Ποιος να την σταματήσει; | Bournemouth 0-3 Liverpool: Match Review

Η Liverpool πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Bournemouth στο Vitality Stadium, από όπου έφυγε με ακόμη μια νίκη (0-3), πέτυχε την 15η της φέτος και παραμένει αρκετά μπροστά από Leicester (+11) και Manchester City (+14).

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τρίτη 10/12 με τη Salzburg (Cosmote Sport 5 HD – 19:55) στη Red Bull Arena για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

16η αγων. Premier League

Όσο νωρίς και να είναι, όσο απίθανα πράγματα κι αν έχουν γίνει μέχρι το φινάλε της σεζόν, το φετινό απλά δεν χάνεται.

Η Liverpool συνεχίζει την καταπληκτική της πορεία φέτος στη Premier League, επικρατώντας 3-0 εκτός έδρας της Bournemouth, έφτασε τις 15 νίκες σε 16 παιχνίδια, ενώ κράτησε το clean sheet για πρώτη φορά μετά τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν και νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Sheffield United.

Ο Oxlade-Chamberlain άνοιξε το σκορ, ο Keita πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν και ο Salah, στην 100ή του εμφάνιση με τη φανέλα της Liverpool στο πρωτάθλημα, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα (μετά από εξαιρετική ασίστ του Keita). Τραυματίας αποχώρησε ο Dejan Lovren, αλλά σύμφωνα με τον Klopp, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό.

Πλέον οι Reds φιγουράρουν ως το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, μετά και την ήττα της Manchester City από τη Manchester United με 2-1 μες το Etihad.

Η Liverpool έχει 46 βαθμούς, η Leicester είναι στη δεύτερη θέση με 35 (και ένα παιχνίδι λιγότερο) και στην τρίτη θέση η City με 32. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η Liverpool βρίσκεται στο +14 από τη μεγάλη της αντίπαλο.

Φόρτσαρε μετά το μισάωρο και έκανε τη δουλειά

Με 7 αλλαγές παρατάχθηκε η Liverpool από το μεσοβδόμαδο ντέρμπι με την Everton και με βασικό τον Alisson που επέστρεψε μετά την αποβολή του στο παιχνίδι με την Brighton.

Οι Reds είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας από την αρχή του παιχνιδιού και απείλησαν πρώτη φορά στο 7′ με τον Salah να σουτάρει εντός περιοχής και τον Ramsdale να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει.

Ο ρυθμός κυλούσε πολύ αργά, η Liverpool δεν είχε ένταση στην απόδοσή της και είχε άλλη μια ευκαιρία πριν το ημίωρο με τον Milner στο 25′.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα δέκα λεπτά αργότερα. Ο Henderson με τρομερή μακρινή μπαλιά λίγο πίσω από τη γραμμή τη σέντρας, βρήκε τον Oxlade-Chamberlain που ακολουθούσε την πορεία της μπάλας, και με σουτ στην κίνηση εντός περιοχής έκανε το 0-1 στο 35′.

Η Liverpool πήρε τα πάνω της, έχασε όμως τον Lovren που τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Alexander-Arnold. Ο νεαρός δεξιός μπακ είχε μια καλή ευκαιρία (42′), μετά τον Firimino (38′), οι Reds ήθελαν κι άλλο γκολ πριν το ημίχρονο και το πέτυχαν.

Ο Salah πήρε την μπάλα στην περιοχή, τραβώντας εξαιρετικά τρεις αμυντικούς πάνω του, και έβγαλε εκπληκτική ασίστ με τακουνάκι στον Keita, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το 0-2 στο 45′.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ στη σεζόν για τον μέσο από τη Νέα Γουινέα, ο οποίος έκανε την πρώτη φετινή εμφάνισή του στο πρωτάθλημα.

Κεφάτος ο Keita, έδωσε γκολ στον Salah

Οι Reds μπήκαν πιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο και δεν άργησε να πετύχει και τρίτο γκολ.

Ο Keita ήταν… ζεστός από το πρώτο μέρος και ανάγκασε τον Ramsdale σε δύσκολη απόκρουση στο 51′, ενώ στο 54′ έκλεψε την μπάλα και βρήκε ωραία τον Salah μέσα στην περιοχή, κι ο Αιγύπτιος έκανε το 0-3, πετυχαίνοντας το πρώτο του εκτός έδρας γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Salah έφτασε τα 63 γκολ του σε 100 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Liverpool.

Η ομάδα του Klopp δεν σταμάτησε να πιέζει, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έφτασε κοντά στο τέταρτο γκολ αλλά στο 58′ ο Alexander-Arnold δεν σημάδεψε σωστά και στο 69′ ο Rosdale απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Salah.

Αξιοσημείωτο γεγονός ότι στο 76′ έκανε ντεμπούτο στην Premier League ο 18χρονος Curtis Jones, ο οποίος έχασε και μια ευκαιρία στο 88′ με το σουτ του νεαρού να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο τερματοφύλακας της Bournemouth έδιωξε σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Henderson.

Το τελικό 0-3 σκόρπισε χαμόγελα και πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο των Reds για ακόμα μια νίκη τη φετινή σεζόν.

Οι συνθέσεις

Bournemouth: Ramsdale; Francis, Mepham, Ake (Simpson 34′), Rico; Danjuma, Lerma, Billing (Cook 58′), Fraser; Solanke, Wilson (Gosling 64′)

Liverpool: Alisson; Gomez, Lovren (Alexander-Arnold 40′), Van Dijk, Robertson (Jones 76′); Henderson, Keita, Milner; Salah, Oxlade-Chamberlain (Shaqiri 87′), Firmino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *