Δεν της άξιζε! | Barcelona 3-0 Liverpool: Βαθμολογίες παικτών

Ένα ματς με μεγάλες προσδοκίες, υψηλές απαιτήσεις και πολλή ποιότητα. Η Barcelona φιλοξένησε την Liverpool στον πρώτο ημιτελικό στο Camp Nou και πήρε νίκη με 3-0, με τους Κόκκινους να πραγματοποιούν σπουδαία εμφάνιση που δεν μετουσιώθηκε σε καλό αποτέλεσμα.

Καλώς ή κακώς στο ποδόσφαιρο, το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει πάντα την εικόνα του αγώνα. Κάτι τέτοιο συνέβη και το βράδυ της Τετάρτης στη Βαρκελώνη, με τη Liverpool να στέκεται εξαιρετικά απέναντι στην Barcelona, αλλά να προδίδεται από την ατυχία και τα άσχημα τελειώματα.

Οι παίκτες του Klopp πάτησαν καλά στο γήπεδο και παρότι το γκολ του Suarez στο 26′ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, αυτοί κατάφεραν να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να κυριαρχήσουν στο τερέν.

Ωστόσο, παρά την υπεροχή τους αδυνατούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον ter Stegen να βρίσκεται σε εκπληκτικό βράδυ και να σταματά τις προσπάθειες των Salah και Milner.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Liverpool πλησίαζε όλο και περισσότερο στο γκολ, ήρθε μια πολύ τυχερή φάση για την Barcelona, που στην δεύτερη κλασική της ευκαιρία πέτυχε και το 2-0.

Ακολούθησε μια μυθική εκτέλεση φάουλ από τον Messi για το 3-0 στο 82′, με τον Salah να χάνει το άχαστο λίγο αργότερα, ενώ στα τελευταία λεπτά ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να ανέβει κι άλλο, αλλά οι γηπεδούχοι τα θαλάσσωσαν στις αντεπιθέσεις που έβγαλαν.

Πάμε να πάρουμε έναν έναν τους αποψινούς πρωταγωνιστές και να δούμε τι απόδοση έπιασε ο καθένας από αυτούς:

Alisson Becker 6/10: Πολυάσχολο βράδυ το αποψινό για τον Alisson, που είχε αρκετή δουλειά. Η μπάλα ήρθε αρκετές φορές στην περιοχή του και η εστία του απειλήθηκε. Στα δυο πρώτα γκολ δεν έχει και τις καλύτερες δυνατές αντιδράσεις. Είχε κάποιες μικροεπεμβάσεις και κάποιες καλές εξόδους, όμως όχι κάτι ακραίο σε αντίθεση με τον ter Stegen. Ήταν πολύ καλός με την μπάλα κάτω και πάσαρε σωστά στους συμπαίκτες του.

Joe Gomez 4/10: Σαν την μύγα μες στο γάλα. Κλήθηκε μετά από πολύ καιρό να αγωνιστεί βασικός και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα. Επιθετικά ήταν ανύπαρκτος και αμυντικά ταλαιπωρήθηκε σημαντικά. Φαινόταν εκτός ρυθμού και οι επιλογές του με την μπάλα ήταν από μέτριες έως κακές. Σίγουρα ο χειρότερος από όσους αγωνίστηκαν.

Andy Robertson 8/10: Απίστευτη ενέργεια από τον Σκωτσέζο, που δεν σταματούσε να τρέχει και να ανεβοκατεβαίνει την αριστερή πλευρά. Έδωσε πολλές λύσεις επιθετικά και πίεζε εξαιρετικά την μπάλα. Ανέκτησε αρκετές φορές την κατοχή και έδινε σιγουριά από την πλευρά του, ενώ αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Εξαιρετική εικόνα με ψεγάδι τις μέτρια εκτελεσμένες σέντρες του.

Virgil van Dijk 7.5/10: Δεν ήταν το καλύτερό του βράδυ, όμως έδωσε πολύ σημαντικές βοήθειες. Είχε κλεψίματα και κοψίματα πολύ σημαντικά και σε πολλές περιπτώσεις κρατούσε καλά την θέση του. Ήταν σταθερός με την μπάλα και ψύχραιμος στις μεταβιβάσεις του. Ωστόσο, ίσως να μπορούσε να έχει πιο γρήγορη αντίδραση στις φάσεις των δυο πρώτων γκολ.

Joel Matip 8.5/10 (ΜΟΤΜ): Μπορεί η ομάδα να δέχθηκε τρία γκολ, ωστόσο η δουλειά του Καμερουνέζου σήμερα ήταν ασύλληπτη. Ανίκητος στις μονομαχίες, εξαιρετικές τοποθετήσεις και πολύ καίρια κοψίματα και επεμβάσεις. Σωστός με την μπάλα κάτω, πολύ καλά ανεβάσματα και με αυτοπεποίθηση στις επιλογές του. Περιόρισε πάρα πολύ τον Suarez και τον νίκησε σε πολλές μονομαχίες. Μπορεί η άμυνα να παραβιάστηκε τρεις φορές, αλλά χωρίς την καλή εμφάνιση του Matip τα πράγματα ίσως να ήταν ακόμη χειρότερα.

Fabinho 7/10: Είχε δύσκολο έργο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ήρθε αντιμέτωπος με τον Messi. Δυσκολεύτηκε αρκετά από τον Αργεντινό, όμως κατά τα άλλα βοήθησε αρκετά. Κάλυπτε καλά τη μεσαία γραμμή, πίεζε δυναμικά και ανακτούσε την κατοχή της μπάλας. Μοίραζε καλά και σε γενικές γραμμές είχε μια καλή παρουσία.

James Milner 8/10: Έκανε σχεδόν τα πάντα απόψε. Τρομερό πάθος, πολύ τρέξιμο και μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας. Όργωσε το κέντρο, συνδυάστηκε ωραία με τους συμπαίκτες του και έδωσε αμέτρητες μάχες. Έβλεπε γήπεδο και μετέφερε σωστά το παιχνίδι, ενώ πάτησε και πολλές φορές την αντίπαλη περιοχή. Έδωσε βοήθειες και πίσω, με το μοναδικό αρνητικό τις δυο χαμένες ευκαιρίες του. Κατά τα λοιπά, τρομερή εμφάνιση.

Naby Keita 7/10: Ο μεγάλος άτυχος της συνάντησης. Αγωνίστηκε μόλις για 25 λεπτά και από τον τρόπο που ξεκίνησε στο ματς φάνηκε πως η απουσία του ήταν σημαντική πληγή για την ομάδα. Είχε ρυθμό από νωρίς, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και με πολύ καλές κινήσεις. Έδειξε πως θα μπορούσε να προσφέρει σήμερα, αλλά δεν ήταν γραφτό.

Georginio Wijnaldum 6/10: Αγωνίστηκε για πρώτη φορά – πιθανώς και στην καριέρα του- ως κρυφός φορ και το πάλεψε πολύ, αλλά δίχως κάτι ιδιαίτερο. Κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθεί σε έναν ρόλο που δεν ξέρει και φάνηκε αυτό από την αρκετή συμμετοχή του στο παιχνίδι, όμως ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να κάνει πολλά. Ήταν ακίνδυνος μέσα στην περιοχή και δεν μπορούσε να σπάσει μπάλες το ίδιο καλά με τον Bobby. Είχε ορισμένες καλές κινήσεις, που δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα της Barca, αλλά μέχρι εκεί.

Mohamed Salah 7.5/10: Τι χάνεις ρε άνθρωπε; Τα έκανε όλα σωστά απόψε, αλλά αυτή η χαμένη ευκαιρία θα μπορούσε να γράψει μια πολύ διαφορετική ιστορία. Πάρα πολύ κινητικός, έκανε αφόρητη τη ζωή στον Jordi Alba και ταλαιπώρησε πάρα πολύ την αντίπαλη άμυνα. Δημιούργησε ευκαιρίες, απείλησε, έδωσε βοήθειες πίσω και πίεσε καλά. Αυτή την ευκαιρία όμως, δεν έπρεπε να την χάσει!

Sadio Mane 7.5/10: Και αυτός ήταν σε καλή μέρα. Είχε διάθεση, ήταν δραστήριος και μόνιμη απειλή. Έπαιζε γρήγορα με την μπάλα, κέρδισε σημαντικά φάουλ με την επιμονή του και συνδυάστηκε καλά στο επιθετικό τρίτο και όχι μόνο. Είχε ορισμένες πολύ καλές ενέργειες και με λίγη τύχη παραπάνω θα μπορούσε να κάνει ακόμη περισσότερα.

Jordan Henderson 7.5/10: Πέρασε αντί του Keita στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Μόχθησε πολύ, πάλεψε πολύ και κυνήγησε πολλές μπάλες. Πάσαρε πολύ όμορφα και θα μπορούσε να έχει χρεωθεί και μια υπέροχη ασίστ, αλλά ο Mane αστόχησε εξ επαφής. Δεν του ταίριαζε τόσο πολύ το ματς και κατά διαστήματα φάνηκε αυτό, αλλά το πάλεψε πολύ και είχε θετική εικόνα.

Roberto Firmino 6.5/10: Η απουσία του σήμερα ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Αντικατέστησε τον Wijnaldum στο 78′ και πρόλαβε να εμπλακεί σε κάποιες φάσεις με σπουδαιότερη την ευκαιρία του Salah, στην οποία νωρίτερα έχει δει το τελείωμά του να κόβεται πάνω στη γραμμή. Φάνηκε ανέτοιμος, αλλά ίσως να χρειαζόταν να μπει και λίγο νωρίτερα.

Divock Origi -/10: Πέρασε αρκετά αργά στο ματς και δεν πρόλαβε να κάνει πολλά, πέραν του να κερδίσει ένα φάουλ.

Jurgen Klopp 6/10: Καλώς ή κακώς η ομάδα ηττήθηκε βαριά, παρότι η εμφάνιση ήταν καλή. Είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμό τον Keita και στερήθηκε τις ικανότητές του. Το πείραμα με τον Wijnaldum σαν κρυφό φορ δεν λειτούργησε τόσο καλά, χωρίς να είναι και καταστροφικό ταυτόχρονα, όμως δεν έδωσε το κάτι παραπάνω επιθετικά. Η επιλογή του Gomez δεν τον δικαίωσε καθόλου, καθώς ο Άγγλος δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο ο Arnold. Η εικόνα της ομάδας συνολικά ήταν αρκετά καλή και την αδικεί η ήττα αυτή, αλλά το 2-0 επέφερε μπλακ-άουτ, που θα μπορούσε να αποβεί ακόμη πιο καταστροφικό. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *