδίσουν και πάλι αυτόν τον θεσμό και το απέδειξαν από την φάση των ομίλων, τερματίζοντας εύκολα με 14 βαθμούς πάνω από Tottenham, Inter και Eindhoven.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Μονάχα τον Rafinha δεν θα έχει στην διάθεση του ο Ernesto Valverde.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Οχτώ φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες σε επίσημο επίπεδο οι δύο ομάδες, 4 για το UEFA Cup -τώρα Europa League- και άλλες τόσες για το Champions League. Η πρώτη φορά χρονολογείται στο μακρινό πλέον 1976 για τα ημιτελικά του UEFA Cup. Οι Reds επικράτησαν στον αγώνα της Βαρκελώνης με 0-1 και στην ρεβάνς του Anfield το σκορ έμεινε στο 1-1 με την Liverpool να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης την οποία και κατέκτησε εναντίον της Club Brugge. 

Το 2001 οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους και πάλι στα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης. Οι Reds εκμεταλλεύτηκαν την λευκή ισοπαλία του Camp Nou, επικράτησαν με 1-0 στο Anfield και οδηγήθηκαν και πάλι στον τελικό, με την έκβαση του να είναι πάλι νικηφόρα, αυτή την φορά απέναντι στην Deportivo Alaves με σκορ 5-4.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο δηλαδή του 2001, ακολούθησε και η πρώτη αναμέτρηση επιπέδου Champions League στην δεύτερη φάση των ομίλων, καθώς τέτοιο ήταν το σύστημα με το οποίο λειτουργούσε τότε η διοργάνωση. Νικήτρια από την αναμέτρηση του Anfield ήταν αυτή την φορά η Barcelona με σκορ 1-3, ενώ στην Βαρκελώνη καμία ομάδα δεν σκόραρε.

Οι πιο πρόσφατες αναμετρήσεις χρονολογούνται το 2007 για την φάση των 16 των ”αστεριών”. Στον πρώτο αγώνα, στην Βαρκελώνη, η Liverpool επικράτησε με 1-2 με τα γκολ των Bellamy και Riise να ανατρέπουν αυτό του Deco. Το 0-1 των Ισπανών στο Merseyside δεν ήταν αρκετό και οι Reds συνέχισαν στην διοργάνωση. Και αυτή την φορά έφτασαν στον τελικό όμως ηττήθηκαν με 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας από την Milan.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία του και θα έχει μπροστά του τους Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελούν οι Henderson, Fabinho και Wijnaldum.

Την επιθετική τριπλέτα θα συντελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Alba – Rakitic, Busquets, Arthur – Messi, Suarez, Coutinho

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *