Νέα σεζόν, νέα Liverpool (Liverpool – Southampton 3 – 0)

Σε ένα από αυτά τα παιχνίδια που μέχρι πέρσι ο κίνδυνος για γκέλα ήταν παραπάνω από υπαρκτός, η Liverpool παρουσίασε την απαιτούμενη σοβαρότητα, έπαιξε όσο χρειάστηκε, και επικράτησε με 3-0 της Southampton, κάνοντας το 6/6 στο πρωτάθλημα

Νέα σεζόν, νέα Liverpool, όπως λέει και ο τίτλος. Μια Liverpool σοβαρή, που ξέρει πότε να πατάει το γκάζι και πότε να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Έτσι έγινε και σήμερα στο Anfield, όπου οι κόκκινοι είχαν ένα πολύ ήσυχο μεσημέρι, νικώντας με 3-0 την Southampton, πετυχαίνοντας μάλιστα όλα τα τέρματά τους στο πρώτο μισό του αγώνα.

Με αλλαγές στη σύνθεσή τους παρουσιάστηκαν οι κόκκινοι σε σχέση με το ματς της Τρίτης απέναντι στην PSG, με τον Klopp να δίνει φανέλα βασικού για πρώτη φορά στη σεζόν σε Shaqiri και Matip. Ο πρώτος, πήρε τη θέση του James Milner στην 11αδα, παίζοντας σε έναν ελεύθερο ρόλο μπροστά από τους Henderson – Wijnaldum, ενώ ο δεύτερος έδωσε μερικές ανάσες στον Joe Gomez, όντας παρτενέρ του Van Dijk στο κέντρο της άμυνας.

O Klopp άρχισε τον αγώνα με τον Salah στο κέντρο της επιθετικής τριάδας και τον Firmino στο αριστερό άκρο, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Αιγύπτιου σε σχέση με τα βαριά κορμιά των αμυντικών της Southampton (Vestergaard – Hoedt), στο ανοιχτό γήπεδο. Η κίνηση αυτή έδειξε να έχει αποτέλεσμα, με τον Salah να είναι μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία των φιλοξενούμενων, με εξαιρετικά τρεξίματα στις προωθημένες μπαλιές των συμπαικτών του. Κομβικός και ο Shaqiri, ο οποίος στον ελεύθερο ρόλο που είχε, ζήτησε μπάλα έξω από την περιοχή και τράβηξε πάνω του πολλούς αμυνόμενους, προς όφελος της επιθετικής τριάδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως θα το περίμενε κανείς, με τη Liverpool να χαίρει την πλειοψηφία της κατοχής και τη Southampton να προσπαθεί να αμυνθεί με 10, ακόμη και 11 παίκτες πίσω από τη μπάλα, όποτε οι γηπεδούχοι περνούσαν το κέντρο. Η θέληση για ένα γρήγορο γκολ ήταν δεδομένη, με τους κόκκινους να πιέζουν σαν μανιασμένοι κάθε φορά που έχαναν τη μπάλα και να δείχνουν ότι ένα τέρμα ήταν θέμα χρόνου. Στο 4′ είχαμε την πρώτη απειλητική ενέργεια από πλευράς Liverpool, με την πανέμορφη σέντρα του Shaqiri από τα δεξιά, να μη μπορεί να μετουσιώσει σε γκολ ο Firmino, η κεφαλιά του οποίου πέρασε αρκετά μακριά από το αριστερό δοκάρι του McCarthy. Το γκολ τελικά ήρθε 6 λεπτά αργότερα, όταν το σουτ του Shaqiri από τα αριστερά, κόντραρε πάνω στον Cedric και εν συνεχεία στον Hoedt, ο οποίος άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. 

Η πρώτη (και τελευταία στο πρώτο μέρος) υποψία φάσης για την Southampton, ήρθε στο 12′, όταν ο Vestergaard έπιασε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα αρκετά έξω από το δεξί δοκάρι του Alisson. Στο 20′, Salah και Firmino παίζουν ωραία το 1-2, με το τελείωμα του Αιγύπτιου να αλλοιώνει την τελευταία στιγμή ο Cedric, παραχωρώντας κόρνερ για τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια της φάσης, ο Alexander-Arnold αναλαμβάνει την εκτέλεση, ο Matip νικάει στον αέρα τον Vestergaard, και κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του, σκοράροντας στην πρώτη του φετινή εμφάνιση ως βασικός. 

Ίδια εικόνα και για το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, με τη Liverpool να έχει την κατοχή στα πόδια της και να μοιάζει απειλητική σε κάθε υποψία φάσης. Στο 43′ ο Matip βγάζει εξαιρετική μπαλιά για τον Salah, ο οποίος περνάει τον Vestergaard στην περιοχή και εν συνεχεία δε μπορεί να νικήσει τον McCarthy με το τακουνάκι το οποίο επιχείρησε, όντας με πλάτη στο τέρμα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όμως, έρχεται η λύτρωση για τον Αιγύπτιο επιθετικό. Ο Shaqiri εκτελεί ένα φάουλ-βολίδα, το οποίο τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και βγάζει τον McCarthy εκτός φάσης, με τον Salah να βρίσκεται πρώτος στο ριμπάουντ και να σκοράρει σε κενή εστία. Αυτό έμελλε να είναι και το τελευταίο γκολ των κόκκινων στην αναμέτρηση, καθώς το υπόλοιπο μισό του αγώνα αναμενόταν να είναι πολύ ήσυχο.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή που άφησε πολλούς να αναρωτιούνται, καθώς ο Milner αντικατέστησε τον εξαιρετικό Shaqiri. Οι λόγοι της αλλαγής όμως, ήταν τακτικοί, με τον Klopp να προτιμάει να κάνει συντήρηση του αγώνα, αντί να συνεχίσει σε έναν γρήγορο, επιθετικό ρυθμό. Νέα αλλαγή, αυτή τη φορά αναγκαστική, έγινε στο 55′, με τον Van Dijk να αποχωρεί αισθανόμενος ενοχλήσεις στα πλευρά και τον Gomez να παίρνει τη θέση του. Πολύ γρήγορα μετά τη λήξη του αγώνα όμως, ο Klopp καθησύχασε άπαντες, λέγοντας ότι ο Ολλανδός είναι εντάξει.

Ελάχιστη έως μηδαμινή η δράση στα τελευταία 45′, με τη Liverpool να έχει επαναπαυτεί στην ιδέα του 3-0 και να αφήνει λίγη από την κατοχή στη Southampton. Οι ”Άγιοι” όμως, δε κατάφεραν ποτέ να την μετουσιώσουν σε κάτι, με τους κόκκινους να αμύνονται υποδειγματικά και να κερδίζουν ανάσες ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μετά τα πρώτα 25′ του δεύτερου ημιχρόνου, το σύνολο του Jurgen Klopp ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, και συνέχισε σε έναν συντηρητικό ρυθμό, δείχνοντας ικανοποιημένο με το 3-0 σκορ. 

Έπρεπε να φτάσουμε στο 85′ για να δούμε την πρώτη ουσιαστική φάση του δεύτερου μέρους, όταν και το σουτ εντός περιοχής του Robertson πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του McCarthy. Στο 89′, ο Milner σουτάρει δις εντός περιοχής, με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα ισάριθμες φορές και τον Salah να την στέλνει στα δίχτυα από κοντά, γκολ που όμως ακυρώθηκε, καθώς ο Αιγύπτιος ήρθε από θέση οφσάιντ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν την πρώτη τους πραγματική ευκαιρία για γκολ, όταν το (πρώτο) σουτ τους στην εστία από τον Charlie Austin, έβγαλε σε κόρνερ ο Alisson. Ήταν ένα πολύ ήσυχο μεσημέρι τόσο για τον Βραζιλιάνο κίπερ, όσο και για την ίδια τη Liverpool.

Συνοπτικά, ήταν άλλο ένα θετικό Σ/Κ για τους κόκκινους, οι οποίοι είδαν τον Salah να ξανά βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ μετά από αρκετό καιρό, και κυρίως είδαν έναν ορεξάτο, εξαιρετικό Shaqiri να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις σε έναν ρόλο που δεν είχε συνηθίσει μέχρι στιγμής στην καριέρα του. 

Η Liverpool έκανε το 6/6 στο πρωτάθλημα και το 7/7 συνολικά, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία του συλλόγου. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα έχει την απαιτούμενη σοβαρότητα και το βάθος για να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, κάτι που θα έχει την ευκαιρία να μας αποδείξει και στη δύσκολη συνέχεια που έρχεται. Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη απέναντι στην Chelsea, για τον τρίτο γύρο του Carabao, όπου λογικά θα δούμε αρκετές αλλαγές. 

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk (55′ Gomez ), Robertson – Wijnaldum (70′ Keita), Henderson, Shaqiri(45′ Milner) – Salah, Mane, Firmino

Southampton: McCarthy – Cedric, Vestergaard, Hoedt, Bertrand – Hojbjerg, Lemina, Romeu (55′ Bednarek), Targett (55′ Armstrong), Redmond – Long (79′ Austin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *