Ας μιλήσουμε για τον άνθρωπο Jürgen Klopp…

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστή η άσχημη είδηση ότι η μητέρα του Jürgen Klopp έφυγε από τη ζωή και το LiverpoolFans.gr γράφει για τον Γερμανό τεχνικό και το μεγαλείο του…

Σε μία δύσκολη αγωνιστική περίοδο για την Liverpool, στην οποία οι ήττες και οι τραυματισμοί έχουν ρίξει κατά πολύ την αυτοπεποίθηση του συλλόγου, ο Jürgen Klopp έπρεπε μέσα σε όλα αυτά να διαχειριστεί τον πραγματικό πόνο στην πραγματική ζωή.

Η μητέρα του, Elisabeth Klopp, σε ηλικία 81 ετών, έφυγε από τη ζωή στις 19 Ιανουαρίου του 2021. Μια είδηση που έγινε γνωστή 22 ολόκληρες μέρες μετά, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά το μεγαλείο ψυχής του Γερμανού τεχνικού της Liverpool.

O Jürgen Klopp, όλο αυτό το διάστημα, επέλεξε να το κρατήσει μέσα του. Να το περάσει μόνος του, χωρίς να το κάνει γνωστό στα Social Media, σε κανέναν δημοσιογράφο, πουθενά. Επέλεξε να βρίσκεται εκεί, στη γραμμή του πάγκου, να τα δίνει όλα και να ξεσπάει με αυτόν τον τρόπο. Να αγκαλιάζει τους ποδοσφαιριστές του, να μιλάει για εκείνους με τα καλύτερα λόγια και να συνεχίζει να κάνει τη δουλειά του σε μια τόσο δύσκολη στιγμή.

Επαγγελματίας και Άνθρωπος με το “Ε” και το “Α” κεφαλαία. Και μέσα σε όλα αυτά, στον πόνο και στην θλίψη του, δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Γερμανία για την κηδεία της μητέρας του, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς θα έπρεπε να μείνει σε υποχρεωτική καραντίνα επιστρέφοντας στη χώρα του.

Έχει μέσα του πίεση, έχει πόνο, έχει νεύρα, έχει στεναχώρια. Τα έχει όλα. Τα συναισθήματα του όμως μπορεί να τα διαχειριστεί σε τέτοιο σημείο που αποδεικνύει το μεγαλείο του. Και πώς μπορούμε όλοι εμείς να του ασκούμε τέτοια κριτική, όταν ο άνθρωπος θρηνεί εδώ και τρεις εβδομάδες τον χαμό της μητέρας του, μακριά από την πατρίδα του, μακριά από εκείνη;

Ο Jürgen Klopp τώρα είναι που χρειάζεται την στήριξη όλων. Τώρα είναι που το “You’ll Never Walk Alone” πρέπει να το εννοούμε σε κάθε του γράμμα, σε κάθε του λέξη. Γιατί ο Jürgen Klopp δεν θα περπατά ποτέ μόνος. Πάντα θα έχει την οικογένεια της Liverpool να του κρατά συντροφιά. Γιατί καλό το ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα, όμως στο τέλος της ημέρας σημασία έχει ο άνθρωπος και η ψυχή.

Jürgen, You’ll Never Walk Alone.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *