Τα χάλασε στην τελική αλλά ελπίζει | Liverpool 0-0 Bayern Munich: Match Review

Η Λίβερπουλ ήταν αναποτελεσματική, η Μπάγερν επιφυλακτική, κι έτσι έμειναν στο 0-0 στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 16 του Champions League στο Άνφιλντ. Όλα ανοιχτά για την πρόκριση στη Γερμανία.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή (24/2, 16:05 – Cosmote Sport 1 HD) με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ για την 27η αγωνιστική της Premier League.

Φάση των 16, Uefa Champions League

Παρά τις ηχηρές απουσίες στην άμυνα (τραυματίες οι Γκόμεζ, Λόβρεν, τιμωρημένος ο Φαν Ντάικ), η Λίβερπουλ ήθελε πολύ τη νίκη απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου αλλά δεν ήξερε πώς να την πάρει, με το τελικό 0-0 να κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα και να αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Κλοπ έκανε πολλά λάθη στα χαφ και στην άμυνα, ήταν ένα κλικ πιο πάνω από τους Βαβαρούς (στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον, όπου και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει), οι οποίοι, όμως, πήγαν… διαβασμένοι στην Αγγλία και ήταν ψύχραιμοι και υπομονετικοί στο παιχνίδι τους.

Όλα θα κριθούν πλέον στη ρεβάνς του Μονάχου στις 13 Μαρτίου.


Καλύτερη αλλά αναποτελεσματική

Οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπαθούσαν να ελέγξουν τον ρυθμό την ώρα που οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά και έψαχναν το κλέψιμο. Χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο, το pressing της Λίβερπουλ ανάγκασε τον Νοίερ σε δύο λάθη.

Πρώτοι απείλησαν οι Reds με τον Σαλάχ να πιάνει το πλασέ και τον Νόιερ να μπλοκάρει σταθερά στο 12′. Στην αμέσως επόμενη φάση, η Μπάγερν βγήκε στην αντεπίθεση με τον Γκνάμπρι, αυτός γύρισε από τα δεξιά κι ο Άλισον απέκρουσε ενστικτωδώς την προβολή του Ματίπ που ήταν έτοιμος να βάλει αυτογκόλ.

Η Λίβερπουλ έμοιαζε αγχωμένη και έκανε εύκολα το λάθος στη μεσαία γραμμή, πράγμα που το εκμεταλλεύτηκε η Μπάγερν και στο 16′ λίγο έλειψε να προηγηθεί στο σκορ όταν, μετά από λάθος συνεννόηση Άλισον-Ματίπ, ο Κομάν σούταρε αλλά δεν βρήκε στόχο.

Η ομάδα του Κλοπ απάντησε στο 24′ με τον Άρνολντ να σεντράρει στο πίσω δοκάρι και τον Σαλάχ να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι Reds ανέκτησαν τον έλεγχο, πήραν τα πάνω τους και έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μανέ να αστοχεί μόνος από πλεονεκτική θέση στο 34′ και στο 41′, μετά από μαγικό τακουνάκι του Σαλάχ, ο Φιρμίνο έδωσε στον Ματίπ που είχε προωθηθεί, αλλά το σουτ του Καμερουνέζου έφυγε έξω.

Πέρασε το ημίχρονο με τη Λίβερπουλ να μετράει 10 τελικές με μία μόνο προς την εστία.


Λάθη, επιφυλακτικότητα και λιγοστές φάσεις

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Λίβερπουλ να ελέγχει το παιχνίδι και να κυκλοφορεί την μπάλα, χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να απειλήσει.

Η πρώτη αξιόλογη φάση στην επανάληψη έγινε στο 59′ από τον Γκνάμπρι που έκανε το δυνατό σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Άλισον, ενώ λίγο αργότερα, ο Κίμιχ σταμάτησε τελευταία στιγμή τον Μανέ πριν εκτελέσει (68′).

Έπεσε τρομερά ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κλοπ έκανε δύο αλλαγές (Μίλνερ-Οριζί), ο Βέλγος πήρε κάποιες μπαλιές αλλά και πάλι η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά.

Αξιοσημείωτο ότι η τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν η πρώτη των κόκκινων στο δεύτερο μέρος. Ο Ρόμπερτσον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μανέ έπιασε κεφαλιά-ψαράκι αλλά ο Νόιερ έπεσε στη γωνία του και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.


Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Κεϊτά (76′ Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (76′ Οριζί)

Μπάγερν: Νόιερ, Ζίλε, Χούμελς, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ, Λεβαντόβσκι, Χάμες Ροντρίγκες (88′ Ρενάτο Σάντσες), Ναμπρί (91′ Ραφίνια), Αλάμπα, Κομάν (81′ Ριμπερί), Κίμιχ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *