Με πέντε απουσίες κόντρα στην Arsenal

Χωρίς πέντε παίκτες της πρώτης ομάδας θα αναμετρηθεί κόντρα στην Arsenal η Liverpool, για τη φάση των «16» του EFL Cup (01/10, 21:45).

Οι απουσίες για τον Jurgen Klopp ξεκινούν από τους σταθερά απόντες, Alex Oxlade-Chamberlain και Joel Matip, που πρόκειται να επιστρέψουν στη δράση μετά την επικείμενη διακοπή των εθνικών ομάδων.

Πολύ πιο έτοιμος είναι ο Jordan Henderson, που δεν αποκλείεται να προλάβει την κυριακάτικη (04/10) αναμέτρηση πρωταθλήματος κόντρα στην Aston Villa, παρότι δεν είναι στη διάθεση του Klopp για το ματς κυπέλλου με την Arsenal.

Τέλος, εκτός του ντέρμπι θα είναι και ο Κώστας Τσιμίκας, που ταλαιπωρείται από ένα μυικό πρόβλημα μετά τον αγώνα της προηγούμενης Πέμπτης (24/09) με αντίπαλο τη Lincoln City, καθώς και ο Thiago Alcantara, που διεγνώσθη θετικός σε κορωνοϊό.

Αναλυτικά, όπως μετέφερε το ρεπορτάζ ο βοηθός του Jurgen Klopp, Pep Lijnders, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης.

«Η κατάσταση του Jordan θα επανεκτιμηθεί την Παρασκευή για να δούμε αν θα είναι έτοιμος με την Aston Villa.

Για τον Joel ισχύουν όσα είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, θα είναι έτοιμος μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων και θα χρησιμοποιήσει το χρόνο αυτό για να ετοιμαστεί ενόψει του αγώνα με την Everton.

O Ox τα πηγαίνει καλά. Βρίσκεται σε καλό δρόμο και είναι πολύ σημαντικό για εκείνον να πάει ομαλά στην πρώτη φάση της αποκατάστασης. Αλλά φυσικά, αυτό προϋποθέτει πολύ περισσότερο χρόνο.

Έχουμε τον Κώστα, που είχε ένα μυικό πρόβλημα μετά τον αγώνα με τη Lincoln. Πιστέψαμε ότι θα το ξεπερνούσε, δεν έγινε έτσι, οπότε θα χρειαστούμε χρόνο. Δε θα συμμετάσχει στο ματς της Πέμπτης ούτε και στης Κυριακής».

Αντίθετα, στην αποστολή ενδεχομένως να επιστρέψει ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός Billy Koumetio, για τον οποίο ο Lijnders έσταξε… μέλι:

«Ο Billy έχει ένα ξεκάθαρο μονοπάτι στο σύλλογο. Βρίσκεται ακόμα στην αρχή του. Είχε μια εκπληκτική σεζόν με τους U18 πέρυσι, ενσωματώθηκε στο ρόστερ μας και η πρόοδος του ήταν εκπληκτική. Είναι τόσο ταπεινός και τόσο γεμάτος προοπτική, αλλά έχει τη δική του ατομική διαδικασία, τους δικούς του στόχους.

Το ότι έπαιξε μόνο 60 λεπτά στο παιχνίδι των U18 το σαββατοκύριακο οφείλεται σε ιατρικούς λόγους, οπότε πρέπει να δούμε πώς είναι, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μέλος της ομάδας μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *