Klopp: «Επιβάλλεται να ζητήσω συγγνώμη»

Η Liverpool μετά από μια απογοητευτική εμφάνιση, υπέστη μια βαριά ήττα από τη Napoli (4-1) στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Ο Jurgen Klopp ήταν δυσαρεστημένος με την εικόνα της ομάδας του, ζήτησε συγγνώμη απ’ τους οπαδούς των Reds, ενώ τόνισε πως η Liverpool πρέπει να «αναθεωρήσει» ορισμένα πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού:

Για το ότι ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα:

«Είναι μεγάλη η πτήση από το Liverpool στη Napoli. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι είναι μια πολύ απογοητευτική βραδιά και γι’ αυτούς, οπότε επιβάλλεται να ζητήσω συγγνώμη».

Για το τι ένιωσε πως πήγε λάθος:

«Νομίζω πως τα προβλήματα σήμερα ήταν εμφανέστατα. Πρώτον, η Napoli έπαιξε εξαιρετικά, εμείς παίξαμε άσχημα. Γιατί όμως παίξαμε άσχημα; Δε γίνεται να αγνοήσουμε το πως ξεκίνησε το ματς, αρχικά με το πρώτο πέναλτι και εν συνεχεία με το 2ο. Σε τέτοια ατμόσφαιρα δεν είναι εύκολο, ωστόσο το πρόβλημα μας είναι πως δεν παίξαμε καλά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήμασταν ποτέ συμπαγείς, δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε μια στιγμή. Δεν καταφέραμε σε ένα 60λεπτο να δημιουργήσουμε συνθήκες για αντιπίεση (counter-pressing) σ’ ένα ματς που χάσαμε αρκετές μπάλες, απλά επειδή ήμασταν μακριά απ’ αυτές. Αυτό σημαίνει πως είχαμε αρκετό πλάτος όταν είχαμε κατοχή, ότι δεν πιέζαμε μέχρι την τελευταία γραμμή άμυνας, ότι το κέντρο δεν είχε συνοχή. Όλα αυτά σχετίζονται με το ποδοσφαιρικό κομμάτι και είναι προφανή. Είναι χρέος μου να καταλάβω γιατί δεν κερδίζουμε τα ματς. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν έχουμε καλή παρουσία και υπάρχουν ορισμένοι λόγοι γι’ αυτό, αλλά νομίζω πως θα έπρεπε να έχουμε παίξει πολύ καλύτερα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας, νομίζω πως αυτή τη στιγμή χρειάζεται να σκεφτώ λίγο παραπάνω, να ξαναδώ το ματς ώστε να καταλάβω μερικά πράγματα και τότε να μεταφέρω το σωστό μήνυμα στα παιδιά, αυτό είναι το σημαντικότερο».

Για το αν χρειάζεται να «επαναπροσδιορίσει» την ομάδα:

«Όπως είπα, περισσότερο αντιδράς μετά από ένα ματς, παρά σκέφτεσαι. Οπωσδήποτε χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε ορισμένες καταστάσεις, επειδή σήμερα αγνοούταν βασικά πράγματα στο παιχνίδι. Είναι αναμφίβολα μια δύσκολη περίοδος., αλλά αν δεν παίζεις αρκετά καλά, μπορείς να αμυνθείς σε ένα πραγματικά υψηλό επίπεδο. Θα έπρεπε να είμαστε ικανοί να το κάνουμε αυτό και γενικά είμαστε, απλά αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κάπου ανάμεσα. Η έναρξη του παιχνιδιού δε βοηθάει, οπότε δε γίνεται να αμυνθείς σωστά όταν κάνεις πέναλτι στο 3ο λεπτό και ξανά λίγο πιο μετά. Χρειάζεται να ξαναδημιουργήσουμε έναν νέο τρόπο παιχνιδιού. Πάντα προσπαθούμε να βελτιωθούμε, απλά αυτή τη στιγμή, επιτρέψτε μου, όλοι θα ήμασταν χαρούμενοι αν παίζαμε, όπως συνηθίζαμε. Αυτή η εμφάνιση ήταν η λιγότερο συμπαγής που έχω δει τα τελευταία χρόνια από εμάς. Η Napoli ήταν πολύ καλή, όμως τους το κάναμε εύκολο. Χάσαμε μπάλες σε περιοχές που ακολουθούσε κατευθείαν αντεπίθεση και δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα».

Για το αν ήταν ρίσκο η ψηλή γραμμή άμυνας κόντρα στην Napoli:

«Αν έχεις την άμυνα ψηλά και δεν πιέζεις στη μπάλα, τότε ναι, είναι ρίσκο. Αλλά δε συμβαίνει συνήθως αυτό, το πρόβλημα μας δεν είναι η γραμμή άμυνας, τη χρειαζόμαστε ψηλά για να είμαστε συμπαγείς. Το θέμα ήταν πως δεν βρεθήκαμε ποτέ κοντά στο να πιέσουμε τον αντίπαλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *