Ιδανικό ποδαρικό στο 2020 | Liverpool 2-0 Sheffield United: Match Review

Η Liverpool ξεκίνησε με νίκη τη νέα χρονιά, επικρατώντας 2-0 της Sheffield United στο Anfield χάρη σε γκολ των Salah-Mane, και διατηρήθηκε στο +13 από τη Leicester. 1 χρόνο αήττητη η αρμάδα του Klopp στο πρωτάθλημα.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 5/1 με την Everton (ONE Channel – 18:01) στο Anfield για τον τρίτο γύρο του FA Cup.

21η αγων. Premier League

Η χρονιά άλλαξε αλλά η Liverpool συνέχισε από εκεί που σταμάτησε το 2019.

Το 2020 ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Klopp που ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Sheffield United στο Άνφιλντ (2-0) και συνέχισε το απίστευτο φετινό της κρεσέντο στην Premier League, έχοντας 19 νίκες και μία ισοπαλία σε 20 παιχνίδια.

Μάλιστα, η Liverpool κράτησε για 5η συνεχόμενη φορά απαραβίαστη την εστία της, κάτι που είχε να συμβεί από τον Σεπτέμβριο του 2007!

Ο Salah πέτυχε νωρίς το πρώτο γκολ των Reds για το 2020 και ο Mane σφράγισε στο δεύτερο ημίχρονο το τρίποντο που τους τη διατηρεί 13 βαθμούς πάνω από τη Leicester (έχοντας και παιχνίδι λιγότερο). Εξαιρετικός ήταν ο Jordan Henderson για τον οποίο ο Klopp μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

Με τη νίκη της αυτή, η Liverpool συμπλήρωσε 365 μέρες χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, με την τελευταία να καταγράφεται στις 3 Ιανουαρίου 2019 στο Etihad απέναντι στη Manchester City (2-1).

*Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Takumi Minamino, η νέα προσθήκη στην ομάδα, που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο παιχνίδι του Κυπέλλου απέναντι στην Everton.

Γρήγορο προβάδισμα και απόλυτος έλεγχος από το ξεκίνημα

Παρά την ατυχία του Naby Keita που τραυματίστηκε στην προθέρμανση και τελικά δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Reds που πήραν νωρίς το προβάδισμα. Ο Van Dijk έκανε τη βαθιά μπαλιά και βρήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Robertson, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Baldock, και έδωσε έτοιμο γκολ στον Salah ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0 στο 4′, πετυχαίνοντας το 10ο γκολ του στη φετινή Premier League.

Λογικό κι επόμενο ήταν να πάρει το momentum η Liverpool, που είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, όπως και τη συντριπτική κατοχή – έφτασε μέχρι και 75%.

Η ομάδα του Klopp πίεζε ψηλά και έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της αλλά ο Henderson της Sheffield με εντυπωσιακές επεμβάσεις κρατούσε το 1-0. Ο Salah προσπάθησε δύο φορές να τον νικήσει (11′, 30′) αλλά ισάριθμες φορές αυτός είπε όχι με τρομερές αποκρούσεις.

Παρά το γκολ που δέχτηκαν, οι «λεπίδες» έκαναν καλή δουλειά ανασταλτικά, έκλειναν σωστά τους χώρους και δεν επέτρεπαν στους Reds να δημιουργήσουν κάποια άλλη αξιόλογη φάση μέχρι την ανάπαυλα.


«Καθάρισε» ο Mane με το 11ο γκολ του φέτος στο πρωτάθλημα

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Liverpool έψαξε από νωρίς ακόμα ένα γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο 47′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Robertson, ο Mane έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Ίδια κατάληξη είχε και το φαλτσαριστό σουτ του Firmino δέκα λεπτά αργότερα.

Οι Reds βρήκαν το δεύτερο γκολ λίγο αργότερα. Σε μια ταχύτατη αντεπίθεση, ο Mane ξεχύθηκε στην άμυνα της Sheffield, συνεργάστηκε υπέροχα με τον Salah ο οποίος του έβγαλε τρομερή κάθετη, κι ο Σενεγαλέζος με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-0 στο 65′.

Γκολ νούμερο 11 για τον Sadio Mane στο φετινό πρωτάθλημα, που είναι ο πρώτος σκόρερ της Liverpool.

Η Liverpool συνέχιζε να κυκλοφορεί την μπάλα με χαρακτηριστική άνεση και είχε ακόμα δύο καλές στιγμές για να σκοράρει αλλά και πάλι ο Henderson της Sheffield ήταν εκεί. Στο 69′ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Salah και στο 74′ αντέδρασε σωστά στο πλασέ του Mane από τα αριστερά.

Η Sheffield είχε τεράστια ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά ο McBurnie δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία μετά από το γύρισμα του O’ Connell, με αποτέλεσμα ο Alisson να προλάβει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο 16χρονος Harvey Elliott πέρασε στο παιχνίδι και έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα. Μια ξεχωριστή στιγμή για τον πιτσιρικά, ακόμα κι αν δεν πρόλαβε να αγγίξει ούτε μια φορά την μπάλα.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson (Lallana 88′); Henderson, Wijnaldum, Milner; Salah (Elliott 90+2′), Mane (Origi 78′), Firmino

Sheffield United: Henderson; Basham, Egan, O’Connell; Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens; McGoldrick (Sharp 65′), Mousset (McBurnie 65′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *