Έχει όντως αλλάξει η Liverpool; (Pregame)

Πριν μία εβδομάδα οι Reds επικρατούσαν της Tottenham στο Wembley και πήραν τους τρεις βαθμούς αν και καρδιοχτύπησαν στο τέλος. Μεσοβδόμαδα, η PSG ισοφάρισε δέκα λεπτά πριν το τέλος, με την Liverpool όμως να έχει τον τελευταίο λόγο και να παίρνει την νίκη στα τελευταία λεπτά. Αν τα παιχνίδια εξελίσσονταν έτσι πριν από έναν χρόνο περίπου θα μιλούσαμε για δύο ισοπαλίες και όχι δύο νίκες. 

Σήμερα η Liverpool θα δείξει αν όντως έχει αλλάξει. Η αναμέτρηση με την Southampton θεωρείται η ευκολότερη αυτού του μήνα, με τους Reds να έχουν ηττηθεί πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Θα δούμε σήμερα παλιά στοιχεία; Μήπως έχει όντως αλλάξει η Liverpool;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 
Liverpool vs Southampton
Διοργάνωση: Premier League 
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 22.09.2018
Ώρα έναρξης: 17:00
Διαιτητής: Paul Tierney
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Έχοντας κάνει το 5/5 απέναντι στην Tottenham, η Liverpool έκανε πρεμιέρα στις φετινές Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της απέναντι στην Paris Saint-Germain. Αν και είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και προηγούταν με 2-0, οι Παριζιάνοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Reds και ισοφάρισαν σε 2-2 στο 83′. Ο Firmino όμως με εξαιρετική ενέργεια στο 92′ έδωσε τους τρεις βαθμούς στην Liverpool που άρχισε με το δεξί στον θεσμό και έτσι η ομάδα με την ψυχολογία στα ύψη είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να φτάσει το 6/6 σήμερα στο Anfield.

O Dejan Lovren επέστρεψε στις προπονήσεις αλλά φυσικά είναι ανέτοιμος για την σημερινή αναμέτρηση, ενώ ο Roberto Firmino είναι κανονικά διαθέσιμος.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Southampton είναι η ομάδα που επισκέπτεται το Anfield σήμερα, γνωστή στους φίλους της ομάδας για πολλούς μεταγραφικούς λόγους. Μιλώντας για μεταγραφικές κινήσεις, οι Saints κινήθηκαν σε ένα μέτριο επίπεδο το καλοκαίρι με τις μεγαλύτερες αποκτήσεις τους να αποτελούν οι Mohamed Elyounoussi, Jannik Vestergaard και φυσικά ο Danny Ings της Liverpool.

Oι Saints την περασμένη σεζόν φλέρταραν πάρα πολύ με τον υποβιβασμό, με την ομάδα του Mark Hughes να γλιτώνει στις τελευταίες αγωνιστικές στέλνοντας την Swansea στην Championship. Φέτος, έχουν ξεκινήσει την σεζόν με μέτρια αποτελέσματα καθώς μετρούν 5 βαθμούς σε ισάριθμα παιχνίδια. 

Μάλιστα, η Southampton έχει χάσει 3 ακόμα βαθμούς από γκολ στο 92′, χάνοντας από την Leicester σε αυτό το λεπτό, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική ισοφαρίστηκαν στο ίδιο λεπτό από την Brighton στο ντέρμπι της Νότιας Ακτής, αν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-0.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Mark Hughes δεν υπολογίζει στον φορμαρισμένο Danny Ings, καθώς ο Άγγλος επιθετικός είναι δανεικός την φετινή σεζόν πριν την υποχρεωτική του αγορά και οι όροι που τέθηκαν στον φετινό δανεισμό του απαγορεύουν την συμμετοχή στα παιχνίδια εναντίον της Liverpool.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Εύκολες νίκες σημείωσε τόσο εντός όσο και εκτός έδρας η Liverpool εναντίον της Southampton πέρυσι, πράγμα αρκετά σημαντικό καθώς οι Άγιοι αποτελούν μια από τις ομάδες που έχουν κόψει πολλούς βαθμούς στους Reds πρόσφατα, ενώ δεν ξεχνιέται και ο αποκλεισμός από το κύπελλο.

Συγκεκριμένα, η Liverpool επικράτησε στο Anfield με 3-0 τον Νοέμβριο του 2017, με τον Salah να βρίσκει δίχτυα δύο φορές ενώ στο Saint Mary’s οι Reds επικράτησαν με 0-2 με τον Αιγύπτιο και τον Firmino να σημειώνουν τα γκολ της ομάδας τους.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool, με τους Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk και Robertson να βρίσκονται μπροστά του.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Keita, Wijnaldum και ένας εκ των Henderson και Milner. Να σημειωθεί για τον James πως αν και το λογικό θα ήταν να ξεκουραστεί έχοντας τρέξει τα περισσότερα χιλιόμετρα αυτή την εβδομάδα (κατάπιε 25 ολόκληρα στις δύο αναμετρήσεις), ο άνθρωπος φαίνεται να είναι μια ακούραστη μηχανή και δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη πιθανή συμμετοχή του στο βασικό σχήμα.

Την επιθετική γραμμή θα αποτελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner / Henderson, Wijnaldum, Keita – Salah, Firmino, Mane

Southampton (4-4-2): McCarthy – Soares, Vestergaard, Hoedt, Bertrand – Elyounoussi, Lemina, Hojbjerg, Redmond – Austin, Long

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *