Στο κυνήγι της κορυφής | Liverpool 3-1 Newcastle: Match Review

Η Liverpool έκανε την ανατροπή απέναντι στη Newcastle, παίρνοντας σημαντική νίκη στο Anfield (3-1) για την 17η αγωνιστική της Premier League και παρέμεινε στο -1 από την κορυφή.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή (19/12) με την Tottenham για την 18η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Newcastle στο Anfield, αλλά έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 3-1, συνεχίζοντας έτσι το κυνήγι για την κορυφή. Στους 40 βαθμούς οι Reds, στο -1 από την πρωτοπόρο Manchester City (41 β.).

Η Newcastle σόκαρε το Anfield με γκολ του πρώην Red, Shelvey, από νωρίς, αλλά η ομάδα του Klopp χρειάστηκε 4 λεπτά για να πάρει το πάνω χέρι με γκολ των JotaSalah, ενώ ο Alexander-Arnold με… τηλεκατευθυνόμενη σουτάρα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

8η σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για τη Liverpool, 15ο γκολ στην Premier League για τον Salah.


Αιφνιδιάστηκε αλλά έφερε τα πάνω-κάτω σε 4 λεπτά

Van Dijk, Curtis Jones και Fabinho έμειναν εκτός αποστολής αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με τον Konate να ξεκινάει στο κέντρο της άμυνας και τον Κώστα Τσιμίκα να βρίσκεται στον πάγκο.

Ο Salah δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο 6ο λεπτό, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση η Newcastle… πάγωσε το Anfield. Ο Thiago δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Shelvey, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Alisson για το 0-1 μόλις στο 7ο λεπτό.

Οι Reds ανέβασαν ρυθμούς, έχασαν ευκαιρία με τον Jota στο 19′ και δύο λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα. Ο Mane έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πορτογάλος έκανε την κεφαλιά από κοντά, ο Dubravka απέκρουσε αλλά ο Jota στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η Liverpool δεν έμεινε εκεί, καθώς κατάφερε να κάνει την ανατροπή μέσα σε 4 λεπτά.

Αφού ο Alisson απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Saint-Maximin στο 23ο λεπτό, ο Shelvey έκανε λάθος πάσα προς τα πίσω, ο Mane δεν κατάφερε να σκοράρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Salah που ακολουθούσε τη φάση πλάσαρε εύστοχα για το 2-1 στο 25ο λεπτό.

Οι Reds είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν πριν την ανάπαυλα, αλλά η σουτάρα του Jota στο 32ο λεπτό έφυγε πάνω από τα δοκάρια και το πλασέ του Salah δεν βρήκε εστία 3 λεπτά αργότερα.


Η γκολάρα του Alexander-Arnold κλείδωσε το τρίποντο

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο. Οι Reds συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι και πίεζαν για να βρουν το 3ο γκολ.

Από την πλευρά της, η Newcastle έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 57ο λεπτό με τον Murphy, ωστόσο οι ελπίδες της να φύγει από το Anfield με κάτι θετικό τελείωσαν στο 87ο λεπτό. Τότε, ο Alexander-Arnold με ένα ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή… κεραυνοβόλησε τον Dubravka και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Konate, Robertson; Henderson, Oxlade-Chamberlain (Keita 73′), Thiago (Milner 90′); Salah (Firmino 73′), Mane, Jota

Newcastle: Dubravka; Manquillo, Schar, Lascelles, Lewis (Ritchie 15′); Hayden, Shelvey; Fraser (Willock 87′), Murphy, Saint-Maximin (Wilson 79′); Joelinton

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *