Συνεχίζει δυνατά με rotation! (Pregame)

Εμβόλιμη αγωνιστική απόψε, και η Liverpool ψάχνει ακόμη μια νίκη μετά τον δραματικό επίλογο του Merseyside Derby, αυτή την φορά στο Lancashire.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 

Burnley vs Liverpool
Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Turf Moor
Ημερομηνία: 05.12.2018
Ώρα έναρξης: 21:45
Διαιτητής: Stuart Attwell
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 2HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Με τον πιο περίεργο τρόπο, με τον λιγότερο συνήθη ύποπτο, η Liverpool έσωσε την παρτίδα στο 96ο λεπτό και πήρε τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Everton στο τοπικό ντέρμπι, με το Anfield να παίρνει φωτιά. Σήμερα, σε έναν πολύ μεγάλο Δεκέμβριο, το πρόγραμμα του πρωταθλήματος συνεχίζει για τους Reds εναντίον της Burnley. Στόχος φυσικά παραμένουν πάντα μόνο οι τρεις βαθμοί.

Για την σημερινή αναμέτρηση, o Jurgen Klopp δεν θα έχει πιθανότατα στην διάθεση του τους Andy Robertson και Sadio Mane που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα. Ο Jordan Henderson επιστρέφει από την τιμωρία του, ενώ ο Adam Lallana θα είναι επίσης κανονικά διαθέσιμος.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Μια εντελώς διαφορετική ομάδα από την περυσινή παρακολουθούν οι φίλοι της ομάδας, μια ”κανονική”, θα λέγαμε Burnley. Η αλήθεια να λέγεται, ο Sean Dyche είναι ένας εξαιρετικός προπονητής για τους Clarets, η φιλοσοφία του έδεσε πέρυσι όσο καλύτερα γινόταν με τους παίχτες του, και το θαύμα έγινε. Η Burnley τερμάτισε 7η, και εξασφάλισε την συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 51 ολόκληρα χρόνια. Φυσικά αντίστοιχη σεζόν ήταν προφανές ότι δεν θα συμβεί και φέτος.

O προϋπολογισμός της ομάδας είναι πολύ μικρός, η Burnley είναι ο ορισμός της παραδοσιακής Αγγλικής ομάδας που είναι το καμάρι και η περηφάνεια της πόλης και ιδιοκτήτες του συλλόγου είναι άνθρωπο που γεννήθηκαν εκεί και είναι φίλοι της ομάδας, μηδενός εξαιρουμένου. Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι το Burnley κατοικείται από 73.000 ανθρώπους είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως προκύπτει το μικρό budget.

Τι σημαίνει αυτό; Πως η ομάδα, παρά το περσινό θαύμα παραμένει μια ομάδα με ρόστερ που θα ταίριαζε πιο πολύ στην Championship και κάτι τέτοιο κάποια στιγμή θα σε ξαναστείλει εκεί. Ίσως λοιπόν αυτή να είναι η χρονιά που η Burnley θα αφήσει την Premier League πάλι, καθώς οι Clarets βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, την 19η, ανάμεσα σε 7 ομάδες που φαίνεται πως θα παλέψουν ως το τέλος για την σωτηρία τους. Η καταπληκτική ανασταλτική λειτουργεία της περασμένης σεζόν αποτελεί παρελθόν, με την ομάδα να έχει την τρίτη χειρότερη άμυνα, ενώ και η επίθεση δεν βοηθάει ιδιαίτερα καθώς έχει σκοράρει μόλις 13 φορές.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Χωρίς τους Steven Defour και Robbie Brady θα παρατάξει την ομάδα του ο Sean Dyche, ενώ οι Tarkowski και Gibson επιστρέφουν από τραυματισμούς και θεωρούνται αμφίβολοι.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Η Liverpool υποδέχτηκε στο Anfield την Burnley τον Σεπτέμβριο, έχοντας ηττηθεί με 5-0 την προηγούμενη αγωνιστική από την Manchester City. Ο Arfield άνοιξε το σκορ στο 27′ πριν ισοφαρίσει ο Salah τρία λεπτά αργότερα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Nick Pope κατέβασε ρολά, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και χάρισε στην ομάδα του τον έναν βαθμό.

Την Πρωτοχρονιά, στο Turf Moor η Liverpool πήρε κεφάλι στο σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ του Mane. O Gudmundsson ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 88ο λεπτό και ενώ όλα έδειχναν χαμένα, ο Ragnar Klavan μετά από ασίστ του Dejan Lovren έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 94′ χαρίζοντας ένα υπέροχο Πρωτοχρονιάτικο δώρο στους φίλους της Liverpool, και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία των Reds, έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk και Moreno. Πιθανό είναι να χρησιμοποιηθούν και ο Lovren ή ο Matip στην αμυντική γραμμή.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Wijnaldum, Henderson και Keita. Θέση διεκδικούν και οι Shaqiri, Fabinho, με τον Jurgen Klopp γενικά να φαίνεται πιθανό να πραγματοποιήσει rotation εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.

Η επίθεση πιθανώς θα αποτελείται από τους Salah, Sturridge και Origi, με τον Roberto Firmino να παίρνει ανάσες και τον Βέλγο striker μια ευκαιρία μετά το γκολ της Κυριακής.

Βurnley (4-4-1-1): Hart – Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor – Lennon, Hendrick, Cork, Gudmundsson – Barnes – Wood

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez / Lovren / Matip, Van Dijk, Moreno – Wijnaldum, Henderson / Fabinho, Keita / Shaqiri – Salah, Sturridge, Origi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *