Klopp: «Πρέπει να αλλάξουμε πολλά αν θέλουμε να αρχίσουμε να κερδίζουμε και πάλι»

Τον επαναληπτικό του Emirates FA Cup που ακολουθεί(17/01/2023, 21:45) σχολίασε ο Jurgen Klopp στη συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι η ομάδα του πρέπει να τα αλλάξει όλα για να επιστρέψει σε θετικά αποτέλεσματα.

Ο Γερμανός απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο AXA Training Centre σχετικά με το ταξίδι των Reds στο Molineux.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp:

Για το χρόνο που είχε να δει πιο καθαρά την ήττα από τη Brighton…

«Χάνοντας το παιχνίδι με τον τρόπο που το χάσαμε ήταν ήδη αρκετά κακό, αλλά μετά το να έχω να αντιμετωπίσω και εσάς(τους δημοσιογράφους) δεν κάνει τη ζωη μου πιο εύκολη για να είμαι ειλικρινής. Όχι γιατί οι ερωτήσεις ήταν κακές ή οτιδήποτε – τις καταλαβαίνω τις ερωτήσεις, πραγματικά – αλλά επειδή αμέσως μετά από τέτοια εμφάνιση, το να είσαι σε θέση που πρέπει να δώσεις απαντήσεις είναι πολύ, πολύ δύσκολο, πιστέψτε με. Φυσικά, μετά από δύο μέρες τα πάντα φαίνονται διαφορετικά. Δεν κάνει την εμφάνιση ή το παιχνίδι μας καλύτερο, αλλά προφανώς έρχεται άλλο παιχνίδι, και αυτό είναι το καλό πράγμα στις ζωές μας, ότι πάντα υπάρχει η επόμενη ευκαιρία. Για αυτό προετοιμαζόμαστε. Τα προβλήματα που είχαμε ήταν ξεκάθαρα και τα εξήγησα αμέσως μετά το παιχνίδι, ότι προσπαθήσαμε να βρούμε μια διαφορετική προσέγγιση η οποία δε λειτούργησε. Στο τέλος δεν εκτελέστηκε καθόλου σωστά, αλλά ένας λόγος είναι ότι εμείς το προπονητικό team να μην το εξηγήσαμε καλά στους παίκτες μας».

Για το πως μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της ομάδας του…

«Κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνουμε διαφορετικά και κάποια τα ίδια αλλά καλύτερα. Έτσι αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις. Το καλό πράγμα όταν έχεις μια μεγάλη καριέρα – την οποία έχω – είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε μια τέτοια κατάσταση, σύγγνωμη που το λέω αλλά είναι η αλήθεια. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, οι παίκτες φαίνονται διαφορετικοί, ο τρόπος που μας βλέπουν ξαφνικά είναι διαφορετικός, ο κόσμος αρχίζει και συζητάει, το καταλαβαίνω και είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά στο τέλος, αυτά είναι προβλήματα γύρω από το ποδόσφαιρο και τα λύνεις με ποδόσφαιρο. Και το να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο από ότι παίξαμε με τη Brighton δε θα πρέπει να είναι δύσκολο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Πρέπει να έχουμε περισσότερη συνοχή και να αμυνόμαστε πολύ καλύτερα. Το γήπεδο ορισμένες φορές φαίνεται αρκετά μεγαλύτερο από ότι είναι, λόγω του πως αμυνόμαστε, και πιστέψτε με ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι το γήπεδο και δε φταίει αυτό. Είναι ο τρόπος που αμυνόμαστε. Αλλά πάντα το κάνεις, πάντα γυρίζεις στα βασικά – αυτό πρέπει να κάνουμε. Και από εκεί μπορεί να προχωρήσεις και αυτό θέλουμε να κάνουμε. Αλλά πρέπει να είμαστε πιο συμπαγείς – όχι μόνο αύριο – αυτό είναι 100% ξεκάθαρο. Όλη η επιτυχία στο ποδόσφαιρο ξεκινάει από την καλή άμυνα και αυτό πρέπει να κάνουμε».

Για το πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει ενωμένη η ομάδα ώστε να βελτιωθούν τα αποτελέσματα…

«Πάντα υπάρχει αυτή η ερώτηση, τι έρχεται πάντα πρώτο – το ομαδικό πνεύμα ή οι επιτυχίες; Νομίζω ότι όταν είσαι πετυχημένος, είμαι 100% σίγουρος ότι έρχεται επειδή υπάρχει πρώτα το ομαδικό πνεύμα. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλα παραδείγματα στα οποία δε συμμετείχα, που να ήταν διαφορετικά. Δεν υπάρχουν θέματα ή οτιδήποτε. Οι παίκτες είναι εντάξει μεταξύ τους και το ίδιο κι εμείς. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαι αυστηρός ή ότι οι παίκτες μεταξύ τους δεν πρέπει να είναι ξεκάθαροι από το τι θέλουν μεταξύ τους. Όλα αυτά συμβαίνουν, είναι ξεκάθαρο. Δόξα το Θεό, δε γίνεται τίποτα έξω από τα αποδυτήρια. Αυτό θα ήταν πολύ κακό και φυσικά ξαφνικά θα έπρεπε να δώσω εξηγήσεις και για κάτι τέτοιο. Μέχρι τώρα τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι δεν έχουμε πρόβλημα».

«Είμαστε πολύ ξεκάθαροι μεταξύ μας. Δεν κρυβόμαστε – ούτε μεταξύ μας, ούτε όσον αφορά πληροφορίες. Αυτό είναι όλο. Αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι πολλές φορές φέτος δεν παίξαμε αυτό που μπορούμε. Αυτή είναι η αλήθεια. Είχαμε κάποια παιχνίδια που παίξαμε καλά αλλά προφανώς όχι αρκετά για να είμαστε επιτυχημένοι. Αυτό είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε επειδή δεν πρέπει και δε θέλουμε να κάνουμε βήματα πίσω και να πούμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Δεν είμαστε στο μηδέν αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά εξαιτίας όλων αυτών των καταστάσεων».

«Προφανώς στο παιχνίδι με τη Brighton δεν ήμασταν συμπαγείς. Και μετά είδατε περιπτώσεις όπου κάποιοι παίκτες προσπαθούσαν να πιέσουν, αλλά ο σχηματισμός μας δεν ήταν όπως έπρεπε επειδή η τελευταία γραμμή δεν πίεζε πλέον, επειδή τους αφήναμε μόνους τους, και ξαφνικά όταν έπαιρνε τη μπάλα ένας παίκτης της Brighton φαινόταν να μην υπήρχε κανένας παίκτης της Liverpool τριγύρω. Για αυτό είπα ότι δεν έχω ξαναδεί από ομάδα μου τέτοιο παιχνίδι. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξουμε. Θα πρέπει να είναι αρκετά πιο δύσκολο να ξεφύγει η κάθε ομάδα από οποιαδήποτε κατάσταση όταν παίζει με εμάς. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε εκλάμψεις από αυτό αύριο και από εκεί θα συνεχίσουμε».

Για τη Wolves που θα θέλει να αποδείξει κάτι αύριο…

«Φυσικά, έτσι είναι οι διοργανώσεις των κυπέλλων. Μπορεί ακόμη να έχουν στο μυαλό τους το ακυρωθέν γκολ, αλλά δεν είναι κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς για την απόφαση. Δεν είναι ότι είπαμε ότι δεν ήταν γκολ, αλλά μπορεί να είναι ένα έξτρα κίνητρο για αυτούς, δεν ξέρω. Αλλά έπαιξαν καλά και τώρα είναι γηπεδούχοι. Σε τέτοιες καταστάσεις, η πιο εύκολη εξήγηση είναι να προσπαθείς να φέρεις τον εαυτό σου στη θέση του αντιπάλου από την ανάποδη, τώρα εμείς πάμε εκεί. Ναι θα έχουμε το νου μας, όπως και αυτοί το ίδιο, απολύτως φυσιολογικό».

Για διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης όσον αφορά την τακτική που μπορεί να σκεφτεί…

«Έχουμε πολλά πράγματα να σκεφτούμε. Φυσικά, έχουμε δύο επιθετικούς διαθέσιμους και όλοι οι υπόλοιποι είναι μέσοι, οπότε τι σχηματισμό πρέπει να επιλέξουμε; Αυτό είναι το ένα θέμα. Πως μπορούμε να τους φέρουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση; Αυτή ήταν βέβαια η πρόθεσή μας και για το παιχνίδι με τη Brighton. Αυτό σκεφτήκαμε και προφανώς δε δούλεψε. Αλλά ναι πρέπει να βρούμε λύσεις, είναι ξεκάθαρο αυτό. Πρέπει να τις βρούμε στο άμεσο μέλλον και πάνω σε αυτό δουλεύουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *