Klopp: «Η City είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και πάντα μια πρόκληση για εμας!»

Με αποθεωτικά λόγια, όπως έχουμε συνηθίσει να συμβαίνει, μίλησε ο Jurgen Klopp για τους «πολίτες» ενόψει του μεγάλου ντέρμπι στο Anfield για την 11η αγωνιστική της Premier League.

Ο προπονητής της Liverpool αναφέρθηκε, ουκ ολίγες φορές, στην Manchester City ως την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, τονίζοντας επίσης τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτών των παιχνιδιών απέναντι στον Pep Guardiola.

Τοποθετήθηκε για την ψυχολογία της ομάδας, την κατάσταση του Firmino, αλλά και το πως θα αντιμετωπίσει η ομάδα τον «δαιμονισμένο» Haaland και την άρτια δομημένα ομάδα που θα βρει απέναντί του.

Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη τύπου του Γερμανού που μίλησε:

Για την αυτοπεποίθηση που έφερε στην ομάδα η νίκη κόντρα στους Rangers:

«Δεν ξέρω. Καταλαβαίνω γιατί όλοι κάνουν φασαρία γι’ αυτό και φυσικά και άλλαξε τη διάθεση, αλλά δεν πήγα στη συνέντευξη τύπου για να πω “Ω, άλλαξε κατά πολύ τη διάθεσή μας!” Κάποιος με ρώτησε στη συνέντευξη τύπου και είπα “Φυσικά και μας άλλαξε τη διάθεση, πως θα μποορύσε να γίνει διαφορετικά;”. Αλλά δεν είμαστε τόσο χαζοί, όσο μερικοί νομίζουν ότι είμαστε, ώστε να σκεφτούμε ότι αυτό ήταν το μοναδικό πράγμα που χρειαζόμασταν για να κερδίσουμε τη Manchester City.»

«Δεν έχει να κάνει μ’ αυτό. Πρέπει ακόμα να δούμε ποιοί είναι διαθέσιμοι μετά και το παιχνίδι με τους Rangers ώστε να παίξουν με τη City και μετά θα φτιάξουμε μια 11άδα και θα πάμε. Ακόμα κι αν χάναμε σίγουρα θα δοκιμάζαμε το ίδιο. Και τώρα πάμε στο Anfield με τον κόσμο στο πλευρό μας και απέναντί μας την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Αυτό είναι πάντα μια μεγάλη πρόκληση και έτσι θα είναι πάντα. Ανυπομονούμε όπως κάθε φορά!»

Για το αν υπάρχει ανησυχία για το «1ο γκολ» (σ.σ. που δέχεται η ομάδα πολύ γρήγορα στα τελευταία ματς) και αν υπάρχουν κάποια ξεχωριστά πλάνα για την αντιμετώπιση του Haaland:

«Καταρχάς για το 1ο γκολ, είναι κάποιου είδους ανησυχία; Κοιτάξτε την κατάσταση, πάιξαμε τόσο καλά σε κάποια διαστήματα στην αρχή του παιχνιδιού με τους Rangers και όταν χάναμε την μπάλα, όπως κάθε ομάδα στον κόσμο, και όταν ανοίγαμε το γήπεδο για να επιτεθούμε. Σε μια τέτοια στιγμή χάσαμε τη μπάλα και προφανώς δεν ήμασταν συμπαγείς, δε θα μπορούσαμε να είμαστε συμπαγείς σε εκείνο το σημείο και 2 πάσες αργότερα ο Arfield ήταν μόνος μπροστά στο τέρμα. Αυτά τα πράγματα μπορούν να συτμβούν αν χάσεις τη μπάλα τη λάθος στιγμή και αυτό ακριβώς έγινε και εκεί».

«Ειδικά πλάνα για τον Haaland; Όπως πάντα προφανώς όταν παίζεις απένταντι στον, αυτή τη στιγμή, καλύτερο φορ στον κόσμο πρέπει να σιγουρευτείς ότι δε θα πάρει πολλές μπάλες στα πόδια του και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε πριν ασχοληθούμε με τις μάχες αμυνόμενοι απέναντί του. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

«Αλλά και πάλι με τη Manchester City το πρόβλημα είναι ότι αν κλείσεις καλά τον Haaland βάζοντας πολλούς παίκτες πάνω του, τότε οι υπόλοιποι παγκόσμιας κλάσης παίκτες της City θα βρουν χώρους κι έτσι δε θα διευκολύνεις τη ζωή σου ιδιαίτερα. Αλλά είναι μια πρόκληση για εμάς, είναι ένα καθαρά ποδοσφαιρικό θέμα στο οποίο προσπαθούμε να βρούμε λύση».

Για τον Roberto Firmino:

«Ο Bobby είναι σε πραγματικά πολύ καλή κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Ακόμα κι όταν δεν είμαστε στις καλύτερες μέρες μας, όπως τώρα προφανώς, είναι πολύ βοηθητικό όταν κάποιοι παίκτες ξέρουν ακόμα πως να σκοράρουν. Πρέπει απλώς να πετυχαίνουμε παραπάνω γκολ σε διαφορετικά παιχνίδια (σ.σ. και όχι μόνο στο ίδιο), ας το θέσω κάπως έτσι. Το ξέρουμε αυτό. Όπως είπα θετικά πράγματα σαν κι αυτό μας βοηθούν όλους και φυσικά και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές».

Για την αντιμετώπιση της Manchester City:

«Κοιτάξτε όταν παίζεις κόντρα στη City τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν είναι πραγματικά σημαντικά επειδή αυτό το παιχνίδι χρειάζεται απόλυτη προσοχή και συγκέντρωση και πρέπει να επιστρατεύσεις όλα όσα ξέρεις για το ποδόσφαιρο. Είναι τα πάντα. Το είπα ήδη κάποιες φορές, απολαμβάνω να προετοιμάζομαι γι’ αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα η μεγαλύτερη πρόκληση που μπορείς να συναντήσεις στο ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με το να καλύπτεις το χώρο, να κλείνεις τους παίκτες, να έχεις μονομαχίες στα σωστά σημεία του γηπέδου και άλλα τέτοια πράγματα. Και με τη City αυτό που γίνεται πάντα είναι ότι αν τους κλείσεις το χώρο εδώ, θα είναι εκεί και αν κλείσεις κι αυτό το κενό ανοίγεις άλλο κενό επειδή το γήπεδο είναι τόσο μεγάλο και έχεις μόνο 10 παίκτες για να το καλύψεις. Συνεπώς είναι πάντα μια πρόκληση».

«Αυτό που θέλω να πω με αυτό είναι ότι δεν νιώθουμε διαφορετικά αυτή τη φορά ή οτιδήποτε τέτοιο. Είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι, είμαστε στο Anfield, είμαστε εμείς απέναντι στη Manchester City. Ναι, είναι αυτή τη στιγμή σίγουρα η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, έτσι είναι, αλλά θα το προσπαθήσουμε όπως και να ‘χει, ξέροντας ότι δεν μπορούμε να δώσουμε εγγυήσεις για κάτι. Αλλά ξέρουμε ότι θα πάρουμε δύναμη από το γεμάτο Anfield και θα προσπαθήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε κι αυτό!»

Για το πόσο απολαμβάνει να παίζει απέναντι σε ομάδες του Pep Guardiola:

«Πάρα πολύ, πάρα πολύ. Δεν είναι ότι δεν απολαμβάνω να παίζω άλλα παιχνίδια, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική πρόκληση επειδή είναι καλοί παντού, έτσι είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχουν αδύναμα σημεία που μπορείς να πεις “εντάξει μπορούμε να κάνουμε αυτό και έτσι θα υποφέρουν εδώ κι εκεί”. Δεν υπάρχουν πολλά (σ.σ. αδύναμα σημεία) για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αλλά γι’ αυτό είναι και η ομάδα που είναι».

«Ξέρουμε προφανώς ότι είχαμε και στο παραλθόν πολλά καλά αποτελέσματα απέναντί τους, όχι αρκετά καλά για να κερδίσουμε τον τίτλο συνήθως, αλλά στα περισσότερα παιχνίδια ήμασταν μέσα στο παιχνίδι και αυτό είναι πάντα πολύ σημαντικό. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είσαι μέσα στο παιχνίδι και να έχεις τις στιγμές σου. Υπάρχουν και στιγμές που θα υποφέρεις, πάντα συμβαίνει αυτό, σε κάνουν να τρέχεις, αλλά υπάρχουν και άλλες στιγμές που πρέπει να είσαι κυρίαρχος και αυτό θα προσπαθήσουμε. Πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ αυτών των στιγμών, αυτή είναι η αληθινή πρόκληση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *