Οριστικό: Η «χρυσή τομή» για Elliott αγγίζει τις 4,3 εκ. λίρες με ποσοστό μεταπώλησης

Η Επιτροπή Αποζημιώσεων Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αποφάσισε οριστικά για τη διένεξη μεταξύ Fulham και Liverpool, αναφορικά με το καταβλητέο ποσό από τη δεύτερη προς την πρώτη για την απόκτηση του ανήλικου Harvey Elliott.

Στις 28 Ιουλίου, ο Harvey Elliott υπέγραψε για τη Liverpool, σε ηλικία 16 ετών, έχοντας ήδη καταγράψει συμμετοχή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Fulham.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή μεταγραφής ανηλίκων και ποδοσφαιριστών Κ21 μεταξύ ομάδων της Αγγλίας, κάθε πλευρά προτείνει το ποσό που θεωρεί πως πρέπει να καταβληθεί, και αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε η διένεξη μεταφέρεται στην Επιτροπή Αποζημιώσεων Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Η Liverpool πρότεινε την καταβολή 750.000 λιρών και η Fulham αξίωνε περί τις 10 εκατομμύρια λίρες. Η τακτική των άκρων ποσών είναι συχνή σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε καμία από τις δύο ομάδες να μην πέσει «θύμα» μιας υπερβολικά χαμηλής ή υψηλής αντίστοιχα κοστολόγησης του παίκτη.

Έτσι, η ΕΑΕΠ ανέλαβε και την υπόθεση του Elliott, αποφασίζοντας τα παρακάτω:

Η Liverpool οφείλει να καταβάλει 1,2εκ. λίρες για την απόκτηση του νεαρού winger, επιπλέον 500.000 λίρες όταν αυτός θα υπογράψει δύο επαγγελματικά συμβόλαια και 2,6 εκ. λίρες ακόμη (συνολικά δηλαδή ως τις 4,3 εκ. λίρες) ως bonus συμμετοχών.

Μάλιστα, η Fulham διατηρεί 20% ποσοστό επί οποιασδήποτε μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.

photo credits: liverpoolfc.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *