Τέλος εποχής και μια βαθιά υπόκλιση στον μεγάλο οραματιστή Jurgen Klopp | Liverpool 2-0 Wolves: Match Review

Ήταν όλοι εκεί για το Last Dance. Ο Jurgen Klopp κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της Liverpool και το Anfield τον αποχαιρέτησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Οι Reds επικράτησαν με 2-0 της Wolves στο φινάλε της σεζόν και τερμάτισαν στην 3η θέση. Αλλά η μέρα ανήκε ολοκληρωτικά στον Klopp, τον σύγχρονο αναμορφωτή της Liverpool.

Τελείωσε. Αυτό ήταν. Ζήσαμε το τελευταίο παιχνίδι του Jurgen Klopp στον πάγκο της Liverpool.

Ρίγη συγκίνησης, έσπασαν καρδιές, ανεπανάληπτες στιγμές. Τι να πρωτογράψεις για αυτό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στο Anfield…

Ο κόσμος αποχαιρέτησε τον Klopp με τις τιμές που του αρμόζουν. Το «αντίο» του Γερμανού ήρθε με νίκη! Τίποτα από το παιχνίδι της Liverpool δεν θα είχε πραγματικά σημασία, τίποτα δεν θα μπορούσε να διασπάσει τη ρίγη συγκίνησης αυτού του αποχωρισμού.

Ακόμα κι έτσι, σε ένα Anfield που αποθέωσε ανατριχιαστικά τον… Normal One, οι Reds επικράτησαν με 2-0 της Wolves με γκολ των Mac Allister-Quansah, τερμάτισαν στην 3η θέση και από τη νέα σεζόν επιστρέφουν στους ομίλους του Champions League.

Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία ούτε η νίκη, ούτε το Champions League. Σημασία έχει το τώρα. Σημασία έχουν τα 8,5 χρόνια Klopp που έφτασαν στο τέλος.

Μετά τη λήξη του ματς, άπαντες στο Anfield παρέμειναν στις θέσεις τους για να αποθεώσουν τον Γερμανό.

Ο ίδιος ο Klopp πάντως, μπόρεσε να μείνει ψύχραιμος και χαμογελαστός, όπως άλλωστε έκανε πάντα. Μάλιστα… ανακοίνωσε και τον διάδοχό του στον πάγκο της Liverpool. Ο Γερμανός απέδειξε για άλλη μια φορά, ακόμη και στο αντίο του, στη δική του μέρα, πόσο υπέροχη ψυχή έχει.

Ο Klopp τραγούδησε το όνομα του νέου προπονητή των Reds, Arne Slot, και παραίνεσε τους οπαδούς των Reds να στηρίξουν τον Ολλανδό από την πρώτη στιγμή.

Οι παίκτες του πάντως δεν μπόρεσαν να μείνουν τόσο ήρεμοι και αρκετοί από αυτούς «λύγισαν». Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ «έσπασε» στην αγκαλιά του, ενώ ο Αλεξάντερ Άρνολντ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στο άκουσμα του εμβληματικού – αλλά αυτή τη φορά ακόμα πιο ξεχωριστού – «You’ll Never Walk Alone».

Με τη Λίβερπουλ ο Klopp κατέκτησε το Champions League του 2019, την Premier League του 2020, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2020, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2020, το FA Cup το 2022, το Λιγκ Καπ το 2022 και το 2024, το Σούπερ Καπ Αγγλίας το 2023 ενώ δύο φορές ψηφίστηκε και κορυφαίος προπονητής του κόσμου (2019, 2020).


Η τελευταία ενδεκάδα της Liverpool στην εποχή του Klopp

Alisson; Alexander-Arnold (Bradley 70′), Quansah, Van Dijk, Robertson; Endo, Elliott (Jones 81′), Mac Allister (Gravenberch 70′); Salah, Diaz (Nunez 71′), Gakpo (Szoboszlai 81′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *