Phillips: «Προσπαθώ να είμαι προσγειωμένος και προσηλωμένος για τη συνέχεια»

Ο Nathaniel Phillips επέστρεψε στη Liverpool προσγειωμένος, παρά το γεγονός ότι έλαβε αρκετά θετικά σχόλια για τις εμφανίσεις του προς το τέλος της περασμένης σεζόν.

Ο κεντρικός αμυντικός έπαιξε καθοριστικό ρόλο βοηθώντας τους Reds να εξασφαλίσουν το Champions League για την επερχόμενη σεζόν, ξεκινώντας εννέα από τους 11 τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος της σεζόν 2020-21 καθοδόν προς την τρίτη θέση.

Η ευκαιρία του προέκυψε λόγω μακροχρόνιων τραυματισμών των Virgil van Dijk, Joe Gomez και Joel Matip, οι οποίοι έκτοτε έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις για την προετοιμασία.

Ερωτηθείς αν είχε την ευκαιρία να σκεφτεί για τα επιτεύγματά του την τελευταία περίοδο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Phillips είπε στο Liverpoolfc.com: «Λίγο.

«Αλλά ήμουν πάντα ο ίδιος στο ότι δεν μου αρέσει να το σκέφτομαι πολύ ή να το παίρνω πάνω μου πολύ – τα θετικά και τα αρνητικά – επειδή δεν θέλεις να παρασυρθείς με τον εαυτό σου και να αρχίσεις να εφησυχάζεις ή, δεν ξέρω, να πιστεύεις ότι ακούς γύρω σου.

«Είναι το ίδιο με τυχόν κακά παιχνίδια ή αρνητικά σχόλια, δεν θέλεις να επικεντρωθείς σε αυτά και να απογοητευτείς.

«Πρέπει απλώς να μείνεις προσγειωμένος, κάτι που πάντα προσπαθούσα να κάνω».

Δείτε τι είχε να πει στο liverpoolfc.com:

3 εβδομάδες έχουν περάσει, πως νιώθεις;

«Ναι, καλά. Προφανώς δουλεύουμε σκληρά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Ήταν έντονο, αλλά φαίνεται ότι όλα τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση, νιώθω και εγώ σε καλή κατάσταση. Απλώς απολαμβάνουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, να είμαστε σε καλή κατάσταση και να πλησιάζουμε προς τη σεζόν».

Πώς αντιμετωπίζεις την πρόκληση των τεσσάρων εβδομάδων μακριά; Είναι ίσως το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχουν λείψει τα παιδιά που δεν συμμετείχαν σε μεγάλο τουρνουά…

«Κατά μία έννοια, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να αφιερώσεις σωστά τον χρόνο σου, αλλά είναι απλώς μέρος της δουλειάς και μέρος του προγράμματος προπόνησης, να προσπαθείς να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση. Όπως είπα στη συνέντευξή μου πριν από λίγες εβδομάδες όταν ήρθαμε για πρώτη φορά εδώ, τρεφόμαστε όλη την ώρα με όλα τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε ενδεχομένως να έχετε και φροντίζοντας να είμαστε στα υψηλότερα επίπεδα. Σε φέρνει σε καλή κατάσταση και έτοιμο να ξεκινήσει η σεζόν».

Είναι αυτή η περίοδος η καλύτερη που έχεις νιώσει σαν επαγγελματίας;

«Θα έλεγα σίγουρα από τις καλύτερες. Θέλεις πάντα να φέρεις τον εαυτό σου στην καλύτερη δυνατή φόρμα μετά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια μιας προετοιμασίας, ώστε να μπαίνεις στην σεζόν με καλή ψυχολογία. Είναι απλώς μια περίπτωση διατήρησης των υψηλών standards, κάτι που νομίζω ότι κάνουν όλα τα παιδιά».

Η προφανής πρόκληση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν ότι ήξερες ότι επρόκειτο να επιστρέψουν ο Joe, ο Virgil και ο Joel…

«Αυτό δεν είναι κάτι νέο στο ποδόσφαιρο, έχεις πάντα υψηλό ανταγωνισμό για μια θέση. Προφανώς με τα παιδιά να επιστρέφουν και να τους βλέπουμε να παίζουν ξανά, είναι ωραίο να τους έχεις πίσω και να μπορείς να προσπαθείς να μάθεις πράγματα από αυτούς, όπως συνήθιζα πάντα και προσπαθώ να μαθαίνω από τα παιχνίδια τους όταν τους βλέπεις στην προπόνηση».

Έτσι το επεξεργάζεσαι – είσαι μέρος μιας ομάδας και μπορείς να μάθεις από αυτούς;

«Πρέπει να το δεις ως ευκαιρία. Είναι τρεις από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο – θα έπρεπε να ήσουν αφελής αν δεν εκμεταλλευόσουν αυτήν την ευκαιρία να προσπαθήσεις να μάθεις καινούργια πράγματα μόνος σου και να προσπαθήσεις να μάθεις πράγματα από το παιχνίδι τους».

Η Hertha στον ορίζοντα – όλα μοιάζουν σαν να πλησιάζουν λίγο…

«Ναι, ισχύει. Το πρώτο παιχνίδι, τα δύο πρώτα παιχνίδια μόλις επιστρέφεις στον ρυθμό, συνηθίζεις να παίζεις ξανά παιχνίδια. Καθώς τα παιχνίδια προχωρούν, έχει να κάνει περισσότερο με το να δίνεις παραστάσεις και να δείχνεις στοιχεία σε περισσότερες καταστάσεις πραγμάτων που θέλεις να βλέπεις τη σεζόν. Αυτό θα στοχεύσουμε να κάνουμε ξανά για να αναδείξουμε τις αρχές μας και τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε την ερχόμενη σεζόν».

Αισθάνεστε ότι είστε όλοι κοντά σε πλήρη φυσική κατάσταση ξανά;

«Νομίζω ναι, τώρα που αυτές οι πρώτες εβδομάδες έχουν φύγει όπου ανακτάς τη φυσική σου κατάσταση και συνηθίζεις στην υψηλή ένταση μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, προσαρμόζεις το σώμα σου. Μόλις γίνει και αυτό, είσαι κάπως πιο έτοιμος για να προχωρήσεις και θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτό που έχεις αναπτύξει αυτές τις λίγες εβδομάδες, που αισθάνεσαι σωματικά έτοιμος. Τότε απλά θέλεις να αρχίσουν τα παιχνίδια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *