Με ελαφρύ rotation εν μέσω βαριάς αβεβαιότητας! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Liverpool vs Newcastle

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 16.12.2021

Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Mike Dean
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 4HD

Νέα ομάδας:

Το βαρύ πρόγραμμα του Δεκέμβρη συνεχίζεται κανονικά για τη Liverpool, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί στην Premier League και γενικότερα στο νησί, αναφορικά με την πανδημία του COVID-19 με τα ακυρωθέντα παιχνίδια να διαδέχονται το ένα το άλλο. Μετά τη σπουδαία νίκη, λοιπόν, με σκορ 1-0, κόντρα στην Aston Villa του Steven Gerrard, η Liverpool υποδέχεται και την Newcastle στο Anfield με το τρίποντο να παραμένει πάντα μονόδρομος για τους Reds, ειδικά μετά την χθεσινή συντριβή της Leeds από την οδηγό του πρωταθλήματος, Manchester City, με σκορ 7-0.

Η ομάδα του Jurgen Klopp, παρά την θετική της εμφάνιση απέναντι στη Villa, παρουσιάστηκε εμφανώς κουρασμένη στην αναμέτρηση με αποτέλεσμα το -ελαφρύ- rotation απόψε να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό σενάριο. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Τσιμίκας διεκδικεί τη θέση του Andrew Robertson στο αρχικό σχήμα, καθώς και ο Naby Keita αυτή του Thiago στο κέντρο της ομάδας. Οι Firmino και Jota είναι κανονικά διαθέσιμοι μετά τους τραυματισμούς τους, με τον έναν από τους δύο να επιλέγεται για τη θέση ανάμεσα στους Mane και Salah.

Μοναδικές απουσίες για τη Liverpool παραμένουν οι Origi, Phillipps και Elliott, ενώ ο Curtis Jones ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε για πολλαπλές εβδομάδες, θα χρειαστεί ωστόσο μερικές ημέρες ακόμα προτού μπορέσει να αγωνιστεί.

Αντίπαλος:

Στην 19η θέση με 10 πόντους, όσους ακριβώς έχει και η ουραγός του πρωταθλήματος Norwich, βρίσκεται η πλέον πλουσιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στον πλανήτη μετά την ανάληψη της ιδιοκτησίας της από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας τον περασμένο Οκτώβρη. Η μοναδική νίκη της σεζόν για τους Magpies ήρθε απέναντι στην Burnley, περίπου πριν από δύο εβδομάδες. Oκτώ ήττες και επτά ισοπαλίες αποτελούν το υπόλοιπο της συγκομιδής της Newcastle.

O Eddie Howe, που ηγείται πλέον της ομάδας μετά την απόλυση του Steve Bruce, δεν δείχνει ακόμη να έχει αλλάξει ιδιαίτερα την εικόνα της Newcastle, με το αμυντικό της ρεκόρ να είναι το χειρότερο του πρωταθλήματος, καθώς έχει δεχθεί 34 γκολ, κατά μέσο όρο περισσότερα από 2 ανά παιχνίδι.

Απόντες για την φιλοξενούμενη ομάδα θα είναι οι τραυματίες Paul Dummett και Federico Fernandez.

Πιθανές εντεκάδες:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas – Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Jota, Mane
Newcastle (5-4-1): Dubravka – Manquillo, Schar, Lascelles, Clark, Ritchie – Joelinton, Willock, Shelvey, Saint-Maximin – Wilson

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *