Οι γκέλες δεν είναι στο πρόγραμμα! | Burnley 1-3 Liverpool: Βαθμολογίες Παιχτών

Την πρώτη φετινή νίκη με ανατροπή σημείωσε η Liverpool, που επικράτησε με 1-3 στο Turf Moor της Burnley και συνέχισε ακάθεκτη το κυνήγι της κορυφής και της Manchester City.

Σε μια προηγούμενη σεζόν οι σημερινές συνθήκες θα τρόμαζαν! Εμβόλιμη αγωνιστική, μεσοβδόμαδο παιχνίδι, μεγάλο ροτέισιον, βροχερό βράδυ στο Turf Moor… Όχι απλά θα τρόμαζαν, αλλά η ήττα θα ήταν και το πιθανότερο αποτέλεσμα. Πόσο μάλλον και όταν βρεθείς πίσω στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο!

Ωστόσο, είναι εμφανές πλέον πως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η φετινή Liverpool δεν αστειεύεται. Έμεινε πίσω στο σκορ, σοβαρεύτηκε και με συνοπτικές διαδικασίες το γύρισε για να αποδείξει σε ένα ακόμη τεστ ότι είναι αντάξια πρωταθλητισμού.

Το πρώτο μέρος ήταν φτωχό σε ενδιαφέρον και ποιότητα. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Joe Gomez, που αντικαταστάθηκε από τον Arnold και αποχώρησε με φορείο στο 23ο λεπτό.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως, είχε όλο το ζουμί με 4 γκολ και πολλές καλές στιγμές. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με ένα αμφισβητούμενο γκολ του Cork στο 54′ μετά από φάση διαρκείας.

Στη συνέχεια η Liverpool αντέδρασε όπως αρμόζει σε ομάδα που θέλει να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Ανέβασε τον ρυθμό της και μόλις 8 λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση με το όμορφο σουτ του Milner.

Η ανατροπή ήρθε στο 69′ μετά από στημένο του Arnold, προβολή γύρισμα του van Dijk και κοντινό τελείωμα του Roberto Firmino, ενώ το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων από το 3ο φετινό γκολ του Xherdan Shaqiri σε μια υποδειγματική αντεπίθεση.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις ατομικές επιδόσεις των σημερινών πρωταγωνιστών της ομάδας του Jurgen Klopp:

Alisson Becker 8/10: Μια ακόμη φανταστική εμφάνιση από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα. Στο ντέρμπι με την Everton ήταν ο καλύτερος του αγώνα και σήμερα έφτασε πολύ κοντά σε αυτή την απόδοση. Είναι πολύ σταθερός στη διάρκεια του αγώνα και στο τέλος πραγματοποιεί διπλή ενέργεια που ελάχιστοι μπορούν να κάνουν. Βγάζει αποκρουσάρα στο γάμα, προλαβαίνει εντυπωσιακά το κόρνερ και προκαλεί την αντεπίθεση με άμεση πάσα με το χέρι στον Sturridge. Έχει μερική ευθύνη στο γκολ, αλλά πιθανώς πρόκειται για επιθετικό φάουλ, πέραν του ότι η φάση θα έπρεπε να έχει σταματήσει για οφσάιντ νωρίτερα.

Joe Gomez -/10: Αποχώρησε αναγκαστικά στο 23′ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κριθεί. Ήταν καλός μέχρι εκείνη την ώρα και ευχόμαστε να μην έχει κάτι το σοβαρό.

Trent Alexander-Arnold 6.5/10: Πέρασε αντί του τραυματία Gomez και είχε καλή απόδοση. Ανέβηκε αρκετές φορές να δώσει λύσεις μπροστά, ενώ ήταν συνεπής και στα αμυντικά του καθήκοντα. Κάνει εξαιρετικό φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, από όπου ξεκινάει και το γκολ για το 1-2.

Alberto Moreno 4.5/10: Αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά το ματς απέναντι στην Cardiff και δυστυχώς δεν κάλυψε επάξια το κενό του Robertson. Κινήθηκε πολύ μπροστά και πήρε πρωτοβουλίες, αλλά αμυντικά ήταν πολύ ασυνεπής και με έναν καλύτερο αντίπαλο θα είχε δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα. Αντικαταστάθηκε στο 66′ από τον Salah και την θέση του κάλυψε ο Milner.

Joel Matip 6/10: Επιστροφή στην αρχική ενδεκάδα και για τον Καμερουνέζο μετά την εκτός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Champions League. Σχετικά καλή παρουσία, χωρίς ωστόσο να αποφύγει εύκολα λαθάκια, αλλά και κάποια εύκολα φάουλ. Έβγαλε αστάθειες αλλά όχι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει.

Virgil van Dijk 8.5/10 (ΜΟΤΜ): Η καλή του εμφάνιση δεν αποτελεί καμία έκπληξη! Πάντοτε η επίδοσή του κινείται σε υψηλά επίπεδα. Σήμερα όμως ήταν καλύτερη από οποιουδήποτε άλλου στο γήπεδο! Η παρουσία του στην άμυνα ήταν υπερβολικά σημαντική ειδικά απέναντι σε μια ομάδα που έχει ως βασικό στοιχείο του παιχνιδιού της το ψηλό παιχνίδι. Ήταν απολαυστικός, δεν έκανε λάθη, καθάριζε τις φάσεις την μια μετά την άλλη, ενώ δίνει και εξαιρετική ασίστ στον Firmino για το 1-2. Καταπληκτικός!

Jordan Henderson 6/10: Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας, αλλά και γενικά του αγώνα ήταν άσχημη. Στο δεύτερο ανέβηκε η απόδοση και η ποιότητα τόσο του αγώνα όσο και των Reds. Ο ίδιος ήταν σταθερός και στα δυο ημίχρονα. Συνεπής ανασταλτικά, πρόσδωσε ηρεμία στο παιχνίδι, που ήταν σημαντική στο πρώτο μέρος κυρίως, αλλά από εκεί και πέρα μια μάλλον αδιάφορη εμφάνιση από τον αρχηγό.

James Milner 7.5/10: Πολύ μεγάλη βοήθεια σήμερα από μεριάς του. Ήταν πραγματικά καταλυτική η παρουσία του και στις δυο άκρες του γηπέδου. Στο πρώτο μέρος περιορίστηκε κι αυτός σε μέτριες ενέργειες, όμως όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν στο δεύτερο δήλωσε “παρών” και με ένα πανέμορφο γκολ επανέφερε τις ισορροπίες στο ματς και έδωσε ώθηση στην ομάδα. Από το 66′ και μετά έπαιξε ως αριστερό μπακ και ήταν θετικότατος!

Naby Keita 8/10: Επέστρεψε κι αυτός στο αρχικό σχήμα σήμερα και ίσως πραγματοποίησε την καλύτερή του ως τώρα εμφάνιση. Εξαρχής φαινόταν πως είχε διάθεση και στο δεύτερο μέρος έδειξε πάρα πολύ ωραία πράγματα. Αρχικά, με το φανταστικό του σουτ στην αρχή της επανάληψης και στη συνέχεια με τις εξαιρετικές του ενέργειες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στέκεται άτυχος και στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου για λίγο το τακουνάκι του δεν βρίσκει δίχτυα, ενώ έχει κοπεί και σουτ του υπό καλές προϋποθέσεις δευτερόλεπτα νωρίτερα. Αρκετά εντυπωσιακός!

Xherdan Shaqiri 6.5/10: Ξεκίνησε περισσότερο σε ρόλο 10 σήμερα πίσω από τα δυο φορ. Πολλή ενέργεια και διάθεση όπως πάντα στο παιχνίδι του, αρκετές κινήσεις και προσπάθειες να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του. Δεν του βγήκαν τα περισσότερα, όμως πετυχαίνει το γκολ στο τέλος και κλείνει θετικά ένα δύσκολο ματς για τον ίδιο!

Daniel Sturridge 6/10: Άργησε να πάρει μπρος και στο πρώτο μέρος έδειξε πράγματα μόνο στα τελευταία λεπτά. Στο δεύτερο που η ομάδα ανέβηκε ήταν καλύτερος και από δική του όμορφη πάσα ξεδιπλώνεται η αντεπίθεση για το τρίτο γκολ στο τέλος. Έτρεξε αρκετά και πάλεψε σε αρκετές περιπτώσεις, όμως υπήρξαν διαστήματα του αγώνα που δεν φάνηκε καθόλου.

Divock Origi 5.5/10: Πήρε την ευκαιρία του μετά και το γκολ του στο ντέρμπι την περασμένη αγωνιστική, όμως δεν εντυπωσίασε. Στο πρώτο μέρος ήταν άφαντος και φάνηκε από νωρίς πως το ματς δεν του πήγαινε. Στο δεύτερο ανέβηκε κι αυτός κάπως, ενώ δίνει και όμορφη ασίστ στον Milner για το 1-1. Αντικαταστάθηκε στο 66′ από τον Firmino.

Roberto Firmino 7/10: Πέρασε ως αλλαγή και η παρουσία του ήταν πολύ σημαντική για την ολοκλήρωση της ανατροπής, αλλά και την διαχείριση του αποτελέσματος. Σκοράρει για το 1-2 λίγα λεπτά αφότου μπήκε στο ματς και από εκεί και πέρα πραγματοποίησε πολύ μεστή εμφάνιση με σίγουρες επιλογές και ενέργειες, που βοήθησαν την ομάδα να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Πολύ καλός.

Mohamed Salah 7/10: Και αυτός, όπως και ο Firmino, ώθησαν την ομάδα στο να ανεβάσει την απόδοσή της συνολικά. Έκανε αισθητή την παρουσία του και με το παραπάνω. Απασχόλησε για τα καλά την αντίπαλη άμυνα, βγήκε σε πλάγια θέση τετ-α-τετ για να εκτελέσει με το δεξί στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ δίνει και ιδανική ασίστ για το 1-3 του Shaq.

Jurgen Klopp 7.5/10: Παρέταξε ενδεκάδα με 7 αλλαγές στο αρχικό σχήμα, μια κίνηση με αρκετό ρίσκο αλλά ως έναν βαθμό αναγκαστική λόγω ημέρας. Στο πρώτο μέρος η εικόνα της ομάδας ήταν κακή, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο παρότι έμεινε πίσω στο σκορ έδειξε χαρακτήρα και ανέτρεψε το σκορ. Βοήθησε κι ο ίδιος σημαντικά με τις αλλαγές του σε καίριο χρονικά σημείο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *