Klopp: «Τέτοιες νίκες είναι πάντα σημαντικές σε μία σεζόν»

Ο Jurgen Klopp ήταν ικανοποιημένος που είδε τη Liverpool να παίρνει μια δύσκολη νίκη, παλεύοντας μέχρι τέλους για να κρατήσει το 1-0 απέναντι στη West Ham, το βράδυ του Σαββάτου στο Anfield.

Το καθοριστικό γκολ του Mane έμελλε να γράψει το τελικό αποτέλεσμα, με τη Liverpool να παραμένει στο κηνύγι της προτωπόρου Manchester City, σε απόσταση αναπνοής.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για τις 7 σερί νίκες που έχουν βοηθήσει τη Liverpool να μειώσει τη διαφορά από τη Manchester City…

«Έπρεπε όπως και να έχει. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο πολύ σύντομα, πιθανότατα όταν κερδίσεις επτά – ή για εμάς, 12 σε όλες τις διοργανώσεις στη σειρά – τότε δεν μπορείς να κερδίζεις μόνο σε αυτά τα παιχνίδια που παίζεις καλά. Σήμερα προφανώς δεν ήμασταν πολύ καλοί, έπρεπε να παλέψουμε για να πάρουμε τη νίκη και αυτό έκαναν τα αγόρια. Είναι απαραίτητο να βγάλουμε κάτι από αυτή τη σεζόν και [δεν υπάρχει] χρόνος για ξεκούραση, οπότε απλά συνεχίζουμε».

Για τη σημασία του να προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ και το πολύ καλό αντίκτυπο του Luis Diaz από την πρώτη στιγμή…

«Και πάλι, ήταν απαραίτητο, δεν μπορούμε να βασιστούμε σσε αυτά τα αγόρια να παίξουν όλα τα παιχνίδια – είναι πρακτικά αδύνατο, και έχουμε επίσης για να μην ξεχνάμε, τον Divock Origi και τον Taki Minamino, είχαμε τον Shaqiri εδώ, όλοι εξαιρετικοί παίκτες που μας βοήθησαν να κερδίσουμε τα πράγματα που κερδίσαμε στο παρελθόν. . Πρέπει να φέρεις ποιότητα και φρέσκια ενέργεια. Αυτό προσπαθήσαμε και φαίνεται ότι πέτυχε. Φαίνεται τώρα ότι έχουμε πολύ καλή ποιότητα σε βάθος, αλλά δεν μπορούμε να παίξουμε σε όλες τις διοργανώσεις και να πάμε μακριά στους αγώνες αν δεν έχουμε αυτό το βάθος, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Μπορείς να το κάνεις για ένα χρόνο όταν είσαι τυχερός με τραυματισμούς, αλλά νομίζω ότι είχαμε χρόνια όπου ο Bobby, ο Sadio και ο Mo έπαιξαν σχεδόν όλα τα παιχνίδια, αν έχω δίκιο. Μερικές φορές ερχόντουσαν από τον πάγκο, αλλά το επόμενο παιχνίδι ξανάρχιζαν».

«Σε μια εβδομάδα, ειδικά σαν αυτήν όπου είχαμε παιχνίδια Κυριακή, Τετάρτη, Σάββατο και Τρίτη, όταν θα παίξουμε ξανά με την Inter – δεν υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσεις να περάσεις με την ίδια ενδεκάδα. Η ίδια κατάσταση είναι και στη μεσαία γραμμή. Στην άμυνα, ακόμα και εκεί, που έχουμε τώρα τον Κώστα, ο οποίος όταν παίζει δείχνει ότι είναι απίστευτος παίκτης, ο Millie μπορεί να παίξει δεξί μπακ και το κάνει κατά καιρούς ή ο Joe παίζει εκεί, οπότε αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπορούμε να αλλάξουμε τους κεντρικούς χαφ, οπότε όλα αυτά είναι σημαντικά και η μόνη ευκαιρία που είχαμε για να προσπαθήσουμε να είμαστε επιτυχημένοι μακροπρόθεσμα γιατί μέχρι στιγμής, ναι, κερδίσαμε έναν αγώνα με αυτήν την ομάδα, αλλά τίποτα άλλο. Απλώς χρειαζόμαστε ενέργεια σε αυτά τα διαφορετικά παιχνίδια, όπως τη χρειαζόμασταν απόψε. Μπορείτε να φανταστείτε αν θα είχαμε παίξει αυτό το παιχνίδι αν δεν κάναμε αλλαγές την Τετάρτη; Δεν υπάρχει περίπτωση και γι’ αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνουμε».

Για την αμυντική επίδοση της Liverpool…

«Έπρεπε να το είχαμε κάνει διαφορετικά, αλλά υπήρχαν διαφορετικές αντεπιθέσεις. Το πρώτο γκολ που παραλίγο να πετύχουν όταν ο Trent καθάρισε την κατάσταση πάνω στη γραμμή, ήταν πολύ κακή άμυνα από μας, πρέπει να το παραδεχτούμε. Χωρίς πίεση στη μπάλα στη μεσαία γραμμή, χωρίς κλειστή γραμμή στην άμυνα και πολύ ψηλά, έτσι και οι δύο κεντρικοί χαφ ξαφνιάστηκαν από την πορεία του Fornals και ο Trent δεν ήταν αρκετά κοντά. Το ότι μπορέσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα στο τέλος ήταν για διαφορετικούς λόγους. Πρώτα θα έλεγα ότι ο Ali ήταν πραγματικά ήρεμος και δεν του το έκανε εύκολο και ο Trent είναι τότε τουλάχιστον αρκετά κοντά για να καθαρίσει την κατάσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχαμε διαφορετικές στιγμές, υπήρχαν διαφορετικές στιγμές. Ήταν ένα πρόβλημα του πρώτου ημιχρόνου γιατί στο πρώτο ημίχρονο αντιμετωπίσαμε τον Antonio εξαιρετικά καλά με αυτές τις μακρινές μπαλιές».

«Πήραμε κάποια ρίσκα στην τελευταία γραμμή για να επηρεάσουμε τον τρόπο ανάπτυξής τους, παίξαμε με τρεις εναντίον πέντε και θα έπρεπε να έχουμε αρκετό χρόνο για να μπούμε στη σωστή θέση για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση ή να κερδίσουμε την πρόκληση. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο διαφορετικό. Νομίζω ότι ξεκίνησε απευθείας με τη μπάλα όπου ο Antonio και ένα μικρό πάτημα από τον Virg ήταν αρκετό, ο Virg εκτρέπει τη μπάλα και μετά ο Bowen βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση. Ήταν σαν ένα σημάδι για αυτούς – “Ας το κάνουμε αυτό” – και δεν το βρήκαμε ποτέ ξανά στο 100%. Αυτό σήμαινε ότι τώρα ήμασταν πάντα λίγο αργά στις φάσεις – ακόμα κι αν ο Antonio δεν κέρδιζε την μπάλα, φρόντισε να μην την κερδίσουμε και εμείς και μετά ήταν σε πολύ καλύτερες θέσεις για τις δεύτερες μπάλες».

«Αυτά είναι δύο διαφορετικά προβλήματα και θα μπορούσαμε να τα είχαμε αντιμετωπίσει και τα δύο [καλύτερα] – πρέπει να κάνουμε το πρώτο καλύτερα, αυτό είναι ένα λάθος που δεν πρέπει να κάνουμε, και τα υπόλοιπα είναι επίσης λίγο λόγω της ποιότητας του Antonio. Το κάνει πολύ καλά, δεν μπορούσα να δω ούτε ένα φάουλ του, δεν το χρειαζόταν, απλώς χρησιμοποίησε το σώμα του. Αυτό λοιπόν ήταν αρκετά εντυπωσιακό. Όταν δεν είσαι τέλεια οργανωμένος ή δεν κερδίζεις τις καθοριστικές προκλήσεις εξαρχής, χρειάζεσαι τα πόδια σου και χρειάζεσαι πάθος, μεγάλη καρδιά, για να αμυνθείς ούτως ή άλλως και αυτό κάναμε. Πρώτα ο Robbo και μετά ο Naby και όλα αυτά τα πράγματα και ο Ali. Ξέρουμε ότι χρειαζόμασταν λίγη τύχη σε αυτές τις στιγμές και σωστή άμυνα με διαφορετικό τρόπο, αλλά νομίζω ότι είναι δύσκολο να τους κρατήσουμε στο μηδέν σε 95 λεπτά. Αυτά τα πράγματα μπορούν πάντα να συμβαίνουν, αλλά το πρώτο μισό δεν συνέβησαν και το δεύτερο ημίχρονο πολύ συχνά».

Για την αμυντική δουλειά που ήταν κομβική για αυτήν τη νίκη…

«Όλες αυτές οι καταστάσεις ήταν για μένα σαν να βάζουμε ένα γκολ, για να είμαι ειλικρινής… μετά από ένα γκολ το παιχνίδι διακόπτεται και γι’ αυτό μπορείτε να το πανηγυρίσετε, αλλά το παιχνίδι προφανώς δεν διακόπτεται αφού καθαρίσουμε αυτά τα πράγματα επειδή το παιχνίδι ακόμη παίζεται – δεν το γιορτάζουμε. Αλλά έχει ακριβώς την ίδια σημασία για μένα. Αν ξαναμιλήσουμε για το παιχνίδι τότε θα το θεωρήσω ακριβώς έτσι, σαν να βάλαμε ένα γκολ. Όπως είπα, εάν η οργάνωση είναι λάθος για μια στιγμή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε την κατάσταση, απλά πρέπει να το κάνετε με διαφορετικό τρόπο. Το κάναμε εδώ πολύ καλά. Η West Ham μας αντιμετώπισε πολλές φορές με μπλοκ, οπότε ήμασταν σε καλές θέσεις για να τελειώσουμε την κατάσταση, αλλά στο τέλος χτυπούσαμε πάντα τον παίκτη της West Ham».

«Η περιοχή ήταν αρκετά γεμάτη, αλλά αυτό είναι επίσης παθιασμένη άμυνα, απλά θα ήθελα να είμαστε, σε αυτές τις στιγμές, πιο υπομονετικοί. Έτσι, αν το έκαναν αυτό, παίρναμε πολύ συχνά την πρώτη ευκαιρία να σουτάρουμε. Ήταν πολύ εύκολο να αμυνθείς εκεί, να μπλοκάρεις την μπάλα – όχι ότι ήταν εύκολο, αλλά σχετικά εύκολο. Και αν περιμένεις εκεί, εάν είσαι ήρεμος σε αυτές τις καταστάσεις, τότε μπορείς να πάρεις καλύτερη απόφαση για να ολοκληρώσεις σωστά μια φάση. Αλλά νομίζω ότι λόγω της κατάστασης που είχε η West Ham, νιώσαμε λίγο βιαστικοί, ότι πρέπει να τελειώσουμε το παιχνίδι τώρα αντί να είμαστε ήρεμοι σε αυτές τις στιγμές και να κάνουμε πραγματικά τα σωστά πράγματα τη σωστή στιγμή. Αυτή ήταν η ιστορία του παιχνιδιού: δεν μπορέσαμε να το τελειώσουμε το παιχνίδι, οπότε η πόρτα έμεινε ανοιχτή για τη West Ham και σχεδόν τα κατάφεραν».

Για την αμυντική προσπάθεια του Alexander-Arnold…

«Απολύτως φανταστικός, δεν καταλαβαίνω αυτή [την κριτική για τον τρόπο που αμύνεται], αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν νομίζω ότι θα το αλλάξω με ότι και να πω απόψε. Αλλά αν δεν μπορούσε να αμυνθεί, δεν θα έπαιζε εδώ – τουλάχιστον όχι σε αυτή τη θέση. Βελτιώθηκε σε όλα τα τμήματα και στην άμυνα φυσικά επίσης. Αλλά είναι τόσο νέος που μπορεί να βελτιωθεί και πρέπει να βελτιωθεί, αλλά ναι, η άμυνά του δεν είναι ένα πρόβλημα που έχουμε».

Για το ρεκόρ του Arnold με τις 16 ασίστ και τι προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι για τη Liverpool…

« Όταν τον βλέπεις να παίζει, νομίζω ότι τον βοηθάμε λίγο στην τοποθέτηση και τέτοια πράγματα. Προσπαθούμε να τον φέρουμε σε θέσεις, από άποψη σχηματισμού, όπου μπορεί να έχει τόσο μεγάλη επιρροή, αλλά φυσικά όλα αφορούν αυτόν και τις ικανότητές του, την ποιότητά του, το δεξί του πόδι και τον τρόπο που βλέπει το γήπεδο. Αυτό είναι, ότι είναι πραγματικά συγκεντρωμένος για να βάλει γκολ σε αυτές τις στιγμές, ότι ξέρει πού είναι οι επικίνδυνες καταστάσεις και θέσεις στην αντίπαλη περιοχη ή γύρω από αυτή και πραγματικά προσπαθεί να φέρει την μπάλα εκεί. Είναι πολύ χρήσιμο αν δουλεύετε μαζί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γιατί προφανώς αυτό περιμένουν και οι επιθετικοί. Ήταν ένα υπέροχο σπριντ από τον Sadio για το γκολ – και δεν νομίζω ότι ήταν σουτ, παρεμπιπτόντως, πιστεύω πραγματικά ότι ήθελε να… φέρει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή και μετά χρειάζεσαι κάποιον να την σπρώξει. Αυτός ήταν ο Sadio αυτή τη στιγμή, ένα πολύ καλό γκολ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *