Επιστροφή Gini στη δράση, επιστροφή στις νίκες | Liverpool 3-0 Bournemouth: Βαθμολογίες παικτών

Νίκη…ανάσα στο Anfield για τη Liverpool, η οποία επικράτησε με 3-0 επί της Bournemouth, επιστρέφοντας στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League, μετά από μια σύντομη «συγκατοίκηση» με τη Manchester City, που είχε όμως ένα παιχνίδι περισσότερο.

Η αποστολή για τους Reds σήμερα, μετά από δύο σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, ήταν προφανής: να νικήσουν με κάθε κόστος. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως περιθώριο για νέα απώλεια βαθμών που θα έδινε τη δυνατότητα στη City να μειώσει τη διαφορά στον βαθμό ή ακόμη χειρότερα να ισοβαθμήσει με την ομάδα του Jurgen Klopp.

Η Liverpool έφερε εις πέρας αυτή την αποστολή, κερδίζοντας εύκολα με 3-0 τη Bournemouth, μετά από μια αρκετά καλή εμφάνιση. Το σκορ άνοιξε o Sadio Mane στο 24′ με όμορφη κεφαλιά μετά από σέντρα του Milner. Ήταν ένα γκολ που αφαίρεσε πολλή από την πίεση στην ομάδα, η οποία ήξερε πόσο κρίσιμο ήταν το παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν να μην έχουν καμία νευρικότητα και διπλασίασαν 10 λεπτά αργότερα τα τέρματά τους με πανέμορφο «κρέμασμα» του Wijnaldum, που κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή του με το δεύτερο γκολ του στη σεζόν. Την υπόθεση νίκη κλείδωσε νωρίς στο δεύτερο μέρος ο Mohamed Salah, μετά από εξαιρετική συνεργασία του με τους Keita και Firmino.

Πάμε να δούμε τις βαθμολογίες των παικτών και του προπονητή για το σημερινό παιχνίδι…

Alisson Becker 7/10: Ο Βραζιλιάνος keeper δοκιμάστηκε νωρίς με σουτ του Ryan Fraser μέσα στην περιοχή και είχε εξαιρετική αντίδραση σε αυτό. Είχε άλλη μια καλή επέμβαση από προσπάθεια του Mousset αργότερα, διατηρώντας για 14η φορά φέτος ανέπαφη την εστία του. Ήταν εκεί όπου χρειάστηκε.

James Milner 7.5/10: Πολύ πιο σταθερός και επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία με τη δημιουργικότητά του σήμερα ο υπαρχηγός των Reds, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Έβγαλε μια εξαιρετική ασίστ με σέντρα για το πρώτο γκολ από τον Mane και βρέθηκε μπροστά από τον Fraser για να δυσκολέψει το σουτ που απέκρουσε ο Alisson, στην πιο σημαντική στιγμή των φιλοξενούμενων. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Milner, ο οποίος φαίνεται πως θα επιστρέψει σύντομα στον συνηθισμένο ρόλο του στο κέντρο, από τη στιγμή που ο Trent Alexander-Arnold βρέθηκε στον πάγκο σήμερα και αργότερα μπήκε ως αλλαγή. 

Joel Matip 8/10: Βοήθησε, όπως συνηθίζει και ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της Liverpool, ενώ παραλίγο να ανταμειφθεί και με εξαιρετική ασίστ στον Firmino. Ήταν σταθερός και είχε καλές τοποθετήσεις στην άμυνα, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του ως τώρα στη σεζόν.

Virgil van Dijk 8/10: Κλασική εμφάνιση VVD. Ο Ολλανδός ήταν, όπως και όλη η άμυνα, σταθερός και αποφασιστικός στα αμυντικά του καθήκοντα, τη στιγμή που κυριάρχησε στον αέρα και βοήθησε στη μεταφορά της μπάλας από πίσω προς τα μπροστά. Φάνηκε πολύ πιο άνετος έχοντας ξεπεράσει την ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε κατά τη διάρκεια των δύο ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας του με Leicester και West Ham.

Andy Robertson 7.5/10: Πολύ θετικό το γεγονός ότι ο Robbo επέστρεψε στις εξαιρετικές εμφανίσεις, μετά από μερικές τελευταία που δεν ήταν στα συνηθισμένα του στάνταρ. Έβγαλε ένταση στο παιχνίδι με δύο εξαιρετικά τάκλιν στο πρώτο ημίχρονο και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τη Bournemouth με τα φανταστικά ανεβάσματά του που αύξησαν την πίεση στο τρίτο μισό του γηπέδου. Είχε και την ασίστ στο πανέμορφο γκολ του Wijnaldum.

Fabinho 7.5/10: Το 6 της Liverpool βοήθησε πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, μοιράζοντας μπάλες και επιτρέποντας στον Keita να παίξει πιο επιθετικά μπροστά του. Κάλυψε πολύ καλά όσες αμυντικές καταστάσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανησυχία για την εστία του Alisson και γενικά έκανε όλα όσα οδήγησαν τον Klopp στο να τον αγοράσει το καλοκαίρι. Καλή εμφάνιση που ήταν σημαντική για την ψυχολογία του μετά από δύο περίεργα παιχνίδια για αυτόν και την ομάδα.

Georginio Wijnaldum 9/10 (MOTM): Η επιστροφή του Gini στη δράση συνοδεύτηκε με την επιστροφή στις νίκες για τη Liverpool. Είναι εμφανές ότι η παρουσία του στο χώρο του κέντρου κάνει καλύτερη την ομάδα και τους συμπαίκτες του, με τους Fabinho και Keita να ανακάμπτουν από τις πρόσφατες κακές εμφανίσεις τους. Ο Ολλανδός ήταν πολύ απειλητικός, όντας παρών σε πολλές από τις στιγμές της ομάδας του γύρω από την περιοχή. Δε χειρίστηκε σωστά μια τέτοια κατάσταση νωρίς στο παιχνίδι, αλλά εξιλεώθηκε λίγο αργότερα με ένα καταπληκτικό τελείωμα και γκολ για το 2-0. Είναι ο κορυφαίος παίκτης μας για σήμερα.

Naby Keita 8/10: Πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση το σημερινό παιχνίδι για τον μέσο από τη Γουινέα. Οι αμυντικές τοποθετήσεις του ήταν άψογες και βρισκόταν πάντα εκεί όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν προϋποθέσεις αντεπίθεσης. Φάνηκε να επωφελήθηκε από την παρουσία του Wijnaldum στο χώρο του κέντρου και έδειξε την ποιότητά του με τη μπάλα στα πόδια όταν του ζητήθηκε να μοιράσει παιχνίδι, με αποκορύφωμα την απίστευτη πάσα από την οποία προήλθε το τρίτο γκολ. Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στη σεζόν για τον Keita, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει σπουδαία λύση για τον Klopp αν αποκτήσει συνέχεια στο παιχνίδι του.

Mohamed Salah 9/10: Από τα πόδια του ξεκινούσε σχεδόν κάθε σημαντική ευκαιρία της Liverpool στο απόγευμα. Ήταν άτυχος που δε σκόραρε σε τρεις περιπτώσεις (η δεύτερη μάλιστα βρήκε στο δοκάρι), αλλά ακόμα κι έτσι κλείδωσε τη νίκη με πανέμορφο τρόπο στο 3-0 για την ομάδα του. Δε θα ήταν λάθος να είχε πάρει αυτός το MOTM. 

Sadio Mane 8/10: Αφαίρεσε πολλή από την πίεση για την ομάδα του ανοίγοντας το σκορ με έξυπνη κίνηση και ωραία κεφαλιά στην περιοχή. Η ενέργειά του τον καθιστούσε επικίνδυνο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ολοκληρώνοντας άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση για τους Reds.

Roberto Firmino 8/10: Ερχόμενος από την πιθανότατα χειρότερη φετινή του εμφάνιση, ο Bobby έπρεπε να ανακάμψει και το έκανε. Παίζοντας περισσότερο στην κορυφή του επιθετικού τριδύμου αυτή τη φορά, ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ καλύτερος στο κουβάλημα της μπάλας και στις πάσες του. Έδωσε την ασίστ με εξαιρετικό τακουνάκι στο πανέμορφο γκολ του Salah. 

Trent Alexander-Arnold -/10: Σημαντική η επανεμφάνιση του νεαρού δεξιού οπισθοφύλακα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Divock Origi -/10: Μπήκε ορεξάτος, χωρίς να προλάβει να δείξει κάτι στον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής που πήρε.

Daniel Sturridge -/10: Άλλη μια συμμετοχή για φέτος για τον Άγγλο στράικερ. 

Jurgen Klopp 9/10: Ορθώς δε θέλησε ούτε να σκεφτεί την πιθανότητα να κάνει ροτέισον σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του δεν είχε περιθώρια για εκ νέου απώλεια βαθμών. Επέστρεψε στο «παραδοσιακό» του 4-3-3, κάτι που έβαλε περισσότερο τον Mo Salah στο παιχνίδι και έβγαλε στην επιφάνεια τον καλό εαυτό του Firmino. Πήρε μια άνετη νίκη για την ομάδα του, η οποία ελπίζει ότι κάνει μια νέα αρχή πλέον σε ένα πρωτάθλημα που τα περιθώρια για λάθη είναι πολύ, πολύ μικρά όσο υπάρχει ως διώκτρια η Manchester City.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *