Milner: «Νιώθω αρκετά καλά για να είμαι ειλικρινής»

Ο υπαρχηγός της Liverpool ετοιμάζεται για την σεζόν 2021-22 ως μέρος μιας ομάδας 34 ατόμων που έχει ταξιδέψει σε προπονητική βάση στο Salzburg της Αυστρίας.

Και, ως συνήθως, ακολουθεί τη διαδικασία με μια σταθερή δέσμευση ως το μεγαλύτερο ηλικιακά μέλος της ομάδας του Jürgen Klopp.

«Όχι πολύ άσχημα για να είμαι δίκαιος, νιώθω αρκετά καλά», είπε ο Milner με χαμόγελο, αφού κάθισε με το Liverpoolfc.com στο ξενοδοχείο της ομάδας και του ζητήθηκε να αξιολογήσει τα αρχικά στάδια της 20ής του προετοιμασίας.

«Είναι καλό να επιστρέφεις με τα παιδιά. Προφανώς ο χρόνος που ξοδεύουμε μαζί, οι σχέσεις που χτίζετε και τα πράγματα που περνάτε, τα σκαμπανεβάσματα ως ένα σύνολο – όταν δεν είστε μαζί απολαμβάνεις τις διακοπές σου, αλλά όταν επιστρέφεις συνειδητοποιείς πόσο σου λείπουν και είναι καλό που είμαστε ξανά μαζί.

«Οι προπονήσεις ήταν υπέροχες, [υπήρξαν] λίγο από όλα εκεί. Προφανώς, πολλή σκληρή δουλειά, αλλά απλώς δουλεύουμε σε πράγματα που ίσως θέλουμε να βελτιώσουμε στην επόμενη σεζόν και με μεγάλη έμφαση σε αυτά τα πράγματα».

Δείτε αναλυτικά τι άλλο είχε να δηλώσει ο James Milner:

Το να ξεκινάς την 20ή σου σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο είναι πραγματικά απίστευτο- είναι κάτι που έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου να σκεφτεί ή είναι απλώς δουλειά ως συνήθως για εσένα;

«Όχι ακόμα, νομίζω ότι είναι πιθανώς πράγματα που σκέφτεστε όταν τελειώσετε. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή θέλω απλώς να το ξεπεράσω και να συνεχίσω να πιέζω πραγματικά, αλλά έχω δουλέψει σκληρά για να προσπαθήσω να παραμείνω σε φόρμα και στην off-season έχει να κάνει με το να βρίσκεις την ισορροπία στο να έχεις την κατάλληλη περίοδο ξεκούρασης, αλλά νομίζω ότι στην ηλικία μου αν σταματήσεις για πάρα πολύ καιρό πιθανότατα δεν θα μπορείς να συνεχίσεις ξανά! Επομένως, είναι σημαντικό να συνεχίσεις και να πιέζεις και να το απολαμβάνεις. Αυτό είναι το πράγμα, θέλεις να είσαι ακόμη σε θέση να ωθήσεις τον εαυτό σου και να έχεις τη νοοτροπία να θέλεις να το κάνεις και το απολαμβάνεις και αισθάνεσαι μέρος σε κάτι, και έτσι ακριβώς αισθάνομαι».

Έχεις μια θρυλική φήμη όσον αφορά τις εργομετρικές εξετάσεις – πώς πήγε φέτος; Ήταν μια καυτή μέρα εδώ τη Δευτέρα, έτσι δεν είναι…

«Ναι, ήταν! [Ήταν η] πρώτη μέρα πίσω, αλλά ήταν φέτος στο μέγιστο, οπότε δεν ήταν πολύ κακό. Όλοι ήμασταν στο ίδιο επίπεδο, έτσι ήταν άνετο θα έλεγα. Ήταν ένα καλό σημείο εκκίνησης, λίγο επώδυνο, αλλά τίποτα υπερβολικό. Άρα ήταν ωραίο να το κάνουμε».

Είμαστε αρκετές μέρες στο training camp εδώ στην Αυστρία. Είσαι στον απαιτούμενο ρυθμό της προετοιμασίας και αισθάνεσαι ήδη τα οφέλη από την άποψη της φυσικής σου κατάστασης;

«Ναι, νομίζω προφανώς όπως είπα ότι δουλεύεις και μόνος σου όταν τελειώνει η σεζόν, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να σε προετοιμάζει για τις συνεχείς προπονήσεις, την καθημερινή [ρουτίνα]. Είναι μια μεγάλη προετοιμασία, δεν κοιτάζω πολύ μπροστά και μετράω τις μέρες αν θέλετε, μετράω τις προπονήσεις. Έχουμε πολλές διπλές [συνεδρίες] και τέτοια πράγματα, οπότε κάνεις την πρωινή προπόνηση, γεμίζεις με καύσιμα και ξεκινάς ξανά. Είναι αρκετά βραχυπρόθεσμη σκέψη, αλλά κάθε συνεδρία είναι πολύ σημαντική και οι προπονητές είναι προφανώς εξαιρετικοί σε ότι χρειάζονται: να το συνδυάσουν [και] να το κρατήσουν ενδιαφέρον, αλλά με μεγάλη έμφαση στα πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε και να πάρουμε σε αυτό το έτος. Επομένως, είναι προφανώς σημαντικό να λαμβάνουμε αυτό το μήνυμα και να κάνουμε τη δουλειά τώρα, ώστε να είναι δευτερεύουσας φύσης για εμάς και δεν είναι κάτι που πρέπει να ζητηθεί ή κάτι που σκεφτόμαστε συνειδητά μόλις φτάσουμε στην ημέρα του παιχνιδιού θα βγαίνει αυτόματα».

Έχουμε δει τον Joe Gomez, τον Joel Matip και τον Virgil van Dijk να συμμετέχουν και σε ομαδικές προπονήσεις – πόση ώθηση σας έδωσε η επιστροφή τους στην προπόνηση;

«Ναι, καταπληκτικό. Όπως λέω, είναι υπέροχο να επιστρέφω ανάμεσα στα αγόρια, αλλά είναι υπέροχο να έχουμε και τα παιδιά που μας έλειψαν τόσο πολύ πέρυσι. Είναι προφανώς μεγάλο κομμάτι της ομάδας στο γήπεδο αλλά και εκτός γηπέδου: μεγάλοι χαρακτήρες, σπουδαίοι άνθρωποι για να τους έχεις στην ομάδα και γενικά σαν άνθρωποι και γνωρίζοντας τι σπουδαία παιδιά είναι, είναι υπέροχο να τους έχουμε μαζί μας πίσω και να είναι χαρούμενοι. Προφανώς, κάθε ποδοσφαιριστής θέλει απλώς να παίξει ποδόσφαιρο, οπότε είμαστε τυχεροί, ή αρκετά άτυχοι θα πρέπει να πούμε, να τους παρακολουθούμε να περνούν από αυτό πίσω από τα παρασκήνια και να βλέπουν τις ώρες που έχουν βάλει, και τη σκληρή δουλειά, και προπονήσεις με βάρη και τις μεγάλες ημέρες. Ξέρεις, ο καθένας έχει σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία του μετά από έναν τραυματισμό, αλλά νιώθεις περήφανος που τους βλέπεις να επιστρέφουν στο γήπεδο και απλά χαίρομαι για αυτούς, γιατί ξέρεις πόσο δύσκολο ήταν, αλλά πόσο σκληρή δουλειά έκαναν. Φαίνονται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι έτοιμοι».

Μόλις ανέφερες πόσο σημαντικοί είναι και εκτός γηπέδου όσο και εντός φυσικά. Είναι σχεδόν εξίσου καλό το να είναι ανάμεσα στην ομάδα και στο ξενοδοχείο, όπως και να τους έχουμε στις προπονήσεις ξανά;

«Ναι, και τα δύο. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για αυτούς να επιστρέψουν ανάμεσα στην ομάδα και να νιώσουν μέρος αυτής γιατί προφανώς αυτός είναι ένας στόχος όταν τραυματίζονται οι άνθρωποι: προσπαθείτε να τους κρατήσετε να αισθάνονται μέρος του συνόλου αλλά δεν είναι εύκολο, δεν αισθάνονται μέρος αυτού ότι και να κάνεις και τέτοια πράγματα. Επομένως, αυτό το training camp είναι ιδανικό για αυτό, επιστρέφοντας στον ρυθμό της προπόνησης, αλλά [επίσης]και το να είναι ανάμεσα στην ομάδα και είναι υπέροχο για εμάς να έχουμε αυτές τις προσωπικότητες, έτσι λειτουργεί και με τους δύο τρόπους. Είναι μεγάλα μέρη αυτού που έχουμε επιτύχει τα τελευταία χρόνια και το τι θα κάνουμε στο μέλλον».

Είναι η πρώτη εβδομάδα του Ibrahima Konate ως παίκτης της Liverpool. Πώς έχει προσαρμοστεί;

«Πολύ καλά. Σίγουρα μοιάζει με κεντρικό αμυντικό! Είναι προφανώς πολύ δυνατός, είναι καλός με την μπάλα, πολύ καλός αμυντικός. Δεν τον έχω δει πολύ στην προπόνηση, αλλά μερικά πράγματα που έχει κάνει ξεχωρίζουν. Είναι μια περίεργη κατάσταση: προφανώς ερχόμαστε από μια σεζόν που δεν είχαμε κεντρικούς αμυντικούς και τώρα έχουμε κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς παντού! Είναι φανταστικό. Ο Nat [Phillips] είναι προφανώς εδώ και ο Davo [Ben Davies], ο Rhysy [Williams] προφανώς και όλοι οι τύποι εκεί – είναι ένα εξαιρετικό επίπεδο στο κέντρο της άμυνας που έχουμε με όλους να ωθούν ο ένας τον άλλον και αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε».

Ο Pep Lijnders κάνει ένα ημερολόγιο για το Liverpoolfc.com κατά τη διάρκεια του training camp και η συμβουλή του προς τον Konate ήταν: «Απλώς άκουσε τον James Milner και όλα θα πάνε καλά!» Τι έχεις να πεις για αυτό;

«Λοιπόν, η πρώτη πρόκληση είναι πιθανώς να με καταλάβει – ξέρω ότι πιθανώς δεν είμαι ένας από τους ευκολότερους αγγλόφωνους για να καταλάβεις, οπότε αν μπορεί να με καταλάβει, αυτή είναι μια αρχή! Νομίζω προφανώς για εμάς, όπως είπα και πριν, οι χαρακτήρες που έχουμε στην ομάδα είναι τόσο σημαντικοί. Έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους με τόσο υπέροχους χαρακτήρες και το ομαδικό πνεύμα, νομίζω ότι αυτό είναι ένα πράγμα που κάναμε πολύ καλά στο παρελθόν, όλοι βοηθούν τις νέες μεταγραφές να προσαρμοστούν και όσο πιο γρήγορα αισθάνονται άνετα και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν τόσο πιο γρήγορα θα παίξουν το καλύτερο ποδόσφαιρό τους. Το έχουμε δει με τον Virg, όταν ήρθε στη μέση της σεζόν και πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε και αυτό ήταν πίστωση για τον προπονητή προφανώς και όλους τους προπονητές που έχουμε εδώ, αλλά και τα παιδιά στα αποδυτήρια που τον έκαναν να νιώσει άνετα αμέσως. Αυτό είναι το ιδανικό για αυτά τα ταξίδια. Προφανώς, είμαστε μακριά πολύ, αλλά όταν βρίσκεστε εδώ για ένα μήνα, μάλλον ισοδυναμεί με το να επιστρέψουμε στο AXA, να μπαίνεις και να βγαίνεις κάθε μέρα, έξι μήνες πραγματικά, με το χρόνο που περνάτε μαζί. Έτσι είναι και αυτά τα training camps ιδανικά και είναι καλός παίκτης. Είναι πολύ καλός παίκτης και είναι ακόμα νέος, οπότε θα γίνει όλο και καλύτερος με προφανώς τη βοήθεια του προπονητή και των προπονητών αλλά και των παικτών γύρω του».

Μιλήσαμε με τον Owen Beck πριν από λίγες μέρες και σε ονομάτισε ως κάποιο που βοηθά τους νεαρούς παίκτες με σωστές συμβουλές στην προπόνηση. Το βλέπεις αυτό ως σημαντικό κομμάτι του ρόλου που έχεις σαν πιο μεγάλος, να βοηθήσεις τους νέους που είναι εδώ, επειδή είναι μια πολύ μικτή ομάδα όσον αφορά τις ηλικίες και την εμπειρία, έτσι δεν είναι;

«Ναι είναι και νομίζω ότι είναι μια υπέροχη στιγμή για τους νέους. Περιμένουμε προφανώς να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι παίκτες και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να είναι εδώ και να μάθουν ότι μπορούν, αλλά [επίσης] βάζουν έναν δείκτη. Θα είναι εδώ για να δείξουν πράγματα στον προπονητή αν θέλεις και να πουν, «Είμαστε έτοιμοι για αυτό το βήμα και [να] γίνουμε ένα μεγάλο μέρος αυτής της ομάδας». Έτσι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτούς. Είναι φανταστικοί παίκτες, προφανώς, αλλιώς δεν θα ήταν εδώ και έχουμε προπονηθεί με όλους τους τον περασμένο χρόνο ούτως ή άλλως, αλλά όπως λέω, είναι η ευκαιρία τους να βάλουν αυτή τη σφραγίδα και να πουν ότι θέλουν να είναι μαζί μας όλο το χρόνο. Προφανώς, πέρασα και εγώ από αυτό το στάδιο και ξέρω πώς είναι και όλοι οι μεγαλύτεροι ήταν εκεί, οπότε ξέρουν τι βοήθησε όταν ήταν νεότεροι, και πρόκειται για να τους βοηθήσουν να κάνουν αυτό το βήμα και να νιώσουν άνετα και να τους κάνουν να νιώσουν ότι ανήκουν στην ομάδα, αλλά κάνοντας τους να ξέρουν ποια είναι τα πρότυπα και τους βοηθούν να μην κάνουν λάθη που έχω κάνει ή άλλοι παίκτες έχουν κάνει. Αυτό είναι το κλειδί: όλοι κάνουμε λάθη, αλλά είναι [να] βεβαιωθείτε ότι κάνετε αυτό το λάθος μόνο μία φορά και να μάθετε από αυτό. Αν λοιπόν μπορούν να μάθουν από τα λάθη μου προτού τα κάνουν και αυτό τους βοηθά, ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και να συνεχίζουν να γίνονται όλο και καλύτεροι γιατί [σχετικά με] τη νοοτροπία και την ικανότητα – δεν υπάρχει αμφιβολία με τους νεότερους παίκτες μας».

Τέλος, τελειώσατε την περασμένη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο μπαίνοντας στην τετράδα και όπως έχουμε συζητήσει, υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παίκτες που επιστρέφουν στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση, οπότε πιστεύεις ότι η βάση υπάρχει για να κάνει την επόμενη σεζόν ξεχωριστή;

«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό να αποκτήσουμε τη βάση. Όπως είπα, στην προπόνηση ξέρουμε πού θέλουμε να βελτιωθούμε και πού μπορούμε να βελτιωθούμε, νομίζω ότι πρόκειται για τη διαδικασία αυτή τη στιγμή και δεν κοιτάμε πολύ μπροστά. Ξέρουμε τι θέλουμε να πετύχουμε στη σεζόν, ξέρουμε τι προσδοκίες υπάρχουν, θέλουμε να κερδίσουμε τρόπαια – αυτός είναι προφανώς πάντα ο στόχος. Αλλά νομίζω ότι αυτή η περίοδος είναι σημαντική. Να το ξεπεράσετε χωρίς τραυματισμούς, να βεβαιωθείτε ότι οι παίκτες είναι σε καλή φυσική κατάσταση και να αισθανθεί η ομάδα ξανά έτοιμη και ότι ο ρυθμός που προφανώς χάνεις όταν έχει τελειώσει η σεζόν προφανώς με τις αλλαγές που είχαμε όλη την περασμένη σεζόν με τους τραυματισμούς και τα σκαμπανεβάσματα να μην ξαναγίνει. Αυτά είναι όλα ένα κομμάτι, αλλά είμαι σίγουρος ότι μάθαμε περισσότερα την περασμένη σεζόν από ότι στις δύο ή τρεις σεζόν πριν από αυτό και αυτό είναι θετικό. Ένα μεγάλο θετικό είναι πώς τελειώσαμε τη σεζόν και ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε αυτήν την ώθηση από πέρυσι. Προς το παρόν, πρόκειται μόνο για τον ρυθμό μας και το να είμαστε πανέτοιμοι όταν αρχίσουν τα παιχνίδια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *