Klopp: «Το χειρότερο παιχνίδι στην καριέρα μου»

Απολύτως ειλικρινής ήταν ο Jurgen Klopp, σχετικά με την εμφάνιση της ομάδας του, στην ήττα της Liverpool από τη Brighton me 3-0.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν κατά κράτος, σκοράροντας και τα 3 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Solly March(x2) και Danny Welbeck, να χρήζονται σκόρερ.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για το αποτέλεσμα και την εμφάνιση της Liverpool…

«Συγχαρητήρια στη Brighton, έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Νομίζω ότι σε ορισμένες στιγμές το κάναμε πολύ εύκολο για αυτούς, αλλά συνολικά η Brighton έπαιξε ποδόσφαιρο, ενώ εμείς όχι. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά με λίγο διαφορετική οργάνωση. Πίστευα ότι θα δουλέψει αρκετά καλά – υπήρχαν στιγμές όπου δούλεψε και τους πιέσαμε, αλλά όταν κερδίζαμε τη μπάλα, τη χάναμε πολύ εύκολα. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα, οπότε ότι momentum πηγαίναμε να χτίσουμε, το χάναμε. Η Brighton ήταν καλύτερη όλο το 90λεπτο, αλλά το πρώτο ημίχρονο ήταν 0-0, οπότε μας επιτρεπόταν να μην κάνουμε ένα καλό ημίχρονο, ας το πούμε έτσι, αλλά μετά το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ήμασταν πίσω στο σκορ με 1-0 και ήταν ήδη ξεκάθαρο ότι η μία ομάδα είναι έτοιμη να κάνει ένα ωραίο παιχνίδι ενώ η άλλη πάλευε με τον εαυτό της για να βγάλει κάτι στο παιχνίδι. Οπότε, μετά ήταν η χειρότερη αρχή στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό το είδαν όλοι. Τα προβλήματα είναι τα ίδια όπως την προηγούμενη εβδομάδα: δεν κερδίζουμε σημαντικές μονομαχίες και δίνουμε τη μπάλα πολύ εύκολα. Είναι δύσκολο έτσι να οργανώσεις την προστασία όταν χάνεις την κατοχή σε σημεία που δεν πρέπει, δεν είναι εύκολο. Είναι ξεκάθαρα δική μου η ευθύνη επειδή είχα μια ιδέα με μια διαφορετική προσέγγιση και δε δούλεψε. Οπότε ζητώ συγγνώμη».

Για το αν νιώθει ότι η ομάδα κατάλαβε τις οδηγίες πριν το παιχνίδι…

«Αυτήν την εβδομάδα έτσι φαινόταν, για να είμαι ειλικρινής. Το να το δείξεις στο γήπεδο βέβαια είναι κάτι τελείως διαφορετικό…παίζαμε με μια ομάδα που έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και χρειαζόταν να έχουμε σημαντικές στιγμές για να πετύχουμε γκολ. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες για να κάνουμε το 2-1, αλλά δεν υπήρχε καμία στιγμή μέσα στο παιχνίδι που να μας έκανε να ελπίζουμε για κάτι διαφορετικό. Μετά έρχεται η αμφιβολία και από εκεί και μετά είναι άσχημο να το βλέπεις, για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που φορούσαν φανέλα της Brighton τον απήλαυσαν, και είμαι σίγουρος ότι άνθρωποι με φανέλα της Liverpool δεν το χάρηκαν καθόλου. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου με άκουσαν, αλλά ξέρω ότι αυτό δε φάνηκε καθόλου, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα».

Για το γεγονός ότι πήγε να απολογηθεί στο τέλος του παιχνιδιού, στον κόσμο της ομάδας…

«Νομίζω ότι ήταν φανταστικοί, για να είμαι ειλικρινής. Κατάλαβαν ότι δεν ήταν η μέρα μας και πάλι έδειξαν ότι είναι πραγματικοί φίλαθλοι. Αυτός ήταν ο τρόπος μου να πω ευχαριστώ που είναι δίπλα μας».

Για το γεγονός ότι έκανε 4 αλλαγές την ίδια στιγμή και αν το έχει ξανακάνει…

«Δε μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό, μόλις πρόσφατα άλλαξε αυτό, από τότε που μπήκαν οι 5 αλλαγές. Αλλά 3 αλλαγές μαζί έχω κάνει. Οπότε είχε να κάνει με φρέσκα πόδια, και με το γεγονός ότι είχαμε δεχθεί κάποιες κίτρινες κάρτες και υπήρχε απογοήτευση, οπότε δεν ήθελα να δεχθούμε κόκκινη και να γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Ήταν ξεκάθαρο, και δεν έχει κανένα νόημα να το σχολιάσω, αλλά ήταν απαραίτητο να παίξουμε ποδόσφαιρο. Οπότε είχαμε παίκτες στον πάγκο και είπαμε να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό, βέβαια στο τέλος τίποτα δε λειτούργησε. Αλλά νομίζω ότι στις μικρές στιγμές, ο καθένας μπορούσε να δει ότι θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα από ότι τελικά δημιουργήσαμε. Υπήρχε μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, όπου μετά από 2-3 πάσες, ο αμυντικός τους έφτασε στη μπάλα, αλλά αν δεν προλάβαινε, ο Cody θα έβγαινε μόνος του. Οπότε δεν το είχαμε αυτό και δεν περιμένω από να θυμάται καλές στιγμές από το παιχνίδι μας. Αυτό που θυμάμαι είναι τετ α τετ της Brighton, ή να πιέζει τον τερματοφύλακα ή τους αμυντικούς μας, οπότε αυτή ήταν η ιστορία του παιχνιδιού. Για αυτό όταν χάνεις τη μπάλα σε επικίνδυνο σημείο φαίνεται ότι είμαστε εκτεθειμένοι αρκετά και μας επιτίθενται κατά κύματα. Δεν έχω να πω κάτι καλό για το παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν ήταν ανταγωνιστικοί όπως θα ήθελε ο ίδιος…

«Φυσικά δεν είναι κάτι που μου αρέσει, αλλά δεν είναι ότι σκέφτομαι ότι οι παίκτες μου δε μπορούν να κερδίσουν μονομαχίες. Είναι δουλειά μου να οργανώσω την ομάδα, ώστε οι παίκτες μου να έχουν τις κατάλληλες συνθήκες για να αντιμετωπίσουν σωστά τις μονομαχίες. Ναι, φυσικά, την προηγούμενη εβδομάδα είπα ότι δε μπορώ να κερδίσω εγώ τις μονομαχίες για αυτούς, αλλά πρέπει να τους βοηθήσω να φτάσουν εκεί στις σωστές στιγμές. Είναι δική μου δουλειά να βάλω τη σωστή ενδεκάδα, και δική μου δουλειά να δώσω τις σωστές τακτικές. Δεν ξέρω αν είναι επειδή δεν έχει πολύ ώρα που τελείωσε το παιχνίδι, αλλά δε νομίζω ότι θυμάμαι χειρότερο παιχνίδι. Ειλικρινά δε μπορώ να θυμηθώ και δε μιλάω μόνο της Liverpool, αλλά σε όλη μου την καριέρα και αυτό είναι δική μου ευθύνη. Είναι μία πολύ κακή στιγμή για μας, είναι ξεκάθαρο».

Για το αν πρέπει να πει στην ομάδα του να ξεχάσει αυτήν την εμφάνιση…

«Όχι, υπάρχουν παιχνίδια που το κάνω, αλλά αυτό δεν είναι ένα από αυτά. Όχι, αυτό δεν είναι μία αναποδιά, ή κάτι τέτοιο. Δυστυχώς όχι. Δεν είμαστε σε καλή κατάσταση. Ναι, έχουμε προβλήματα τραυματισμών, αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό. Η ενδεκάδα που βάλαμε δεν ήταν σίγουρα κακή, αλλά αυτά που κάναμε μέσα στο γήπεδο δεν ήταν σίγουρα καλά, αυτό είναι αλήθεια. Όχι δεν είναι στιγμή που λες ότι πρέπει να το ξεχάσουμε. Στην πραγματικότητα δεν είπα κάτι στα παιδιά στα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού γιατί δε νομίζω ότι μπορούσα να πω κάτι που θα βοηθούσε. Δεν είναι η σωστή στιγμή να ξεκινήσω. Αν έχω κάτι να πω που μπορεί να βοηθήσει ή να μας ξυπνήσει, έχω χρόνο να το κάνω από αύριο. Δεν ήμουν στην κατάλληλη κατάσταση για να το κάνω τώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *