Ο Τσιμίκας έφερε το FA Cup στο Anfield | Chelsea 0-0 Liverpool (5-6 πεν.): Match Review

Η Liverpool λύγισε την Chelsea στα πέναλτι (5-6, 0-0 κδ, παρ) χάρη στο εύστοχο τελευταίο πέναλτι του Κώστα Τσιμίκα και κατέκτησε το FA Cup στον μεγάλο τελικό του Wembley μετά από 16 χρόνια.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τρίτη 17/5 (21:45) με την Southampton στο St Mary’s Stadium για την 37η αγωνιστική της Premier League.

Τι όνειρο ζει ο Κώστας Τσιμίκας!

Ο Έλληνας αριστερός αμυντικός εκτέλεσε το τελευταίο κρίσιμο πέναλτι απέναντι στην Chelsea και χάρισε στη Liverpool το FA Cup (5-6 πεν. 0-0, κδ, παρ.) για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.

Ο μεγάλος τελικός του Wembley δεν είχε γκολ και κρίθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, με τους Reds να επικρατούν (6-5) και να κατακτούν την δεύτερή τους κούπα στην εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Τσιμίκας, που πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του τελευταίου και καθοριστικού πέναλτι. Μαγική στιγμή για τον Τσίμι, που ζει το όνειρό του στο Νησί.

76 ημέρες μετά τον τελικό του League Cup, η Liverpool πανηγυρίζει ακόμη μια κούπα απέναντι στην Chelsea, από την άσπρη βούλα. Πλέον ο Klopp μπορεί να λέει με υπερηφάνεια πως είναι ο πρώτος Γερμανός τεχνικός που κατακτά το Κύπελλο Αγγλίας, μιας και κανείς άλλος συμπατριώτης του μέχρι σήμερα δεν το είχε καταφέρει.


Με το πόδι στο γκάζι η Liverpool

Η Liverpool μπήκε φουριόζα στο ξεκίνημα του μεγάλου τελικού, φτάνοντας κοντά στο γκολ σε τρείς περιπτώσεις, πριν καν συμπληρώσουμε το πρώτο δεκάλεπτο.

Αρχικά στο 4ο λεπτό, ο Diaz έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή, με τον Thiago να μην προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Salah πέρασε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Diaz ταλαιπώρησε για ακόμη μια φορά τον Chalobah με τους Keita και Salah να μην μπορούν να κάνουν επαφή με την μπάλα, eνώ ένα λεπτό αργότερα, ξανά ο Κολομβιανός ήταν πρωταγωνιστής με τον Mendy να τον νικά στο τετ α τετ και να κρατά το μηδέν για την ομάδα του.


Ισορρόπησε στη συνέχεια η Chelsea

Μετά το δυναμικό ξεκίνημα της Liverpool, οι μπλε κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης και στο 23ο λεπτό απείλησαν για πρώτη φορά με το πλασέ του Pulisic να περνά ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Alisson.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Alonso να δοκιμάσει την τύχη του, ωστόσο ο Ισπανός μπακ νικήθηκε από τον Alisson, έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Mount,

Με ένα ξέφρενο ρυθμό στην αρχή, τέσσερις ευκαιρίες αλλά και αγωνία για τον Σαλάχ (που αντικαταστάθηκε στο 33ο λεπτό λόγω ενοχλήσεων), ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος το οποίο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.


Ξέφρενος ο ρυθμός στο ξεκίνημα της επανάληψης

Το δεύτερο μέρος άρχισε με ακόμα πιο φρενήρη ρυθμό σε σύγκριση με το πρώτο, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και στα πρώτα επτά λεπτά χάθηκαν πέντε ευκαιρίες για γκολ. Η Chelsea είχε τις τρεις πρώτες, με τον Alonso να αστοχεί με σουτ εντός περιοχής στο 46ο λεπτό, τον Alisson να αποκρούει σωτήρια το σουτ του Pulisic στο 47ο λεπτό και τον Alosno να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση ένα λεπτό αργότερα.


Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Το ρεσιτάλ των χαμένων τελικών προσπαθειών συνεχίστηκε και στο επόμενο δεκάλεπτο, με τη Liverpool να απειλεί με τους Keita (μπλόκαρε ο Mendy στο 65o λεπτό) και Diaz (η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 69ο λεπτό) και την Chelsea να έχει να αντιπαρατάξει το επικίνδυνο σουτ του Pulisic από το ύψος της μεγάλης περιοχής (έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Alisson στο 68ο λεπτό).


Δύο δοκάρια για την Liverpool στο φινάλε

Το τελευταίο 20λεπτο βρήκε τις δύο ομάδες εμφανώς κουρασμένες, όμως η Liverpool ήταν εκείνη που πατούσε καλύτερα και έψαχνε το γκολ που θα της χάριζε τον τίτλο, φτάνοντας πολύ κοντά σε αυτό σε δύο περιπτώσεις.

Στο 83ο λεπτό ο Diaz έστειλε τη μπάλα να βρει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού της εστίας του Mendy, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Milner έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Robertso με πλασέ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα να βρει στο δεξί δοκάρι της εστίας των Λονδρέζων.


Παράταση, πέναλτι και… ήρωας Τσιμίκας

Το πρώτο μέρος της ημίωρης παράτασης δεν συνοδεύτηκε από κάποια αξιόλογη φάση ενώ το δεύτερο μέρος του έξτρα χρόνου άρχισε με δύο αλλαγές για την Chelsea, με τους Tuchel να επιλέγει τους Azpilicueta και Loftus-Cheek αντί των Chalobah και Pulisic.

Ο Klopp ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, ρίχνοντας στο ματς τον Κώστα Τσιμίκα (111′), ο οποίος έμελε να γίνει ο ήρωας για τους Reds.

Στην ρώσικη ρουλέτα, το δοκάρι σταμάτησε τον Azpilicueta, ο Alisson τον Mount, δίνοντας την ασίσιτ στον Τσιμίκα, ο οποίος με κρύο αίμα και ζεστή καρδιά ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον τερματοφύλακα της Τσέλσι, για να χαρίσει στην Λίβερπουλ το 8ο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της!


Η σειρά των πέναλτι:

1-0 για την Chelsea ο Alonso

1-1 για την Liverpool ο Milner

Άστοχος για την Chelsea ο Azpilicueta – Η μπάλα στο αριστερό δοκάρι

1-2 για την Liverpool ο Thiago

2-2 για την Chelsea ο James

2-3 για την Liverpool ο Firmino

3-3 για την Chelsea ο Barkley

3-4 για την Liverpool ο Alexander-Arnold

4-4 για την Chelsea ο Jorginho

Ο Mendy απέκρουσε το πέναλτι του Mane

5-4 για την Chelsea ο Ziyech

5-5 για την Λίβερπουλ ο Jota

Ο Alisson απέκρουσε το πέναλτι του Mount

5-6 για την Λίβερπουλ ο Τσιμίκας – Το τρόπαιο στην Λίβερπουλ!


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk (Matip 91′), Robertson (Tsimikas 111′); Henderson, Thiago, Keita (Milner 74′); Salah (Jota 33′), Diaz (Firmino 98′), Mane

Chelsea: Mendy; Chalobah (Azpilicueta 106′), Silva, Rudiger; James, Jorginho, Kovacic (Kante 66′), Alonso; Pulisic (Loftus-Cheek 106′, Barkley 119′), Mount, Lukaku (Ziyech 85′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *