Νίκησε και χαμογελά ξανά | Liverpool 3-0 Bournemouth: Match Review

Μετά από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες, η Λίβερπουλ σοβάρεψε και επικράτησε εύκολα κι άνετα με 3-0 της Μπόρνμουθ στο Άνφιλντ, κι έτσι επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Επόμενος αγώνας για τους Reds με την Μπάγερν Μονάχου (Τρίτη 19/2, 22:00 – Cosmote Sport 1 HD) στο Άνφιλντ για τη φάση των 16 του Champions League.

26η αγων. Premier League

Επιστροφή στην κανονικότητα για την ομάδα του Κλοπ.

Μετά τα ηχηρά… καμπανάκια που άρχισαν να ηχούν, η Λίβερπουλ έδειξε σοβαρό και κυνικό πρόσωπο στο Άνφιλντ με την Μπόρνμουθ, και με τέρματα των Μανέ, Σαλάχ και Βαϊνάλντουμ, πήρε σπουδαία νίκη με 3-0 η οποία την έφερε ξανά μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 65 βαθμούς. Στα αξιοσημείωτα του ματς, η επιστροφή του Αλεξάντερ-Άρνολντ μετά από ένα μήνα που αγωνίστηκε ως αλλαγή.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει 62 βαθμούς και με νίκη σήμερα (18:00) στο ντέρμπι με την Τσέλσι, πάει εκείνη πρώτη (λόγω της διαφοράς τερμάτων) με την απαραίτητη όμως σημείωση ότι οι Citizens θα έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο.

Έπαιξε όπως ξέρει, προηγήθηκε και έδιωξε το άγχος

Η Μπόρνμουθ ήταν εκείνη που ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι, απειλώντας για πρώτη φορά με τον Άλισον να αποκρούει το σουτ του Φρέιζερ στο 2′. Οι Reds πήραν τα ηνία μετά το πρώτο δεκάλεπτο, είχαν καλές φάσεις με Σαλάχ (10′) και Φιρμίνο (12′) αλλά δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ.

Οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν το 69% της κατοχής τους σε γκολ λίγο πριν τα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Η άμυνα της Μπόρνμουθ έδιωξε τη μπάλα από κόρνερ, ο Βαϊνάλντουμ κατέβασε, έδωσε στον Μίλνερ κι αυτός με ωραία σέντρα βρήκε τον Μανέ που έκανε το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά στο 24′!

Stat: Ο Σενεγαλέζος (που βρισκόταν σε οριακή θέση οφσάιντ) πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του γκολ για τέταρτο συνεχόμενο ματς, ενώ ο Μίλνερ έφτασε τις 82 ασίστ και είναι στην έβδομη θέση όλων των εποχών επί Premier League.

Η ομάδα του Κλοπ έκλεισε την Μπόρνμουθ και πίεζε για να “κλειδώσει” τη νίκη αλλά ο Σαλάχ βρέθηκε σε καλή θέση στο 28′ αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ. Λίγο αργότερα όμως, η πίεση απέφερε καρπούς κι ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Κεϊτά έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Ρόμπερτσον με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Βαϊνάλντουμ, αυτός κατέβασε υπέροχα και με μία εκπληκτική λόμπα κρέμασε τον Μπόρουτς για το 2-0 στο 34′!

Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Σαλάχ έπιασε μια… βολίδα απ’ το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αλλά ο Μπόρουτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

17 γκολ ο Σαλάχ στην Premier, επέστρεψε στο γήπεδο ο Άρνολντ

Δεν χρειάστηκε πολύ για να σκοράρει ξανά η Λίβερπουλ. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Κεϊτά βρήκε ωραία τον Φιρμίνο, ο Βραζιλιάνος άφησε υπέροχα με τακουνάκι στον Σαλάχ που ακολουθούσε τη φάση, κι ο Αιγύπτιος με υποδειγματικό πλάσε έκανε το 3-0 στο 48′, πετυχαίνοντας το 17ο γκολ του στο πρωτάθλημα!

Από εκεί πέρα έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, οι Reds είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το τέλος είχαν κλείσει για τα καλά την Μπόρνμουθ στα καρέ της. Στο 56′ η κεφαλιά του Μανέ πέρασε μόλις άουτ, ενώ ο Σαλάχ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 76′.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά ελάχιστες φορές και απείλησαν δις με τον Μουσέτ (74′, 78′), αλλά η πρώτη προσπάθεια κατέληξε άουτ και στη δεύτερη επενέβη ο Άλισον και έδιωξε σε κόρνερ.

Προς το τέλος, οι κόκκινοι βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, με τον Φιρμίνο να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Μπόρουτς αλλά το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Πολωνού τερματοφύλακα, ο οποίος αργότερα απέκρουσε και την προσπάθεια του (νεοεισελθόντα) Αλεξάντερ-Άρνολντ.


Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Μίλνερ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (77′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Φαμπίνιο, Κεϊτά, Σαλάχ, Φιρμίνο (90′ Στάριτζ), Μανέ (88′ Οριζί)

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Σμιθ, Κουκ, Ακέ, Ρίκο (80′ Μέπαμ), Λέρμα (73′ Μούσετ), Άιμπ (59′ Σολάνκε), Γκόσλινγκ, Σέρμαν, Φρέιζερ, Κινγκ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *