Πέταξε κι άλλους βαθμούς και τώρα… τρέχει | West Ham 1-1 Liverpool : Match Review

Η Λίβερπουλ ήταν επιεικώς μετριότατη στο Λονδίνο, έμεινε στο 1-1 με τη Γουέστ Χαμ, έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και νιώθει πλέον την ανάσα της Μάντσεστερ Σίτι… ξανά.

Επόμενος αγώνας για τους Reds με την Μπόρνμουθ (Σάββατο 9/2, 17:00 – Cosmote Sport 1 HD) στο Άνφιλντ για την 26η αγωνιστική της Premier League.

25η αγων. Premier League

Και το θρίλερ συνεχίζεται στη φετινή Premier League.

Η Λίβερπουλ δεν ήταν καθόλου καλή απέναντι στη Γουέστ Χαμ, προηγήθηκε με γκολ του Μανέ (από μπαλιά του εκτεθειμένου Μίλνερ), δέχτηκε φτηνό γκολ από τον Αντόνιο λίγο αργότερα, κι έμεινε στο 1-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, πετώντας ξανά το μπαλάκι στη Σίτι, η οποία, αν κερδίσει την Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ (6/2 – υπάρχει μεσοβδόμαδα μόνο ένα ματς πρωταθλήματος, έχουν αλλάξει οι ημερομηνίες λόγω του τελικού του Carabao Cup), θα βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας αφού υπερτερεί της Λίβερπουλ στα γκολ.

Προς το παρόν, αφήνοντας τις εικασίες εκτός, η Λίβερπουλ έχει 62 βαθμούς και βρίσκεται στο +3 από τη Σίτι και +5 από Τότεναμ.

Να σημειωθεί ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Μπόρνμουθ (9/2), ενώ η Σίτι έχει το ντέρμπι με την Τσέλσι στο Έτιχαντ (10/2).


Γρήγορο προβάδισμα αλλά… where’s the defence?

(που λέει κι ο Martin Tyler στο FIFA)

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και δημιούργησαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 3′ το πλασέ του Τσιτσαρίτο πέρασε ελάχιστα άουτ, στο 10′ η σουτάρα του Κρέσγουελ είχε την ίδια κατάληξη, ενώ στο 15′ ξανά ο Τσιτσαρίτο δοκίμασε το δυνατό σουτ αλλά ο Άλισον απέκρουσε.

Η Λίβερπουλ απείλησε για πρώτη φορά στο 20′ με τον Φιρμίνο να σουτάρει αλλά μπλόκαρε ο Φαμπιάνσκι. Ωστόσο, στην αμέσως επόμενη φάση, οι κόκκινοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Λαλάνα κράτησε την μπάλα, δεν υπέκυψε στο διπλό μαρκάρισμα Κρέσγουελ-Σνόντγκρας, βρήκε ωραία τον Μίλνερ (που βρισκόταν καθαρά σε θέση οφσάιντ), ο Άγγλος έκανε τη σέντρα, ο Μανέ υποδέχτηκε την μπάλα στην περιοχή και από κοντά έκανε το 0-1 στο 21′!

Οι χαρές των Reds όμως κράτησαν για λίγο γιατί η Γουέστ Χαμ είχε απάντηση, και μάλιστα άμεση. Ο Άντερσον εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ, βρήκε κάθετα τον Αντόνιο, ο Κεϊτά τον έχασε εντελώς (αλλά και η άμυνα της Λίβερπουλ πιάστηκε στον ύπνο), έκανε το σουτ, η μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα και 1-1 στο 28′.

Το παιχνίδι είχε πάρει άγρια ομορφιά από νωρίς. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω αλλά οι κόκκινοι φαινόταν να τα έχουν χαμένα. Η Γουέστ Χαμ ήταν εμφανώς πιο επικίνδυνη, έβγαινε συνεχώς στην επίθεση και απειλούσε τα καρέ του Άλισον. Η πιο σημαντική ευκαιρία έγινε στο 41′, όταν σε φάση-καρμπόν, πάλι από εκτέλεση φάουλ, ο Ράις βγήκε ολομόναχος στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ!

Φουλ πίεση αλλά από ευκαιρίες… τίποτα

Ήταν προφανές ότι οι Reds θα πίεζαν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς. Κι έτσι έγινε. Η ομάδα του Κλοπ κράτησε μπάλα στις αρχές της επανάληψης, δημιούργησε παιχνίδι και απείλησε με τον Σαλάχ στο 50′ (ενώ στην προηγούμενη φάση δεν δόθηκε χέρι σε παράβαση του Ογκμπόνα μέσα στην περιοχή).

Πέραν όμως αυτής της φάσης με τον Σαλάχ, η Λίβερπουλ μπορεί να μπήκε πιο… τσαμπουκαλεμένη στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την καλοστημένη διπλή ζώνη της Γουέστ Χαμ, η οποία έφτασε κοντά στην ανατροπή στο 73′, με τον Σνόντγκρας να περνάει τον Μάτιπ, η μπάλα έφτασε στον Νόμπλ αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Ο Οριζί που είχε περάσει μέσα ως αλλαγή, κάτι πήγε να κάνει στα τελευταία λεπτά για τη Λίβερπουλ, με πίεση ψηλά στο κέντρο κι απ’ τους συμπαίκτες του, αλλά χωρίς επιτυχία. Ο Βέλγος ήταν ο πρωταγωνιστής στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, όταν βρέθηκε μόνος του (αλλά σε θέση οφσάιντ – που δεν δόθηκε) απέναντι στον Φαμπιάνσκι αλλά αστόχησε.


Οι συνθέσεις

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς, Ντιόπ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Σνόντγκρας, Νόμπλ (79′ Ομπιάνγκ), Ράις, Φελίπε Άντερσον (91′ Μαζουακού), Αντόνιο, Τσιτσαρίτο (79′ Κάρολ)

Λίβερπουλ: Άλισον, Μίλνερ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά, Φαμπίνιο, Μανέ, Φιρμίνο (79′ Ορίγκι), Λαλάνα (69′ Σακίρι), Σαλάχ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *