Βασικά… να περάσει ο επόμενος | Liverpool – Arsenal 5-1: Match Review

Ο Νίκος Γιαμπολδάκης γράφει όσα συνέβησαν στο παραδοσιακό πια «5-1» μεταξύ Liverpool και Arsenal, σκορ που δίνει στη Liverpool ακόμα ένα τρίποντο και στους αντιπάλους της ηχηρή… σφαλιάρα.

Οι Reds του Klopp βλέπουν έναν-έναν τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου να πετούν βαθμούς δεξιά και αριστερά και αυτή τη φορά σειρά πήρε η Tottenham, που το απόγευμα του Σαββάτου υπέστη βαριά ανατροπή (1-3) από την Wolves! Νίκη στο «ντέρμπι» με την Arsenal θα έδινε στη Liverpool διαφορά 9 βαθμών από τους Λονδρέζους του Pochettino και 10 από την City που δοκιμάζεται (?) αύριο στην έδρα της Southampton.

Ωστόσο, οι 11 του Klopp σπατάλησαν το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα πιθανώς υπολογίζοντας και αυτοί τα παραπάνω βαθμολογικά σενάρια και είδαν την Arsenal να κλέβει μπάλες και να «χτυπά» στα πολλά διαθέσιμα κενά. Πρώτος ο Iwobi απείλησε με δυνατό σουτ στο 9ο λεπτό, με τον Alisson να παραχωρεί κόνρερ, για να έρθει τελικά το 0-1 δύο λεπτά αργότερα: η Liverpool κυκλοφόρησε υπομονετικά αλλά κλείστηκε και ο Lovren δοκίμασε να διώξει. Η Arsenal έκλεψε και έπιασε την δεξιά πλευρά της Liverpool στον ύπνο με τον Iwobi να περνά ωραία παράλληλη σέντρα στον Maitland-Niles και τον μικρό να σκοράρει εύκολα!

Πριν προλάβουν καλά καλά να ξεφυσήξουν βαθιά οι φίλοι της Liverpool, αναλογιζόμενοι το πώς θα γυρίσει το παιχνίδι, ο Roberto Firmino φρόντισε να το γυρίσει σε… προσωπικό πάρτι! Ο Βραζιλιάνος άσος, με τη βοήθεια και της τύχης, μετά από ωραία επίθεση των «κόκκινων», βρέθηκε μπροστά σε άδειο τέρμα και με no-look τελείωμα ισοφάρισε στο 14′. Δυο φάσεις μετά, έκλεψε την μπάλα και, «χορεύοντας» τους αντίπαλους αμυντικούς, έβαλε ίσως το ωραιότερο solo γκολ της καριέρας του για το 2-1 ενόψει πανζουρλισμού στο Anfield!

Η Liverpool πήρε την πρωτοβουλία, έγινε περισσότερο γρήγορη και πιεστική κρατώντας την ομάδα του Emeri μακρυά από την περιοχή της. Τα πολλά λάθη του Fabinho κάλυπταν με την επιβλητική τους παρουσία Wijnaldum και Firmino, ενώ ο Mane προσπερνούσε εύκολα όσους αμυντικούς έβλεπε μπροστά του. Στο 32ο λεπτό, μετά από ένα από τα πολλά άσχημα κόρνερ του Alexander-Arnold, ο Robertson με μια 35άρα μπαλιά βρήκε υπέροχα τον Salah που με sdrop πάσα βρήκε τον Mane και του σέρβιρε έτοιμο γκολ για το 3-1!

Η Liverpool είχε κι άλλο, συνεχίζοντας ορεξάτη! Ο Alisson έπιασε την μπάλα σε μια έξοδο του στο 45′ και βρήκε με τρομερή μπαλιά τον Firmino στο κέντρο και πλάγια. Ο Βραζιλιάνος πέρασε κάθετη στον Salah που μπήκε μπροστά από τον Παπασταθόπουλο και πήρε το penalty! Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, νικώντας τον Leno και στέλνοντας τις ομάδες με 4-1 στα αποδυτήρια!

Στο δεύτερο μέρος, η Arsenal πήρε την κατοχή και προσπάθησε να φτιάξει παιχνίδι κόντρα στην κουρασμένη Liverpool, όμως η εικόνα της ήταν τουλάχιστον απογοητευτική, δεδομένου ότι έλειπαν βέβαια και σημαντικοί παίκτες από την μεσοεπιθετική γραμμή της, όπως ο Ozil και ο Mkhitaryan. Ο Klopp… ψιλιάστηκε την δουλειά και έβαλε τον Henderson στο παιχνίδι αντί του Mane, αλλάζοντας το αρχικό 4-2-3-1 σε 4-3-3 και κερδίζοντας σε τρεξίματα. Σχεδόν αμέσως, ο Kolasinac έκανε φάουλ-πέναλτι πάνω στον Lovren, ο Firmino χατ-τρικ από την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και το υπόλοιπο μισάωρο ήταν απλώς διαδικαστικό για τις δύο ομάδες.

Η Liverpool παραμένει αήττητη μετά από 20 παιχνίδια στην φετινή Premier League, τη μέρα που ο Roberto Firmino σκόραρε σε ματς πρωταθλήματος στο Anfield για πρώτη φορά μετά τις 14 Απριλίου! Τα λέμε το 2019, στο ματς της χρονιάς κόντρα στην Manchester City!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *