Klopp: «Πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος»

Ο Γερμανός προπονητής των Reds τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να είναι τελείως διαφορετική όσον αφορά την εικόνα που είχε στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Brighton, αν θέλει να έχει καλές πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Liverpool ειχε ηττηθεί με 3-0 πριν από περίπου 2 εβδομάδες από τους ΄γλάρους’ και ο Klopp ξέρει ότι περιμένει ακόμη ένα δύσκολο τεστ την ομάδα του.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για το τι πρέπει να κάνει διαφορετικά η Liverpool αυτήν τη φορά, σε σχέση με την ήττα στο πρωτάθλημα με τη Brighton…

«Τα πάντα. Αυτό είναι το πλάνο προφανώς. Ξέραμε πριν καν περάσουμε στην επόμενη φάση με τη Wolves, ότι θα παίζαμε με τη Brighton, και δείξαμε πολύ ότι θέλουμε να περάσουμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πάντα υπάρχει μια νέα ευκαιρία και πάντα μπορείς να τα πας καλύτερα. Αυτό θα κάνουμε. Αλλά η Brighton είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, οπότε πρέπει να κάνουμε καλύτερη εμφάνιση από εκείνους».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Stefan Bajtetic και την πολλά υποσχόμενη εκκίνηση στην καριέρα του…

«Η πρόοδός του ήταν ξεκάθαρη από την αρχή αλλά δεν ξέρεις πόσο γρήγορα θα γίνει. Ήμασταν πολύ προσεκτικοί μαζί του, λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Έδειξε τώρα ότι είναι έτοιμος και για μας είναι μια σημαντική βοήθεια, με όλες τις φυσικές ικανότητές του. Είναι κάτι που δε δείξαμε και πάρα πολύ στα τελευταία παιχνίδια – επιθετικότητα, αλλά με την καλή έννοια, δεν είναι ότι κλωτσάει τους αντιπάλους. Είναι επίσης και καλός ποδοσφαιριστής πέρα από αυτό, οπότε προφανώς αυτό είναι καλό ειδικά για το κέντρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσε. Το αξίζει και νομίζω ότι είναι πολύ χαρούμενος με αυτό».

Για το πως αντιμετωπίζει το παιχνίδι με τη Brighton, όντας οι κυπελλούχοι του FA Cup από πέρσι…

«Το να είσαι αυτός που κατέκτησε το κύπελλο, δε νομίζω να σου δίνει κάποιο τρελό πλεονέκτημα στη διοργάνωση. Ξεκινάμε από την αρχή. Ξέρουμε πόσο ωραίο γεγονός είναι αν βρίσκεσαι στον τελικό, οπότε αυτό βοηθάει. Το τελευταίο παιχνίδι με τη Brighton είναι ακόμη το χειρότερο παιχνίδι που έχω δει. Τα πάντα πήγαν λάθος. Έπρεπε να αλλάξουμε την προσέγγισή μας, όχι μόνο με τη Brighton, αλλά γενικότερα. Τα πήγαμε πολύ καλά ανά διαστήματα στα παιχνίδια με Wolves και Chelsea. Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο με την Chelsea ήμασταν αρκετά συμπαγείς. Η Chelsea είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν τους δώσαμε πολύ χώρο για να παίξουν ποδόσφαιρο, που ήταν σημαντικό».

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε παρόμοια και με τη Brighton φυσικά. Στο δεύτερο ημίχρονο με την Chelsea ξεκινήσαμε πολύ καλά, χτίζοντας από το πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι ενθουσιαστήκαμε λίγο παραπάνω. Δεν ήμασταν τόσο συμπαγείς και η πίεση δεν ήταν τόσο συντονισμένη, με αποτέλεσμα η Chelsea να δημιουργήσει δύο καλές φάσεις. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε και από εκεί θέλουμε να ξεκινήσουμε. Το να είμαστε περισσότερο συμπαγείς από ότι στο τελευταίο παιχνίδι με Brighton, θα είναι βοηθητικό. Συμπαγείς στην περίπτωσή μας δε σημαίνει να καθόμαστε πολύ πίσω – δε μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αλλά στα σημαντικά σημεία του γηπέδου πρέπει να είμαστε, πρέπει να αμυνθούμε επίσης. Τους σεβόμαστε αρκετά για καλό λόγο και το δείξαμε αυτό από τα πρώτα παιχνίδια, παραπάνω από όσο πρέπει. Θα πρέπει να το κάνουμε πιο δύσκολο για αυτούς και αυτός είναι ο στόχος. Θα δούμε που θα καταλήξει αυτό».

Για το αν θα αναφερθεί καθόλου στο τελευταίο παιχνίδι με τη Brighton, μπροστά στους παίκτες…

«Όχι σε καθημερινή βάση, αλλά είχαμε έντονες συζητήσεις μετά από εκείνο το παιχνίδι. Έπρεπε να αλλάξουμε άμεσα εικόνα και το κάναμε. Λίγες μέρες αργότερα παίξαμε με τη Wolves και προφανώς φαινόταν τελείως διαφορετικά. Μετά από εκείνο το παιχνίδι, είπα ότι ήταν σαν να παίξαμε δύο διαφορετικά αθλήματα. Τώρα, δε θα κάνουμε συνάντηση με τους παίκτες για να τους δείξουμε όλα τα λάθη που κάναμε με τη Brighton, αλλιώς θα είναι ένα κανονικό horror show. Το έχουμε ήδη δει – παίξαμε και το είδαμε».

«Αν υπήρχε κάτι καλό, είναι ότι όλοι μας είδαμε ότι το σύνολο ήταν κακό, δεν ήταν δηλαδή μικρά λάθη εδώ και εκεί – όλα ήταν λάθος και είχε να κάνει με γενική αλλαγή και βελτίωση σε διάφορα πράγματα. Μπορείς να χάσεις ένα παιχνίδι, αλλά αν δε μάθεις από αυτό, είναι απλώς μια ήττα. Αν μάθεις από αυτό, τότε είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε να κάνουμε τα πράγματα έτσι».

Για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε την ίδια τριάδα στο κέντρο, με τους Bajcetic, Thiago και Keita, να ξεκινούν βασικοί στα τελευταία 2 παιχνίδια…

«Προφανώς είχαμε κάποιουςς τραυματισμούς μετά το παιχνίδι με τη Brighton, οπότε ήταν ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Μου άρεσε ο ρυθμός – μου άρεσε ο συνδυασμός των επιθετικών πραγμάτων που κάναμε αλλά και η αμυντική αντίληψη – μου άρεσε αυτό. Δεν ήταν οι 3 μόνοι τους, γιατί 3 παίκτες μόνοι τους δε μπορούν να κάνουν τίποτα, αλλά και οι παίκτες μπροστά έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, οπότε αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Είναι συγκεκριμένα πράγματα που ένας αντίπαλος κάνει, δεν είναι ότι κάθε αντίπαλος προσφέρει τα πάντα και δεν έχεις ιδέα τι κάνεις. Αυτό μπορεί να συμβεί μερικές φορές, αλλά λιγότερο με ποιοτικές ομάδες. Απλά με ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία τότε πιθανώς να μην ξέρεις τι μπορεί να ετοιμάζουν – αλλά είναι η Brighton και πολλά πράγματα που κάνουν πολύ καλά είναι ξεκάθαρα. Πρέπει να το σεβαστείς αυτό αλλά να αμυνθείς καλά».

«Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε είσαι χαμένος, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Με την τριάδα του κέντρου, απλά δούλεψε πολύ καλά για αυτά τα παιχνίδια. Θα δούμε ποιος θα ξεκίνησει την Κυριακή. Δεν έχει να κάνει με τον οποιονδήποτε ή κάτι τέτοιο. Είναι ότι τα παιδιά προπονούνται, δεν έχει να κάνει με τους μέσους – όλοι δουλεύουν αρκετά στην προπόνηση. Προφανώς όλοι θέλουν να παίξουν, οπότε αυτό είναι καλό. Και η δουλειά μου μετά είναι να κάνω τις επιλογές, οπότε θα δούμε πως θα λειτουργήσει αυτό και μετά έχουμε και 5 ευκαιρίες για να κάνουμε και αλλαγές αν το θελήσουμε. Για μένα έχει την ίδια σημασία για το πως θα ξεκινήσουμε και πως θα τελειώσουμε το παιχνίδι. Είναι ακριβώς το ίδιο. Η ενδεκάδα μπορεί να είναι λίγο διαφορετική αλλά για μένα έχει την ίδια βαρύτητα. Οπότε, έχουμε 6 με 7 μέσους σε πολύ καλή κατάσταση. Η τέλεια κατάσταση. Παίζουμε ένα σύστημα, ή έχουμε συνηθίσει ένα σύστημα όπου 3 ξεκινάνε βασικοί. Αλλά μετά ότι και να επιλέξεις, δε μπορείς να κάνεις λάθη, ας το πούμε έτσι, με την ενδεκάδα. Αυτό είναι καλό. Μου αρέσει να έχω τέτοιο πονοκέφαλο».

Για τη βαρύτητα της διάταξης του κέντρου, ειδικά απέναντι στη Brighton…

«Ναι είναι πολύ σημαντικό. Αλλά απέναντι στη Brighton ειδικά, είναι πολύ σημαντικό το πως θα αμυνθείς από μπροστά. Είναι πολύ καλή ομάδα. Οι Caicedo και Mac Allister μαζί με τους κεντρικούς αμυντικούς είναι πολύ ψύχραιμοι…ο τερματοφύλακας επίσης. Οπότε απλά περνάνε τη μπάλα από την άμυνα στο κέντρο. Αν η επιθετική τριάδα δε μαρκάρει καλά – και αυτό ήταν το πρόβλημά μας για παράδειγμα με τη Brighton – τότε από εκεί ξεκινάνε όλα. Το κέντρο ήθελε να πιέσει αλλά δεν ήταν ποτέ αρκετά κοντά. Αν αμυνθείς απέναντι στη Brighton με 7 παίκτες…θεωρητικά πάντα, τότε δεν έχεις καμία τύχη. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν έχει να κάνει με το κέντρο, είναι καλοί εκεί, για αυτό πρέπει να είμαστε κι εμείς. Ναι, αυτό είναι το ένα κομμάτι, αλλά πρέπει να είμαστε καλοί αμυντικά παντού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *