Απόρθητο κάστρο το Anfield | Liverpool 2-1 Tottenham: Match Review

Παρότι βρέθηκε πίσω από το πρώτο λεπτό, η Liverpool με γκολ των Henderson και Salah νίκησε 2-1 την Tottenham (και τον Gazzaniga) στο Anfield και πήγε ξανά τη διαφορά από τη Manchester City στους 6 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 30/10 (21:30 – Novasports 4 HD) με την Arsenal στο Anfield για τη φάση των 16 του League Cup.

10η αγων. Premier League

Κυνηγούσε το σκορ από το πρώτο λεπτό.

Η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στα δίχτυα.

Αλλά όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν.

Η Liverpool ξέρει από αυτά.

Η Liverpool δέχτηκε νωρίς γκολ από την Tottenham βρήκε μπροστά της τον Gazzaniga που έπιανε τα άπιαστα αλλά κατάφερε να γυρίσει το σκορ και να πάρει σπουδαία νίκη με 2-1 στο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής, παραμένοντας αήττητη στο πρωτάθλημα με 28 βαθμούς, στο +6 από την πρωταθλήτρια Manchester City.

Ο Kane άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση του αγώνα αλλά ο Henderson ισοφάρισε και ο Salah από το σημείο του πέναλτι έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

«Παγωμάρα» από πολύ νωρίς στο Anfield, κέρβερος ο Gazzaniga

Το χειρότερο ξεκίνημα που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στο ντέρμπι για τη Liverpool ήταν να προηγηθεί η Tottenham. Κι έτσι έγινε.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Sissoko πήρε την μπάλα από τον Henderson στη μεσαία γραμμή, πέρασε άλλους δύο παίκτες της Liverpool και έδωσε στον Son ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στο κεφάλι του Lovren και να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Allison. Ωστόσο, στη συνέχεια της φάσης, ο Kane πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 0-1.

Το Anfield πάγωσε απότομα και η Liverpool έπρεπε να αντιδράσει άμεσα. Κάτι που αντιλήφθηκαν άπαντες και άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Ήρθαν και οι ευκαιρίες αλλά δυστυχώς για τους Reds, ο Gazzaniga ήταν απροσπέλαστος και κατέβασε… ρολά στο πρώτο μέρος, πραγματοποιώντας απίθανες αποκρούσεις.

Πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήταν στο 21′ με τον Salah να σουτάρει και τον Gazzaniga να μπλοκάρει εύκολα, ενώ τρία λεπτά αργότερα, η Tottenham έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Eriksen να κάνει το διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, με τον Kane να μην προλαβαίνει να βάλει το πόδι του για να τη στείλει στα δίχτυα.

Αλλά αυτό που ακολούθησε με τις επεμβάσεις του Gazzaniga δεν είχε προηγούμενο…

Απέκρουσε το τρομερό σουτ του Salah στο 27′ και στη συνέχεια το κοντινό σουτ του Firmino. Απέκρουσε την κεφαλιά του Van Dijk στο 29′. Απέκρουσε και τη σουτάρα του Alexander-Arnold στο 30′. Τρεις απίθανες και σωτήριες επεμβάσεις σε διάστημα τριών λεπτών κι έτσι δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο πρώτο μέρος η Liverpool.

Henderson, Salah και… ανατροπή!

Η ομάδα του Klopp πίεσε την Tottenham από το ξεκίνημα της επανάληψης αλλά ο Gazzaniga συνέχισε το… κρεσέντο του και στο 47′ καθώς απέκρουσεσε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Firmino.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Tottenham έχασε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της όταν ο Son βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον Alisson αλλά το δυνατό σουτ που έκανε από πλάγια θέση, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Και όπως γίνεται συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν χάνεις τέτοιες σπουδαίες ευκαιρίες, δέχεσαι γκολ.

Στο 52′ βρέθηκε άνθρωπος να νικήσει τον Gazzaniga κι αυτός ήταν ο Henderson, ο οποίος πήρε ωραία μπαλιά από τον Fabinho κι ο Άγγλος μέσος ντύθηκε… δεξιός εξτρέμ και έκανε με το αριστερό το 1-1.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Hendo στο Anfield από τον Δεκέμβριο του 2015 απέναντι στην West Brom… 1414 μέρες μετά!

Λίγο έλειψε να γίνει και η ανατροπή πέντε λεπτά αργότερα αλλά ο Gazzaniga σταμάτησε από κοντά τον Firmino. Η ανατροπή όμως θα γινόταν γιατί η Liverpool συνέχιζε να πιέζει και να ψάχνει εναγωνίως το δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε σε… κουτί δώρου.

Ο Mane προσπαθεί να πάρει την μπάλα από τον Aurier στην περιοχή της Tottenham, αλλά ο Ιβοριανός δεξιός μπακ, προσπαθώντας να διώξει την μπάλα, πέτυχε το πόδι του Mane και ο Taylor έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Salah να ευστοχεί για το 2-1 και την ολική ανατροπή στο παιχνίδι.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν άκρως δραματικό. Η Tottenham δεν τα παράτησε, πίεσε για την ισοφάριση και είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά.

Ο Rose στο 89′ σούταρε εντός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά, στο 92′ ο Allison μπλόκαρε το σουτ του Son και στην τελευταία φάση του ματς, στο 94′ πάλι ο Allison έσωσε την ομάδα του και μπλόκαρε και την κεφαλιά του Alderweireld, κρατώντας το 2-1 και μια σπουδαία νίκη για τους Reds!

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum (Milner 77′); Salah (Gomez 85′), Mane, Firmino (Origi 90+3′)

Tottenham: Gazzaniga; Aurier (Moura 84′), Sanchez, Alderweireld, Rose; Sissoko, Winks (Ndombele 63′); Son, Alli, Eriksen (Lo Celso 88′); Kane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *